Ri-Pa avasi pistetilinsä Kolmosessa – Joukkueenjohtaja Joonas Heinikainen: "Tuomarikin sanoi, ettei ole tuollaista hurlumhei-jalkapalloa nähnyt vähään aikaan"

Miikka Oinosen hattutemppu toi pisteen ristiinalaisille.

Mika Strandén

Arkistokuva joutsenolaisen Kultsun ja Ri-Pan välisestä ottelusta viime kaudelta.
Arkistokuva joutsenolaisen Kultsun ja Ri-Pan välisestä ottelusta viime kaudelta.

Ristiinan Pallo (Ri-Pa) sai miesten Kolmosessa ensimmäisen pisteensä Imatran Palloseuran (IPS) vieraana keskiviikkona. Ottelu päättyi tasapeliin maalein 4–4 (2–0). Ri-Pan joukkueenjohtaja Joonas Heinikaisen mukaan kummallakaan joukkueella ei pysynyt peli hallinnassa.

– Tuomarikin sanoi, ettei ole tuollaista hurlumhei-jalkapalloa nähnyt vähään aikaan. Peli ei ehkä ollut se kaikista kontrolloiduin, mutta ainakin ottelu oli viihdyttävä, Heinikainen kertoo.

Hänen mukaansa kevään pitkä harjoitustauko näkyi ottelussa yksilövirheinä. Etenkin ensimmäisen puoliajan alussa pallo karkaili ristiinalaisilta.

– Peli oli kotijoukkueelle 2–0, kun oltiin pelattu kahdeksan minuuttia. Vastustaja pääsi pari kertaa laidasta läpi, mutta onneksi saatiin pakka maalien jälkeen kasaan, jotta niitä ei tullut enempää.

Toista puoliaikaa ehti kulua vain 20 sekuntia, kun Ri-Pan Miikka Oinonen iski 2–1-kavennuksen. Kaksi minuuttia ennätti kulua, kunnes IPS viimeisteli 3–1-maalin. Sitten vuorossa oli jälleen Ri-Pan Oinonen, pelattuna 54 minuuttia ja tilanne 3–2. Kahdeksan minuuttia myöhemmin tuli IPS:n 4–2-maali. Sen jälkeen Oinonen viimeisteli hattutemppunsa, kun peliä oli pelattu 65 minuuttia. Tilanne säilyi pitkään maaleissa 4–3.

– Sitten peli pysyi meillä jonkinlaisessa hallinnassa ja Ville Laamanen onnistui tekemään 4–4-maalin 86. minuutilla. Lisäajalla ei ollut kaukana, että Oinonen olisi tehnyt vielä voittomaalin.

Ri-Pa pelaa lauantaina 4. heinäkuuta kotonaan Karhulan Peli-Karhuja vastaan. Ottelu alkaa kello 14.