Kaasalaisen vauhti löytyi

Kauden alussa nihkeästi sujunut juoksu aukesi Seinäjoen Kalevan kisoissa.

Sakari Kekki

Viljami Kaasalainen oli tyytyväinen neljänteen sijaansa.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen löysi vauhtinsa oikeassa paikassa. Alkukesästä nihkeästi sujunut juoksu aukesi Seinäjoen Kalevan kisoissa ja lopputuloksena oli hieno neljäs sija ajalla 10,61.
Omasta viime kesän ennätyksestään Kaasalainen jäi viisi sadasosaa.
— Kyllä olen tyytyväinen, vaikkei nelossijasta koskaan voi liikaa riemuita. Itsekin olin ihmetellyt, kun ei vauhtia ole löytynyt, vaikka harjoituskausi oli tuplasti parempi kuin viime vuonna, Kaasalainen kommentoi.
Repivän juoksutyylin omaava pikajuoksija on kärsinyt runsaasti takareisivammoista. Ne on voitettu, mutta alkukesän kiusana oli ongelma polvitaipeessa olevassa jänteessä.
— Vielähän tässä olisi junnujen SM-kisat. Viimeksi taisin olla mitaleilla vuonna 2013, tuolloin 19-vuotiaat voittanut ja samaisena kesänä Kalevan kisojen kuudennen sijan juossut viimeistä vuottaan 22-vuotiassa kisaava Kaasalainen muisteli.

Kangasniemen Kalskeen Johanna Hokkanen selvitti tiensä ensimmäistä kertaa Kalevan kisojen finaaliin kolmiloikassa.
Hokkanen hyppäsi karsinnan kuudenneksi ulkorataennätyksellään 12,45. Hallissa Hokkanen hyppäsi talvella kymmenen senttiä pidemmälle.
— Vihdoin finaalipaikka. Osasin ottaa aika rennosti karsinnan, koska tiesin olevani kunnossa. Tekniikassa on ollut alkukesän hakemista, mutta nyt tuloskunto on ollut hyvässä nousussa. Finaalissa haen parempaa kuin hallissa hyppäsin ja kahdeksan parhaan joukkoon sijoitusta, Hokkanen toivoi.
Ristiinan Urheilijoiden Mikko Rummukainen karsiutui pituuden loppukilpailusta. Rummukainen oli 14:s tuloksella 6,98 satuttaen viimeisessä hypyssään ponnistavan jalan takareittään.
— Pahoin pelkään, että kausi on paketissa. Harmi homma, kun uskoin, että tällä kaudella olisi vielä varaa parempaan kuin 7,36, jonka olen hypännyt, Rummukainen harmitteli.
Jäppilän Urheilijoita aikanaan edustanut Suvi Miettinen juoksi 10 000 metrillä sijalle 11 ajalla 37.47,82.
Mikkeliläislähtöinen LUM:n Salli Kirvesmies oli kuulakarsinnan 15:s tuloksella 12,30.
Lahden Ahkeraa edustava ristiinalaislähtöinen Kasperi Pöntinen juoksi 100 metrin alkuerissä 11,02 ja oli 17:s.

Antero Penttinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.