Perinteikäs Mikkeli-turnaus järjestetään tulevana lauantaina – Mikkelin Kissojen puheenjohtaja Jyri Paasonen: "Osallistujat ovat tyytyväisiä, koska pienimmillä jalkapalloilijoilla on tänä kesänä todella vähän otteluita"

Juniorijalkapallon Mikkeli-turnaukseen osallistuu tänä vuonna 61 joukkuetta.

Risto Hämäläinen

Juniorijalkapallon Mikkeli turnaus pelataan kolmella kentällä lauantaina 1. elokuuta.
Juniorijalkapallon Mikkeli turnaus pelataan kolmella kentällä lauantaina 1. elokuuta.

Lauantaina Mikkelissä järjestetään perinteikäs jalkapallon Mikkeli-turnaus, johon osallistuu 61 joukkuetta. Tavallisesti kaksi päivää kestänyt tapahtuma järjestetään tänä vuonna yksipäiväisenä turnauksena.

– Positiivista, että turnaus saadaan järjestettyä ja pitkä perinne ei katkea tähänkään vuoteen. Pitkään kuitenkin näytti siltä, että koko tapahtuma peruuntuu, sanoo Mikkelin Kissojen puheenjohtaja Jyri Paasonen.

Hänen mukaansa turnaus päätettiin järjestää yksipäiväisenä, jotta voidaan helpottaa osallistujien majoitusjärjestelyitä.

– Myös otteluohjelma suunniteltiin niin, että kauempaa tulevien joukkueiden ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan. Lähialueelta tulevien on helppo käydä pelaamassa päivä Mikkelissä.

Mikkelin ravirata toimii tapahtumakeskuksena

Paasosen mukaan turnauksessa seurataan koronaviruksen takia tarkasti Palloliiton turvallisuusohjeita. Lisäksi käytännön asioissa, kuten palkintojen jaossa ja ruokailujen järjestämisessä ollaan valppaina.

– Tapahtumakeskuksena toimiva Mikkelin ravirata on alueena hyvä, mikä helpottaa turnauksen turvallisesti järjestämistä. Lisäksi ottelut on perinteisestikin pelattu usealla eri kentällä samanaikaisesti, joten ihmiset eivät pakkaannu samaan paikkaan.

Mikkeli-turnaus pelataan kello 9.30 ja 18.30 välisenä aikana Raviradan nurmikentillä, Kalevankankaalla ja Hänninkentällä. Osallistujat ikäluokkien P6–P14 joukkueita.

– Ennakkoon osallistujat ovat olleet todella tyytyväisiä. Varsinkin pienimmillä jalkapalloilijoilla on tänä kesänä ollut todella vähän otteluita. Pelit ovat kuitenkin se jalkapalloharrastuksen suola. Muksuille turnaus on kiva yhteinen reissu, josta varmasti jää muistoja mieleen.

Mikkeli turnaukseen katsomaan ja kannustamaan joukkueita

Kenttien laidalle myös saa tulla katsomaan ja kannustamaan joukkueita, Paasonen sanoo. Paikalla ei ole erityisiä katsomojärjestelyitä, mutta riittävän etäisyyden pitäminen toisiin varmasti onnistuu.

Mikkeli-turnaus on yksi Suomen perinteikkäimpiä juniorijalkapalloturnauksia, sillä se on järjestetty jo yli kolmen vuosikymmenen aikana. Aikaisempina vuosina turnauksessa on ollut myös ulkomaalaisia joukkueita, mutta niitä ei tänä vuonna ymmärrettävästi osallistu.

Mikkeli-turnaus 1.8.2020

Pelattavat sarjat

P14 2x30min 11vs11, sarjassa pelataan sijoituksista. Hänninkenttä.

P13 2x25min 8vs8, puolen kentän paitsiosääntö, sarjassa pelataan sijoituksista. Kalevankankaan kenttä.

P12 2x25min 8vs8, puolen kentän paitsiosääntö, sarjassa pelataan sijoituksista. Raviradan nurmikenttä.

P11 2x20min 8vs8, päätyalueen paitsiosääntö, sarjassa pelataan sijoituksista. Raviradan nurmikenttä.

P10 2x20min 8vs8, päätyalueen paitsiosääntö, sarjassa pelataan sijoituksista. Raviradan nurmikenttä.

P9 1x30min 5vs5. Raviradan nurmikenttä.

P8 1x30min 5vs5. Raviradan nurmikenttä.

P7 1x30min 5vs5. Raviradan nurmikenttä.

P6 1x30min 4vs4. Raviradan nurmikenttä.

Mikkeli-turnaus pelataan lauantaina 1. elokuuta kello 9.30 ja 18.30 välisenä aikana.