Kampparien parhaat pelit ovat vielä edessäpäin —"Meidän pitää kasvaa ja saada lisää pelirohkeutta"

Eetu Sviilin loukkaantuminen takaisku.

Jaakko Avikainen

Kampparien alkukausi Bandyliigassa on ollut vahva. Rasitteena on vain yksi tappio kymmenessä ottelussa.

Kampparit porhaltaa hyvässä myötätuulessa jääpallon Bandyliigassa. Kun runkosarjasta on pelattu mikkeliläisten osalta kierros yli puolenvälin, johtaa Kampparit liigaa pinnan erolla Porvoon Akillekseen.
Tappioita Kamppareille on tilillään vain yksi kymmenessä ottelussa. Pisteitäkin on jo koossa 17, kun se koko viime kaudella keräsi 22 pinnaa runkosarjassa.
Kamppareille kausi on ollut nousujohteinen. Se haki vielä Suomen cupissa ja Bandyliigan ensimmäisissä otteluissa kokonpanoaan, pelipaikkoja ja taktisia kuvioitaan. Kauden vanhetessa nämä ovat löytäneet paikkansa ja mikkeliläiset ovat venyneet muutamaan hyvään takaa-ajoon ja välttäneet häämöttävät häviöt.
Näistä viimeisin näki päivänvalon uudenvuodenaattona, kun Kampparit nousi toisella jaksolla 1–4 -tappiolukemista 4–4 -tasapeliin yhden Bandyliigan suurimman voittajasuosikin Akilleksen vieraana. Vielä lokakuun lopun Suomen cupin ottelussa Akilles oli pöllyttänyt mikkeliläisiä suurinumeroisesti 10–2.
Bandyliigassa Kampparit on onnistunut laajalla rintamalla. Se on tehnyt eniten maaleja, 64, ja puolustuspelikin on ollut Alpo Kaartisen johdolla pitävimpiä. Kamppareille on tehty 34 maalia. Sitä vähemmän, 25, on päästänyt Akilles.
Tehokkuus näkyy myös Bandyliigan pistepörssissä. Sitä johtaa Kampparien Juho Liukkonen 16 maalilla ja neljällä syötöllä. Kympin sakkiin mikkeliläisistä mahtuvat myös Tuomas Liukkonen (10+8=18), Santeri Laitinen (11+6=17) ja Artem Shekhovtsov (9+8=17).
Paikkoja Kamppareille olisi ollut useampiinkin maaleihin kauden aikana. Kampparien päävalmentaja Antero Levänen peräsi jo aiemmin joukkueeltaan enemmän äijämäisyyttä hyökkäysten päättämisessä ja vähän sama ääni oli kellossa Akilles-pelin jälkeenkin.
— Tuloksiin, pisteisiin ja siihen, missä nyt mennään olen tyytyväinen. Mutta ei tähän vielä pidä tyytyä. Kausi on vasta puolessa välissä. Meidän pitää kasvaa ja saada lisää pelirohkeutta, totesi Levänen.
Kamppareilla on ollut myös onnea sen suhteen, että sen kapea pelaajamateriaali on välttynyt loukkaantumisilta. Nyt tähän on kuitenkin tullut lovi, kun maalivahti Eetu Sviilin edellisessä kotipelissä Veiterää vastaan saama jalkavamma on osoittautunut arvioitua vakavammaksi. Sviilin polven sivusiteet vioittuivat sen verran pahoin, ettei häntä nähdä tositoimissa viikkoihin.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo