Kärpiltä täystyrmäys Kalevankankaalla — Jukureilta kolmas peli putkeen ilman maalia

Kärpät iski viidessä minuutissa kolme maalia ja karkasi voittoon.

Taru Hokkanen

Kärpät ja Teemu Kivihalme olivat selkeästi edellä Jukureita ja Vadim Pereskokovia lauantai-iltana.
Kärpät ja Teemu Kivihalme olivat selkeästi edellä Jukureita ja Vadim Pereskokovia lauantai-iltana.

Kalevankankaan jäähallissa pelasi kaksi joukkuetta, joiden tasoero oli lauantaina luettavissa tulostaululta. Toinen joukkue valmistautuu kesäloman viettoon, toinen taas pelaamaan kauden parhaat pelinsä.

Oulun Kärpät jatkaa pelejään Liigan pudotuspeleissä, mutta Jukureille runsaslukuinen Kärppien kannattajaryhmä toivotti matkaa Mestikseen. Tasaisella tahdilla maaleja tehnyt Kärpät voitti 0—6 (0—3, 0—3, 0—0)-lukemin.

Mikkelin Jukureille kesti liian kauan totuttautua Kärppien vauhtiin Kalevankankaalla.

— Kärppien tasoista vastustajaa vastaan onnistumisia pitäisi saada heti ottelun alkuun, niin se tuo mentaalienergiaa peliin, sanoi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Kärppien valmentaja Mikko Manner totesi, että ottelun alku oli valmentajan unelma, kun jokaisesta tekopaikasta tuli tällä kertaa maali.

— Kivasti pojat kunnioittivat Lasse Kukkosen 600. peliä ja olivat heti valmiina otteluun, totesi Manner.

Viisi minuuttia ja kolme maalia

Reilussa viidessä minuutissa sarjajohtaja latoi taululle kolme maalia runsaslukuisen Kärppäkatsomon riemuksi.

Jukurit pääsi vielä ensimmäisen erässä peliin mukaan, mutta joukkueelle, jolla muutenkin on ollut maalinteon kanssa ongelmia, oli kuitenkin kolmen maalin takaa-ajoasema liikaa. Oululaiset katkaisivat viimeisetkin nikamat mikkeliläisten selkärangasta tekemällä kaksi nopeaa maalia toisessa erässä.

— Kun peli lähtee noin liikkeelle, niin sitä on tosi vaikea kääntää. Pitkään peliin mahtuu jotain pätkiä, jossa tehtiin asioita hyvinkin, mutta kokonaisuutena kauden surkein peli. Lukemat olisivat oikeastaan voineet olla vielä isommat, totesi Jukurien Turo Asplund.

Kolme peliä ilman maalia

Mikkeliläiset eivät ole onnistuneet maalinteossa kolmeen otteluun. Kärpät-ottelussa Jukurit pääsi ensimmäisessä erässä hyvin peliin ja sai kolmannessa erässä otetta ylivoimien aikaan.

— Tässä ottelussa ei kuitenkaan ollut niin hyviä paikkoja maalintekoon, että olisin kokenut, että meillä olisi ollut huono tuuri, mietti Asplund.

Jukureilla on runkosarjaa jäljellä vielä kaksi ottelua. Valmentaja Kangasalusta sanoo, että Jukurien tekeminen harjoituksissa on pysynyt yhtä hyvänä kuin alkukaudesta.

— Kyllä kaikki lähtee peli-ilmeestä, pitää olla erinäköinen pelien alussa. Kaksi peliä jäljellä, jaksetaan varmasti puristaa vaikka sitä panosta ei siellä enää olekaan. Nyt ei ole pariin peliin tehty maaleja ollenkaan, niin ei me voida näin tätä lopettaa, toteaa Asplund niistä asioista, jotka Jukurit voisi hänen mielestään tehdä ensi viikolla paremmin.

Näin pelattiin

1. erä: 1.42 Lasse Kukkonen (Jari Sailio, Mikko Niemelä) 0—1, 4.36 Michal Kristof (Aleksi Heponiemi, Shaun Heshka) 0—2yv, 5.12 Jussi Jokinen (Nicklas Lasu, Ville Leskinen) 0—3.
Jäähyt: 3.24 Ville Leskinen J 2 min.

2. erä: 23.45 Jokinen (Leskinen, Lasu) 0—4, 24.15 Jasper Lindsten (Kukkonen, Heponiemi) 0—5, 30.26 Tino Metsävainio (Atte Ohtamaa, Miska Humaloja) 0—6.
Jäähyt: 30.47 Kukkonen K 2 min.

3. erä: ei maaleja.
Jäähyt: 44.10 Rasmus Kupari K 2+10 min, 49.11 Teemu Henritius J 2 min, 52.46 Jokinen K 2 min, 56.42 Leskinen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, Kärpät 3x2 min+1x10 min=16 min.
Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 5+9+9=23, Veini Vehviläinen Kärpät 5+6+11=22.
Erotuomarit: Jarno Heikkinen, Kimmo Laakkonen (Henri Neva, Hannu Sormunen).
Yleisöä: 3 209.