Jukurien pistetoiveet kariutuivat pelin puoliväliin mennessä — Pekka Kangasalusta: Siellä tapahtui hölmöjä juttuja

Jukurit joutui uhriksi Pelicansin yllettyä Lahdessa vasta kauden toiseen täyden kolmen pisteen kotipottiinsa.

Samuli Sikaheimo

Jukuri-puolustus oli luistimen potkun jäljessä, kun Artturi Toivola laittoi kiekon maaliin ohi Sami Rajaniemen.
Jukuri-puolustus oli luistimen potkun jäljessä, kun Artturi Toivola laittoi kiekon maaliin ohi Sami Rajaniemen.

Jukurien Sami Rajaniemi on harvoin loistanut mikkeliläisten maalilla jääkiekkoliigassa, mutta ylivieskalaislähtöinen maalivahti on ollut tasaisen suorittamisen perikuva.

Perjantaina Lahdessa Rajaniemelle sattui yksi uran mustimmista päivistä, kun Jukurit pudotuspeliviivan alapuolelle tyrkännyt Pelicans otti vasta kauden toisen täyden kotipistepottinsa voitollaan 5–2.

Kaukalossa oli kaksi latautunutta joukkuetta, joista Pelicans oli onnekkaampi — Pekka Kangasalusta

Mikkeliläisten pistetoiveet kariutuivat pelin puoliväliin mennessä neljästä takaiskusta muutaman luvattoman helposti hörpänneen Rajaniemen esitykseen.

– Siellä tapahtui hölmöjä juttuja. En ole niin huolissani kuin numeroista voisi päätellä. Kaukalossa oli kaksi latautunutta joukkuetta, joista Pelicans oli onnekkaampi, listasi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Avauserässä oli paljon hyvääkin

Veljeskohtaamista ei nähty. Jukurien keskushyökkääjä Kristian Tanus, 19, on loukkaantuneena. SaiPasta Pelicansiin siirtynyt isoveli Jonatan Tanus, 24, on saanut 33 ja 21 pisteen kausien jälkeen Pelicansissa kauden alkukolmanneksella kokoon 1+2 tehopistettä. Hän putosi kokoonpanosta keskiviikkoisen Lappeenrannan tappion jäljiltä.

Avauserässä oli Jukureiden kannalta paljon hyvää, mutta parinkaan minuutin painostus ei tuottanut tulosta taululle. Toisen erän loppukin oli vahva, mutta naurettavan helpot takaiskumaalit veivät toiveet voitosta.

Onnistumiset jäivät pariin lohdutuksena tulleeseen kavennusosumaan ja yhteen haastoon, jolla isäntien Arttu Toivolan hattutemppu nollaantui johtomaalin 5–2 tultua hylätyksi maalivahdin häirintänä.

Viimeksi lokakuun alussa liigakaukaloissa torjunut Juhana Aho korvasi Rajaniemen neljännen takaiskun jälkeen ja piti maalinsa runsaat 26 minuuttia koskemattomana.

Jukurien Teemu Henritiuksen ja Charles Sarault´n sentterinä johtamien ketjujen pitäisi tehdä tulosta hyökkäyspäässä, mutta kumpikin ketjuista katseli kaukalossa tasakentällisin kahta takaiskumaalia.

Puistola tyytyväinen rooliinsa

Kolmannen ottelunsa Jukureissa pelannut Tapparan lainahyökkääjä Patrik Puistola, 18, oli saada edellispelin maalinsa jatkeeksi syöttöpisteenkin mikkeliläisten avausmaalista. Se vaihtui erätauolla Sarault´n nimiin, mutta Puistola osoitti vaarallisuutensa pääsemällä tekopaikkaan jokaisessa erässä.

– Ei voi valittaa, kun tarjolla on näin isoa roolia. Tapparassa en päässyt ylivoimaan ja harvoin oikeastaan pelaamaan edes tasakentällisin, hymähti Jukureissa lähes 17 minuuttia ottelua kohti pelannut Puistola.

Puistolan vuokra-aika jatkuu vielä kolme viikkoa, jonka jälkeen hänen tavoitteenaan on paikka alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa. Jukureissa toiveissa on muutakin kuin maaleja.

– Jos tässä oppisi vaikka laittamaan ruokaa. Tähän asti sen on tehnyt äiti. Nyt asun LeKin viime kauden ketjukaverini Kristian Tanuksen kanssa. Sillä on hieman enemmän kokemusta kokkailusta.

Näin pelattiin

1. erä: 12.35 Artturi Toivola (Aleksandr Shtshemerov, Alex Lintuniemi) 1–0.

Jäähyt: 13.59 Janos Hari P 2 min.

2. erä: 21.03 Jesse Ylönen (Juhamatti Aaltonen, Miihkali Teppo) 2–0, 25.09 Miika Roine (Axel Rindell, Charles Sarault) 2–1, 28.09 Toivola (Taavi Vartiainen, Pasi Kouvalainen) 3–1, 30.50 Otto Nieminen (Aleksi Mustonen, Shtshemerov ) 4–1, 32.57 Mika Partanen (Ville Hyvärinen, Mikko Kokkonen) 4–2.

Jäähyt: 34.55 Antti Tyrväinen P 2 min.

3. erä: 57.31 Aaltonen (Tyrväinen, Miihkali Teppo) 5–2.

Jäähyt: 46.30 Julius Vähätalo J 2 min, 51.43 Vähätalo J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 2x2 min = 4 min, Jukurit 2x2 min = 4 min.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 9+7+8=24, Sami Rajaniemi Jukurit 11+1+0=12 (vaihto ajassa 30.50), Juhana Aho 0+2+5=7.

Erotuomarit: Jani Luoma-aho, Jari-Pekka Pajula, (Tommi Niittylä, Jussi Välisaari).

Yleisöä: 3 346.