Markku Flinck syvensi Lukon syöksykierrettä — Jukurit murskavoittoon Äijänsuolla

Markku Flinckin hattutemppu siivitti Jukurit hienoon vierasvoittoon.

Jussi Hietikko

Lukon maalivahti Lassi Lehtinen ei ehtinyt reagoida, kun Markku Flinckin navakka laukaus painui raumalaismaalin yläkulmaan.
Lukon maalivahti Lassi Lehtinen ei ehtinyt reagoida, kun Markku Flinckin navakka laukaus painui raumalaismaalin yläkulmaan.

Konkarisentteri Markku Flinck vauhditti tiistaina kolmella maalillaan Rauman Lukon matkaa kohti Liigan niin sanottuja säälipleijareita.

Jukurien jääminen pudotuspelien ulkopuolelle on varmistunut jo ajat sitten, mutta pelimoraaliaan Pekka Kangasalustan valmentama joukkue ei ole menettänyt. Tästä kertoo omaa lahjomatonta kieltään mikkeliläisten Lukon kotijäältä hakema ansaittu 1—6 (0—2, 1—1, 0—3)-voitto.

— Tätä on pyydetty koko kausi ja nyt se viimein saatiin. Pelasimme hymyssä suin, puolustettiin tosi hyvin ja oltiin tehokkaita. Muutamalle pelaajalle eli Markku Flinckille ja Sami Rajaniemelle sattui vielä unelmapeli, kiitteli Kangasalusta.

Lukko oli vielä muutama kierros sitten vahvasti kiinni pudotuspelien kotiedussa, mutta HIFK:lle kotona kärsityn tappion jälkeen raumalaisten peli on ollut lähtökohtaisesti pelkkää tuskaa. Ensin tuli jatkoajalla tappio liigajumbo Ässille ja sen jälkeen pisteet Raumalta kävi hakemassa toinen peräpään joukkue eli KooKoo.

Jukurit oli putkeen kolmas joukkue, jonka voittamisessa Lukolla ei pitänyt olla teoriassa mitään vaikeuksia, mutta teoria ja totuus eivät olleet tälläkään kertaa synonyymeja toisilleen.

Lukolla on toki edelleen teoriassa mahdollisuus nousta kuuden parhaan joukkoon, mutta ellei peli parane on raumalaisten kohtalona pudotuspelien 1. kierros.

Leskinen avasi maalihanat

Tiistaina Jukurien maalinteon aloitti tarkalla grogilasin korkuisella aivan lukkomaalin tolpan juureen suuntautuneella laukauksella Ville Leskinen ja kolme minuuttia myöhemmin tilanne taululla oli jo 0—2 Flinckin osuessa ylivoimalla.

Lukko tuli toisen erän puolivälissä Justin Danforthin ylivoimamaalilla vielä hetkeksi iholle, mutta kotijoukkueen takaa-ajon katkaisi Flinckin illan toinen vain vajaa minuutti myöhemmin.

Flinck onnistui törkkäämään rohkeasti oman maalinsa edestä luistelleen Vili Sopasen hallussa olleen kiekon ohi maalivahti Lassi Lehtisen ja peli oli käytännössä selvä.

— Paineettomana tuli flow päälle, nyt uhrauduttiin joukkueen eteen ja pelattiin koko joukkueena vapautuneesti, totesi Kangasalusta.

Jukurien neljäs maali syntyi sekin ylivoimalla, kun Lukon kultakypärä kärsi keihästyksestä saamaansa pelirangaistusta. Danforthilta paloi hermot vaihtoaitioiden edessä tapahtuneessa joukkonahistelussa ja kanadalainen tökkäsi mailansa päällä Jukurien vaihtoaitiossa ollutta Ville Hyväristä.

Pereskokoville suihkukomennus

Danforth ei jäänyt ottelun ainoaksi suihkuun tuomituksi pelaajaksi, vaan saman kohtalon koki kolmannen erän puolivälissä myös hanskansa pudottanut Vadim Pereskokov.

Tanssikaveria venäläinen ei lukkolaisista kuitenkaan saanut. Pereskokov keräsi tilanteesta kaikkiaan 35 jäähyminuuttia, kun pelirangaistuksen päälle tuli vielä kymppi epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Jukurit kaunisteli Pereskokovin jäähyn aikana vielä numeroita, kun Samuli Piipponen liu’utti kiekon kavennusta kahden miehen ylivoimalla ilman maalivahtia hakeneen Lukon verkkoon.

Jukurit oli jo täysilukuinen Markku Flinckin viimeistellessä ottelun kolmannen osumansa edelleen tyhjänä olleeseen lukkomaaliin. Lukon puolustaja syötti maalinsa takaa kiekon suoraan Flinckin lapaan ja sen jälkeen juhlittiin knallia.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: 15.51 Ville Leskinen (Jimi Jalonen, Julius Vähätalo) 0—1, 18.55 Markku Flinck (Jesper Piitulainen, Turo Asplund) 0—2yv.
Jäähyt: 2.52 Asplund J 2 min, 18.10 Janne Keränen L 2 min, 19.44 Eetu Koivistoinen L 2 min.

2. erä: 30.40 Justin Danforth (Ville Heinola, Brandon DeFazio) 1—2yv, 31.37 Flinck 1—3.
Jäähyt: 24.47 joukkuerangaistus L 2 min, 29.16 Nestori Lähde J 2 min, 36.46 Valtteri Hietanen J 2 min, Tarmo Reunanen L 2 min, Danforth 5+20 min.

3. erä: 41.20 Piitulainen (Asplund, Roine) 1—4yv, 52.55 Samuli Piipponen 1—5av tm, 56.23 Flinck 1—6tm.
Jäähyt: 51.07 Vadim Pereskokov J 5+10+20 min, Jäähyt yhteensä: Lukko 4x2 min+1x5 min+1x20 min=33 min, Jukurit 3x2 min+1x5 min+1x10 min+1x20 min=41 min.
Maalivahtien torjunnat: Lassi Lehtinen Lukko 6+3+3=12 (pois 51.59-52.10, 52.14-52.55, 54.15-56:23), Sami Rajaniemi Jukurit 12+7+16=35.
Erotuomarit: Jari-Pekka Pajula, Juho Ylä-Rotiala (Niko Jusi, Jere Koskela).
Yleisöä: 4 021.

Juttua päivitetty 12.3. kello 22.12: lisätty Pekka Kangasalustan kommentit.

Kommentoidut