Noora Tivisellä uran paras sprintti – "Tuntuu, että olen tällä hetkellä elämäni parhaassa kunnossa"

Anne Kyllönen ja Joni Mäki Suomen cupin avausvoittajat Vuokatissa.

Sakari Kekki

Noora Tivinen on hyvän kesäharjoittelun tuloksena löytänyt vapaalle tyylille uuden vauhdikkaan rytmin.
Noora Tivinen on hyvän kesäharjoittelun tuloksena löytänyt vapaalle tyylille uuden vauhdikkaan rytmin.

Mikkelin Hiihtäjien Noora Tivinen hiihti Suomen cupin avauksessa Vuokatissa uransa parhaan sprintin.

Tivinen, 21, pääsi ensimmäistä kertaa vapaan tyylin sprintissä erävaiheeseen asti sijoituttuaan karsinnassa 30:nneksi.

Alkuerässä Tivisen vauhti vielä kiihtyi. Tasapainoisen ja taktisesti oivallisen hiihdon jälkeen Tivinen oli eränsä maalissa neljäs.

Lopputuloksissa Tivinen oli 20:s. Sijoitus sai hymyn hiihtäjän kasvoille.

– Vapaan sprintti ei ole koskaan ollut minun bravuuri. Nyt jo karsinta yllätti, kun pääsin jatkoon. Siihen ole koskaan ennen pystynyt.

– Sitten kun vielä kovassa alkuerässä pystyin jättämään kaksi naista taakseni, niin kyllä tämä oli tosi positiivinen yllätys, Tivinen iloitsi.

Tivinen tehnyt oikeita asioita

Tivinen vaihtoi keväällä valmentajaa. Yhteisestä sopimuksesta Jussi Simulan tilalle tuli Ilkka Jarva.

– Yhteistyö on lähtenyt rullaamaan tosi hyvin. Kesä ja syksy ovat sujuneet ilman pulmia. Tämä kisa näytti, että ollaan tehty oikeita asioita. Tuntuu, että olen tällä hetkellä elämäni parhaassa kunnossa, Tivinen sanoi.

Spinttii osallistui peräti 99 naista. Muista MH:n naisista Saana Lahdelma sijoittui 36:nneksi. Anniina Neuvonen oli 63:s, Laura Karkkulainen 79:s ja Katariina Neuvonen 80:s.

 Tämä kisa näytti, että ollaan tehty oikeita asioita. — Noora Tivinen

Jasmin Kähärä jätti viikon takaisen pienen sairastelun takia sprintin väliin, mutta on sunnuntain viestissä kiidättämässä MH:n ykkösjoukkuetta aloitusosuudella.

Naisten sprintin voitti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, joka oli heti karsinnasta lähtien ylivoimainen jokaisessa lähdössä. Finaalissa toiseksi tuli Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu. Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski oli kolmas.

Sakari Kekki

Juvan Urheilijoiden Jeremias Lipsanen oli tyytyväinen omaan hiihtoonsa.
Juvan Urheilijoiden Jeremias Lipsanen oli tyytyväinen omaan hiihtoonsa.

Lipsanen paras Suur-Savon miehistä

Miesten sprinttiä hallitsi ylivoimaisesti Pohti Ski Teamin Joni Mäki. Karsinnassa Mäki kukisti toiseksi nopeimman Ristomatti Hakolan peräti 7,6 sekunnilla.

Erissä ja finaalissa Mäki ei antanut muille mitään mahdollisuuksia. Finaalin maaliin Mäki sai tulla löysäillen ja taakseen katsoen.

Muiden sijojen kirikamppailussa Lauri Vuorinen kukisti Hakolan. Neljäs oli Verneri Suhonen. Perttu Hyvärinen oli viides ja nuori yllättäjä Emil Liekari kuudes.

Suur-Savon piirin miehistä paras oli 29:nneksi sijoittunut Juvan Urheilijoiden Jeremias Lipsanen.

– Karsinta oli hyvä veto. Sain siinä hyvin irti ja oli terävää menoa. Vain kerran aikaisemmin olen tällä tasolla päässyt karsinnasta jatkoon. Alkuerässä ei iskut enää riittäneet enempään. Ihan hyvä lopputulos kuitenkin, kun sprintti ei ole kuitenkaan päämatkani, Lipsanen sanoi.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen sijoittui 39:nneksi ja Juha Hyyryläinen 90:nneksi. MH:n Jussi Karkkulainen oli 71:s ja Juho Neuvonen 97:s.

Sprinttiin osallistui 126 miestä.

Suomen cup jatkuu sunnuntaina vapaan tyylin kolmiosuuksisilla viesteillä.