Julia ja Maria Kiukas juhlivat poniruhtinaan titteliä Teivossa

Ponikuninkuusravit ajettiin poikkeuksellisesti yksipäiväisinä.

Suomen Hippos / Maisa Hyttinen

Julia Kiukas ja Maria Kiukas juhlivat Ekstrand Bärgarnin voittoa yhdessä ponin omistajan Saana Tuurin kanssa.
Julia Kiukas ja Maria Kiukas juhlivat Ekstrand Bärgarnin voittoa yhdessä ponin omistajan Saana Tuurin kanssa.

Mikkeliläiset Maria ja Julia Kiukas juhlivat jälleen menestystä Ponikuninkuusraveissa. Maria ohjasti Julian valmentaman Ekstrands Bärgarnin poniruhtinaaksi.

Poniruhtinaan ja -ruhtinattaren titteleistä kilpailevat B-kategorian ponit. B-kategoriaan lasketaan säkäkorkeudeltaan 107,1-130 cm olevat ponit, muut puhdasrotuiset ponit ja yli 107 korkeat shetlanninponit.

Ekslätts Bärgarnin on kasvattanut Pia Ekstrand ja sen omistaa Saana Tuuri.

11-vuotias ruuna voitti ensimmäisen osalähdön. Toiseen osalähtöön osui laukka, mutta kolmossija riitti sinetöimään tittelin.

– Laukka tuli ja siinä meni monta metriä. Poni tuli kuitenkin viimeiset 800 metriä tosi kovaa ja otti kärkeä kiinni. Siinä laskettiin kyllä kymmenyksiä, Maria Kiukas sanoi Hippoksen tiedotteessa.

Eroa toiseksi sijoituneeseen Fentiin tuli lopulta neljä sekunnin kymmenystä.

– On kyllä tosi hyvä fiilis, tässä kilpailussa oli mukana 16 tasaisen kovaa ponia, Kiukas sanoi.

Halmeen tuplajuhlat

Poniruhtinattaren tittelin valloitti Odd Molly. Odd Mollyn ohjastaja Oona Halmeelle päivä oli yhtä juhlaa, sillä hän ohjasti voiton myös Ponikuningattarten kilvassa. Vuoden 2020 kuningatar on Pomona II, jolle titteli on toinen sen pitkällä uralla.

Pomona II:n ura päättyy tähän kauteen ja se siirtyy siitokseen.

– Ihan järjetön esitys, minulta loppuu sanat! Poni oli esittelyssä superlatautunut ja lähti hyvin liikkeelle. Kisan jälkeen tuli sellainen fiilis, että tämä on ihan järjetön poni. Se vaan tulee ja tulee. Nyt nähtiin ehdottomasti parasta Pomonaa ja saatiin viimeinen kruunu ponin uralle, Halme sanoi tiedotteessa.

Ponikuninkaaksi Teivossa kruunattiin Smedens Max Speed.