Jukurit aloittaa kautensa jälleen Kuopiossa – Kotiavauksessa 3. lokakuuta juhlaottelu

Jukurit juhlii ensi kaudella 50-vuotista taivaltaan.

Taru Hokkanen

Jukurit ja Jyp iskevät yhteen kiekkokauden 2020   -2021 kotiavauksessa.
Jukurit ja Jyp iskevät yhteen kiekkokauden 2020 -2021 kotiavauksessa.

Jukurien liigahistorian viides kausi alkaa perjantaina 2. lokakuuta Kuopiossa KalPan vieraana. Kauden alku Kuopiossa on muodostumassa jo jonkunlaiseksi perinteeksi, sillä Jukurit vierailee "Niiralan montussa" avauspelin merkeissä jo kolmatta kautta peräkkäin.

Jukurit juhlii kaudella 2020–2021 50-vuotista taivaltaan. Juhlaotteluna toimii kauden kotiavaus 3. lokakuuta, jolloin Jukurit saa vieraakseen Jyväskylän Jypin.

– Heti kauden avauksessa oleva juhlaottelu on varmasti yksi kauden kohokohdista, mutta juhlakautta pidetään vahvasti esillä kaikissa muissakin kauden kotiotteluissamme. Myös aiemmilta kausilta tuttuja ja suosittuja teemapelejä on jälleen luvassa, Jukurien markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana kertoo tiedotteessa.

Jyp ja KalPa ovat tuttuun tapaan Jukurien niin sanottuja paikallisvastustajia, joita vastaan Jukurit pelaa kuudesti. SM-liigassa pelataan jälleen 60 ottelun runkosarja.

Kotipeleistä 16 perjantaina ja lauantaina

Jukurien kotiotteluista 16 osuu viikonvaihteen päiville perjantaille ja lauantaille, jotka ovat oheismyynnin kannalta tavallisimmin tuottoisimpia pelipäiviä. Lauantaipelejä on peräti kymmenen. Kotipeleistä seitsemän pelataan jo lokakuussa.

– Olemme kohtuullisen tyytyväisiä ohjelmaan. Urheilullisesti on hyvä aloittaa kotipainotteisesti ja uskomme, että kun lokakuussa päästään pelaamaan pitkän tauon jälkeen, se myös kiinnostaa yleisöä, Jukurien toimitusjohtaja Jukka Toivakka sanoo.

Sarjassa pidetään myös maaottelutauko marraskuussa ja viikon mittainen joulutauko. Runkosarja päättyy totuttua myöhemmin 30. maaliskuuta.

– Etelä-Savon kaltaisella mökkiseudulla kauden aloittaminen lokakuussa voi toimia jopa paremmin. Lisäksi on hyvä, että pelit jatkuvat vähintään maaliskuun loppuun, vaikka pudotuspelipaikka toki tavoitteenamme onkin, Toivakka sanoo.

Harjoituspelejä kotonakin

Jukurien harjoitusohjelmasta on tihkunut toistaiseksi tietoa vähänlaisesti. Varmaa on se, että Jukurit osallistuu Imatralla elokuussa pelattavaan Bauer-turnaukseen, kuten Mikkelin Kaupunkilehti aiemmin kertoi. Imatralla pelaa myös KHL-joukkue Jokerit.

Toivakka kertoo, että Jukurien tarkoituksena on pelata kuusi muutakin harjoitusottelua. Tarkempia tietoja ei vielä Jukurit julkaise, mutta Toivakan mukaan peleistä kolme on tarkoitus pelata kotijäällä Kalevankankaalla.

– Suunnitelma on elänyt tässä kesän mittaan olosuhteista johtuen. Lopullisesti matsit lyödään lukkoon vasta nyt, kun liigan otteluohjelma on tiedossa, Toivakka sanoo.