Kamppareille avausvoitto Oulunkylän vesisateessa — "Näitä päiviä tulee marraskuussa"

Kampparit ”paukutti” tarvittavat maalit Botnian verkkoon. Vesisade teki kentästä pelikelvottoman.

Simo Arkko

Kampparien Kalle Lempinen kamppaili pallosta Botnian Tomi Lapin ja Eemil Utriaisen kanssa.
Kampparien Kalle Lempinen kamppaili pallosta Botnian Tomi Lapin ja Eemil Utriaisen kanssa.

Kampparit nappasi Bandyliiga-kauden ensimmäisen voittonsa, kun se voitti vierasottelussa Botnian maalein 7—1 (3—1). Ottelun olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä varsinkin ensimmäisellä jaksolla vettä tuli runsaasti ja jää oli pelikelvoton.

Koska pallot pysähtelivät järjestäen vesilätäköihin ja peli hidastui merkittävästi, pelasivat kumpikin joukkue pitkiä palloja vastustajan kenttäpuoliskolle. Avausjaksolla vaihtopenkeiltä kuuluikin ohjeistus: ”ei enää pieniä, ei se pallo liiku”.

— Näitä päiviä tulee marraskuussa, jolloin vettä sataa välillä kaatamalla ja välillä vähemmin. Kenttä ei ollut pelattava, niin ei siinä saanut peliä, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen kertoi.

Mikkeliläiset viljelivät pitkiä palloja onnistuneesti ja joukkue pääsi monesti jopa läpiajoihin. Rentous kuitenkin puuttui muutamasta tilanteesta ja maali jäi tekemättä.

Kampparien tehokkain maalintekijä oli sunnuntaina Santeri Laitinen, joka viimeisteli peräti kolme maalia. Laitisen avausmaali syntyi rangaistuslaukauksesta. Laitisen toiseen maaliin näppärän syötön antoi Artem Shekhovtsov.

— Tätä on turha lähteä pelinä hirveästi ruotimaan ja tilanteita analysoimaan. Tällaisessa pelissä molempiin päihin tulee tilanteita ja kysymys on siitä, kumpi paukuttaa maalit ja me paukutettiin paremmin kuin kaveri, Levänen sanoi.

Taso parantui toisella puoliajalla

Jaksotauolla koneet lanasivat kentältä veden pois ja pelin taso nousikin huomattavasti paremmaksi, vaikka kenttä ei ollut vieläkään parhaimmassa mahdollisessa kunnossa.

Kampparit pelasi edelleen pitkiä palloja ja se tuotti tulosta. Shekhovtsov luisteli peräti kaksi kertaa läpiajoon taiteillen molemmilla kerroilla pallon verkkoon.

Kampparien maali-iloitteluun mahtui myös uusi maalintekijä, kun Ville Hämäläinen viimeisteli lukemat 5—1:een Kalle Lempisen syötöstä. Osuma oli Hämäläiselle Bandyliiga-uran ensimmäinen.

Hämäläisen lisäksi yhden maalin laukoi komeasti Jari Purovirta ottelun 17. peliminuutilla maalinedushässäkän päätteeksi.

Kampparien valmentaja Levänen sanoi, että avausvoiton saaminen viikonlopulta oli toki hyvä asia. Töitä pitää kuitenkin edelleen jatkaa, vaikka se onkin ymmärrettävää, ettei peli ole marraskuussa vielä valmista.

— Tiettyjä valonpilkahduksia on, mutta molempiin suuntiin on vielä tekemistä. Hyvää oli se, kyllä meillä maalipaikat riittää. Sellainen ihan tyydyttävä plussa näin koulukielellä, Levänen arvioi avausviikonloppua.

Kampparien kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotiottelulla Veiterää vastaan.

Näin pelattiin

Maalit: 17. Jari Purovirta 0—1, 37. Santeri Laitinen 0—2rl, 40. Artem Lapshin 1—2rl, 43. Laitinen 1—3, 60. Artem Shekhovtsov 1—4, 71. Ville Hämäläinen 1—5, 74. Shekhovtsov 1—6, Laitinen 1—7.

Jäähyt yhteensä: Botnia 3x10 min=30 min, Kampparit 1x10 min=10 min.
Erouomarit: Juha Vuorenmaa (Aleksi Mäkinen, Veijo Vainio).

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.