Urpolan kentälle tulostaulu ja lisää katsomokapasiteettia — Bouncers jakaa ämpäreitä kotiavauksessaan

Uudisten pitäisi olla käytössä kesäkuun alussa, jolloin Bouncers avaa kotikautensa.

Silja Viitala

Tulostaulun paikaksi on kaavailtu liikenneympyrän puoleista nurkkaa Urpolan tekonurmella.
Tulostaulun paikaksi on kaavailtu liikenneympyrän puoleista nurkkaa Urpolan tekonurmella.

Pelien seuraaminen Urpolan tekonurmella helpottuu. Kenttä saa kauan kaivatun tulostaulun ja lisää katsomotilaa.

Uudistusten takana on lähinnä amerikkalaisen jalkapallon väki ja Bouncers. 1. divisioonaan nousun myötä peliareenalta vaaditaan kohennuksia, mutta uudistukset palvelet kaikkia muitakin kentän käyttäjiä.

Tulostaulun toimituspäivä on ensi viikolla. Toivottavasti sen asentamiseen jää riittävästi aikaa. — Pekka Turunen

— Tulostaulun toimituspäivä on ensi viikolla. Toivottavasti sen asentamiseen jää riittävästi aikaa, kertoo Mikkelin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen.

Bouncersin miesten ensimmäinen kotiottelu on merkitty kalenteriin 8.6., jolloin se saa vastaansa Bearsin. Seuran naiset pelaavat päivää myöhemmin oman ensimmäisen 1. divisioonan kotipelinsä Jaguarsia vastaan.

Tulostaulun hinta on 14000 euroa

Tulostaulupaketin toimittaa Digitekno. Samaisen nummelalaisen perheyrityksen käsialaa ovat Hänninkentän ja Mikkelin jäähallin tulostaulut.

Kilpailutuksen jälkeen tulostaululle kertyi hintaa 14 000 euroa.

Mikkelin kaupungin osaksi hankkeessa tulee tulostaulun vaatiman telineen rakentaminen ja kaapelointi.

Tulostaulun paikaksi on kaavailtu liikenneympyrän puoleista kentän nurkkaa.

— Etäohjauksella toimiva tulostaulu ei aina välttämättä toimi moitteitta. Meille tulee kaapeli ja se takaa 100-prosenttisen toimintavarmuuden, sanoo Turunen.

Alunperin tulostaulua kaavailtiin Hänskiin, jonne Bouncerskin haluaa siirtää pelinsä. Hänninkentän rakennusprojektin takia päädyttiin nykyiseen suunnitelmaan ainakin kuluvaksi kaudeksi.

Hänskistä lisää katsomotilaa

Urpolaan pystytetään myös lisäkatsomo. Se siirretään Hänskistä ja sijoitetaan Urpolanlammen puolelle, jonne siirtyy videokuvauspaikkakin.

Nykyisiä Urpolan katsomoita korkeampana katsomosta on parempi seurata pelin etenemistä eikä mahdollinen auringon paistekaan häiritse kuten nyt.

Aluksi Hänskistä siirrettävän katsomon paikaksi kaavailtiin Rinnekadun puolta lammen puolen ahtaiden tilojen takia. Kaupungin selvityksessä isompi katsomo pystytään pystyttämään Urpolanlammen puolelle.

Lisäkatsomokapasiteettia on kaivannut Bouncers, jonka tarkoituksena on myydä 200 kausikorttia.

— Jo viime kesänä katsomot olivat täynnä. Nyt odotamme vielä enemmän porukkaa, kertoo Bouncersin miesten joukkueenjohtaja Niko Kovanen.

Yleisöä houkutellaan monin tavoin

Kovanen uskoo yleisöä otteluihin tulevan enemmän ylemmän sarjatason ja paranevien palveluiden, anniskeluoikeuksien ja ruokatarjonnan ansioista.

— Lisäksi kaavailemme kaikenlaista väliaikaohjelmaa, vaikkapa heittokisaa ja pallon potkintaan.

Luvassa on nyt myös pelinselostaja ainakin kaikkiin miesten otteluihin.

— Meillä on ollut aikaisemmin vaikeuksia saada selostajaa. Selostaja iso plussa kesän peleihin.

Ensimmäiseen kotiotteluun Bouncersin aikomuksena on houkutella yleisöä perinteisin ämpärein.

— 50 ensimmäistä saa ämpärin. Niistä saa helvetin hyvät rummutkin katsomoon, ennakoi Kovanen.

Äänentoisto kaipaa kohennusta

Niukkaan Urpolan pukukoppitilanteeseen on tulossa siihenkin helpotusta väliaikaisratkaisulla ja kentälle on jo siirretty yksi parakki. Pukeutumistilaa ei kuitenkaan ole senkään jälkeen yllin kyllin 60 amerikkalaisen jalkapallon pelaajalle ja tuomaristolle nykyisten alamitoitettujen huoltotilojen takia.

Bouncersin toiveena on myös äänentoistolaitteiston entraaminen. Nykyiset kovaääniset kelpaavat välttävästi vain selostukseen.

— Äänen kovuus vaihtelee ja musiikin soittamiseen äänen laatu on huono. Ja kentän mikrofoni toimii ja ei toimi, kertoo Kovanen.