Jessica Kähärä heti ensimmäisellä hypyllään kolmiloikan finaaliin Kalevan kisoissa —Maria Huntington ylitti Dohan MM-rajan seitsenottelussa

Lauantain kohokohta oli Lappeenrannassa seitsenottelun toisen kilpailupäivän ratkaisut.

AOP / Mikko Lieri

Maria Huntington ylitti MM-kisarajan.
Maria Huntington ylitti MM-kisarajan.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärälle riitti yksi hyppy lauantain Kalevan kisojen kolmiloikkakarsinnassa Lappeenrannassa.

Kähärä loikki heti ensimmäisellään yli karsintarajan 12,55 lukemin 12,67. Kähärä oli karsinnan viidenneksi paras Kristiina Mäkelän, Senni Salmisen ja Emma Pullolan ylittäessä ainoina 13 metriä.

Tiesin, ettei karsintaraja ole paha ja se pitäisi mennä yli ensim-mäisellä.Jessica Kähärä

— Tiesin, ettei karsintaraja ole paha ja se pitäisi mennä yli ensimmäisellä. Jalat olivat hyvät, eikä tuntunut korkeuden finaali enää, Kähärä viittasi kolmanteen sijaan päättyneeseen perjantaiseen korkeuskisaan.

Sunnuntain loikkafinaalista mikkeliläinen odottaa taistelua enemmänkin pistesijoista.

— Mitaleille vaatii varmaankin kovan ennätysparannuksen, ehkä yli 13,50:n. Mutta jossain siinä mitaleiden lähiseudulla jos pystyisin olemaan, Kähärä ennakoi.

Sirviöltä paluu

Kangasniemen Kalskeen Johanna Hokkanen oli 14:s hypäten parhaallaan 12,25. Kilpa-Veikkojen Lotta Kirvesmies jäi karsinnassa ilman tulosta.

Sulkavan Urheilijoiden Toni Sirviö palasi Kalevan kisoihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015 Porin kisojen. Tuolloin Sirviö voitti keihään pronssia ja lopetti uransa kyseisen kauden jälkeisenä talvena.

Lappeenrannassa Sirviö sitten lopullisesti laittoi piikkarit naulaan ja keskittyy jatkossa työ- ja perhe-elämään. Sirviö heitti parhaallaan 71,33 ja oli 12:s. Finaalipaikka jäi 40 sentin päähän.

— Nyt se sitten loppui kokonaan. Katsoin, että vieläkö se lentäisi puolivaloilla, mutta eipä lennä enää. Silloin tällöin olen harjoitellut, kun on huvittanut, Sirviö kommentoi.

Sirviön heitot olivat karsinnassa varsin korkeita.

— Se ongelma minulla on ollut aina, mutta nyt ei ole vaan tehoja. Nyt on hyvä keskittyä perhe-elämään ja työjuttuihin, vakuutusedustajana Joensuussa työskentelevä kahdeksankuukautisen lapsen isä painotti.

Juvan Urheilijoiden Joonas Liukkonen ei onnistunut 100 metrin alkuerissä. Liukkonen jäi reilut kolme kymmenystä ennätyksestään juosten alkuerissä sijalle 18 lukemin 11,25.

Huntingtonilta loistavat pisteet

Lauantain kohokohta oli Lappeenrannassa seitsenottelun toisen kilpailupäivän ratkaisut. Tampereen Pyrinnön Maria Huntington otteli loistavat pisteet 6339, joka rikkoo Dohan MM-kisojen tulosrajan.

Myös kakkoseksi sijoittunut Miia Sillman ylitti 6000 pistettä tuloksella 6048.

Joensuun Katajan Jutta ja Hertta Heikkinen rikkoivat niin ikään ensi kesän Pariisin EM-kisojen tulosrajan 5850 pistettä lukemin 5952 ja 5926.

Kyseessä oli ensimmäinen vuosi, kun neljä suomalaista naisottelijaa rikkoo 5900 pisteen rajan.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava hirvensalmelaislähtöinen Iitu Hölttä sijoittui 13:nneksi pistein 4339.

Kyseessä oli 15:s peräkkäinen Kalevan kisojen seitsenottelu, jonka kesällä 2017 vauvalomaa viettänyt Hölttä otteli ehjästi läpi.