Keskustelut Dufvan jatkosta käytiin kauden jälkeen — Uuden valmentajan etsiminen on vasta alussa

Uuden valmentajan etsimisellä ei ole kiire.

Vesa Vuorela

Jukurien vaihtopenkin taakse etsitään uutta luotsia Risto Dufvan ja Ville Niemisen työn jatkajaksi.
Jukurien vaihtopenkin taakse etsitään uutta luotsia Risto Dufvan ja Ville Niemisen työn jatkajaksi.

Jukurien ja Risto Dufvan teiden erkanemiseen päädyttiin päättyneen kauden jälkeen. Jukurit ilmoitti syksyllä tavoittelevansa pudotuspelipaikkaan tavallisesti oikeuttavaa 84 pistettä, josta se kuitenkin jäi 17 sarjapisteen päähän ja SM-liigan runkosarjan sijalle 13.

Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Muotka oli lyhytsanainen.

— Kävimme keskusteluja tästä kauden jälkeen, ja niissä päädyttiin tähän ratkaisuun, Muotka kommentoi kysymystä, kenen aloitteesta Dufvan ja Jukurien sopimus päätettiin purkaa.

Tarkempia perusteluja sille, miten sopimuksen purkuun päädyttiin, Muotka ei halunnut avata. Jukurien kausi päättyi perjantaina 9. maaliskuuta, jolloin joukkue voitti SaiPan.

Myös Risto Dufvan apuluotsina toiminut Ville Nieminen siirtyi pois Jukureista. Tällä hetkellä Jukurien valmennustiimin muodostavat Juuso Hahl, maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen, joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen ja taito- ja fysiikkavalmentaja Tuukka Suokas.

— Uuden valmentajan rekrytointiprosessi on vasta alkanut. Meillä ei ole asian kanssa kiire, Muotka toteaa.

Jukurit on tähän mennessä julkaissut ensi kauden joukkueesta 14 pelaajasopimusta. Joukkue on parhaillaan lomalla, ja yhteisharjoitukset alkavat 9. huhtikuuta.