Mikkelin Hiihtäjien Jesse Kähärä ja Arto Hotokka kymppikärjessä

Tytöissä Hopeasomman kaksoisvoitto Savonlinnaan.

Sakari Kekki

MH:n Jesse Kähärä seitsemäs M14-sarjan Hopeasomman sprintissä.
Myös Arto Hotokka ylsi välieriin.
MH:n Jesse Kähärä seitsemäs M14-sarjan Hopeasomman sprintissä. Myös Arto Hotokka ylsi välieriin.

Mikkelin Hiihtäjien Jesse Kähärä ja Arto Hotokka onnistuivat hyvin Hopeasomman loppukilpailujen avauspäivänä perjantaina Hollolassa.

Kähärä sijoittui M14-sarjan perinteisen tyylin sprintissä seitsemänneksi ja Hotokka kymmenenneksi.

Välierässään neljänneksi sijoittunut Kähärä oli monon mitan päässä finaalipaikasta. Erän kolmas Johannes Paaso kukisti Kähärän yhdellä sekunnin kymmeneksellä ja pääsi aikavertailusta finaaliin.

Alkuerästään Kähärä eteni toisen sijan myötä varmistellen jatkoon.

— Välierä oli tosi tiukka. Ennen viimeistä nousua jäin vähän, mutta sain loppusuoralla vielä porukkaa kiinni. Ihan ei kurotus sitten riittänyt. Ihan tyytyväinen sijoitukseen olen, mutta vähän se harmittaa, kun ei päässyt finaaliin, Kähärä kertoi.

Hotokka oli iloinen välieräpaikastaan.

— Viime vuonna jäin kaatumisen takia karsintaan. Nyt oli välierä tavoitteena ja siihen pääsy kyllä ilahduttaa. Siinä sitten kärki lähti karkasi eka nousussa enkä päässyt kantaan. Kaikki oli pelissä, muut vaan meni kovempaa, Hotokka sanoi.

Kaksoisvoitto Savonlinnaan

N14-sarjassa Suur-Savon piirin hiihtäjistä kukaan ei selvinnyt karsinnasta jatkoon. Piirin parhaana Juvan Urheilijoiden Oosa Kantanen sijoittui 68:nneksi.

Puumalan Virin Pinja Yläharju oli 81:s, seurakaveri Eveliina Kiljunen 94:s ja Mäntyharjun Virkistyksen Heidi Paasonen 99:s.

Tyttöjen vanhemmassa N16-sarjassa Suur-Savon piiriin tuli komeasti kaksoisvoitto. Mestaruuteen kiri Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen. Hopeaa nappasi Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen. Tytöt saivat kahdet mestaruusmitalit, kun 16-vuotisten sarjoissa kilpailtiin Hopeasomman lisäksi samalla myös Suomen mestaruuskilpailut.

Tossavainen voitti jo kaksi viikkoa sitten N18-sarjan sprintin Suomen mestaruuden.

— Se oli silloin pienoinen yllätys ja tuntui tosi makealta. Tämä 16-vuotisten voitto ei tunnu ihan samalta, mutta kyllä tämäkin kelpaa, Tossavainen totesi.

Mikkeliläinen, Savonlinnan Hiihtoseuraa edustava Helmiina Lantta sijoittui N16-sarjassa 28:nneksi.

M16-sarjassa MH:n Aapo Hotokka hiihti 41:nneksi. Ristiinan Urheilijoiden Aaro Parviainen oli 58:s ja Mäntyharjun Virkistyksen Onni Paasonen 127:s.

Hopeasompa jatkuu lauantaina Hollolassa henkilökohtaisilla vapaan tyylin normaalimatkoilla.