Mäntyharju palaa pesäpallokartalle — Kentällä nähdää taas Kimmo Kuhanenkin

MäVin miehet haluavat nauttia pelaamisesta ja tuoda oman osansa Mäntyharjun kesään.

Mäntyharjussa pelataan taas pesäpalloa, kun Virkistyksen miehet palaavat tositoimiin vuoden tauon jälkeen. Kauden 2016 päätteeksi sarjapeleistä vetäytyneet mäntyharjulaiset aloittavat Maakuntasarjan pelit lauantaina, jolloin he matkaavat Summan Ponnistuksen vieraaksi.

— Pesäpallo-ottelut ovat keränneet hyvin porukkaa kesällä Mäntyharjussa. Ihan mukavaa lähteä taas pelaamaan, kertoo välivuonna Juvalla JuPessa pelannut Jarkko Huilla.

MäVi starttaa kauteen parinkymmenen pelaajan voimin. Huillan tapaan Juvalla pelanneet Marko Lång ja Leevi Nupponen ovat palanneet Virkistykseen.

— Miehistön suhteen tilanne on hyvä. On kaikenikäisiä pelaajia ja joukkueessa on syvää kokemusta ja nuoruuden intoa. Nuoret voivat varmasti kehittyä tässä seurassa, uskoo Huilla.
— Tosi mahtavaa, että Leevikin halusi palata meille. Leevi palkittiin loppukaudesta parhaana kotiuttajana ja polttolinjassakin hän oli hyvä.

Kuhanen on joukkueen sielu

Isoin tekijä MäVin paluussa on Kimmo Kuhanen.
— Kimmo halusi palata pelikentille ja se herätteli muitakin. Kimmo on joukkueen sielu ja iso henkilö mäntyharjulaisessa pesäpallossa.

Miten iskukykyinen MäVin joukkue on, sen näyttänevät ensimmäiset ottelut. Harjoitusotteluja MäVi ei ole pelannut yhtään ennen kautta.

Kisalassa joukkue treenasi kerran viikossa ennen siirtymistään ulkokentällä parisen viikkoa sitten.
— Ajoittain harjoittelu on ollut hajanaista. Peruskunnostaan jokainen on kuitenkin pitänyt huolta, kertoo Huilla.
— Joukkueen pitäisi olla iskukykyinen varsinkin jos kaikki pelaajat saadaan yhtä aikaa jalkeille.

Voittamaan ja nauttimaan

Jokaista peliä MäVi lähtee voittamaan, mutta nauttiakin pitäisi.
— Meillä on sellainen ajatus, että homma ei saisi mennä liian totiseksi. Mitään tavoitteita ei ole asetettu. Kunhan ei kuitenkaan viimeiseksi jäätäisi, sanoo Huilla.

Kovimman vastuksen MäVi tulee saamaan Superpesis-paikkakuntien, Kouvolan, Imatran ja Haminan joukkueilta, joista löytyy niin lupaavia junioreita kuin entisiä kokeneita pelimiehiä.

Kouvolan Pallonlyöjät osallistuu Kaakkoislohkoon 3- ja 4-joukkueillaan, Haminan Palloilijat 2-joukkueella ja Imatran Pallo-Veikot kolmosjoukkueellaan.
Näiden ja MäVin sekä SuPon lisäksi sarjassa pelaa Kuusankosken Puhti, jonka MäVi kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan 27.5.

— Summa ei ole vastustajista kaikista kovin. Sen kanssa on pelattiin viimeksi tasaisia vääntöjä. Heillä on hiekkakenttä kuin meilläkin. Siksikin Summa sopii meille, ennakoi Huilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet