IS: Jukureilla kolme kärkikandidaattia päävalmentajaksi — Mikko Hakkarainen ei kommentoi: "Rekrytointiprosessi on kesken"

Ilta-Sanomien mukaan Jukurien kärkivaihtoehtoja ovat Tomi Lämsä, Pekka Kangasalusta ja Janne Sinkkonen.

Tuija Pauhu

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen on Ilta-Sanomien mukaan yksi Jukurien päävalmentajaehdokkaista.

Jääkiekon SM-liigassa ensi syksynä kolmannen kautensa aloittava Jukurit on edennyt päävalmentajan valinnassa loppusuoralle, kertoo Ilta-Sanomat. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jukureilla on Risto Dufvan seuraajaksi kolme kärkikandidaattia ovat Tomi Lämsä, Pekka Kangasalusta ja Janne Sinkkonen.

Lehden mukaan vahvin ehdokas on 38-vuotias Tomi Lämsä, joka kuului viime kaudella Erkka Westerlundin valmennustiimiin KHL:n Salavat Julajef Ufassa. Ufa antoi kauden päätteeksi potkut valmennusjohdolleen. Lämsä on työskennellyt SM-liigassa Jokerien ja Pelicansin päävalmentajana. Lämsän pesti Jokereissa päättyi erottamiseen kesken kauden vuonna 2013 ja Pelicansista Lämsä joutui lähtemään kauden 2014-2015 päätteeksi.

Janne Sinkkonen on mikkeliläiselle kiekkoyleisölle tuttu Mestis-vuosilta, sillä nykyisin Iisalmen Pallo-Karhuja luotsaava Sinkkonen valmensi aiemmin Heinolan Peliittoja ja Savonlinnan Pallokerhoa. Sinkkosen johdolla IPK pelasi tänä keväänä Mestiksen pudotuspeleissä, mutta putosi puolivälierissä.

Pekka Kangasalusta on toiminut pelaajauransa jälkeen Kiekko-Vantaan päävalmentajana kaudet 2012-2014 ja viime kevääseen asti Helsingin IFK:n valmentajana.

Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen ei kommentoinut asiaa.

— Rekrytointiprosessi on kesken. Kommentoidaan sitten, kun on jotain kerrottavaa, Hakkarainen sanoi Länsi-Savolle.

Jukurien uusi päävalmentaja ei kuitenkaan ole seuran harjoituksia nyt vetävä Juuso Hahl. Jukurien mukaan muu valmennustiimi on koossa ja sen muodostavat Hahlin lisäksi maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen ja Teemu Suokas.

Jukurit on ollut ilman päävalmentajaa Risto Dufvan maaliskuisista potkuista lähtien.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet