Ässät tyly päätöserässä — Jukurit avasi maalitilinsä, mutta hävisi

Patapaidat nakuttelivat päätöserässä neljä maalia.

Tomi Jokela/ All Over Press

Ässien valmentaja Jyrki Aho on saanut joukkueensa hyvään iskuun kauden alussa.

Jukurien kausi jääkiekon SM-liigassa jatkui kolmannella tappiolla, kun Porin Ässät ei ollut yllätettävissä. Isomäen jäähallissa noin 4000 katsojan edessä pelattu kamppailu päättyi Ässien voittoon selvin lukemin 6—2 (0—1, 2—1, 4—0). Väkevästi kauden aloittanut Ässät on voittanut kaikki kolme otteluaan.

Jukurit pääsi ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa, kun Miika Roine murjoi kiekon maalinedustalta väkisin Andreas Bernardin selän taakse. Mikkeliläiset ehtivät pelata SM-liigassa ilman maalia 137 minuuttia ja 54 sekuntia. Toisessa erässä Ässät käväisi johdossa, kun Antoine Laganiere ja Sami Lähteenmäki iskivät kiekon ohi Sami Rajaniemen. Jukurien kapteeni Roine ohjasi kuitenkin tasoituksen ajassa 38.13.

Päätöserä tarjosi Jukureille kylmää kyytiä. Vierailija selvitti vielä Zach Budishin jäähyn, mutta pian sen jälkeen Ässien italialaishyökkääjä Marco Insam laukoi voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 44.52. Ratkaisun makua oli, kun Laganiere pysäytti pelikellon aikaan 50.42 illan toisella osumallaan. Kello ehti käydä vain puoli minuuttia, kun kiekko oli jälleen Jukurien maalissa. Viidennen porilaismaalin teki Niklas Appelgren ja loppunumerot ajassa 53.59 vasta 17-vuotias lupaus Jesperi Kotkaniemi.

Sami Rajaniemi torjui ottelussa yhteensä 22 laukausta. Ässien Andreas Bernard torjui 28 kertaa.

Jukurit jatkaa pelejään länsirannikolla jo huomenna torstaina Rauman Lukon vieraana.

Ville Niskanen

Ville Niskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.