Pallo-Kissat varmisti sarjapaikkansa — voitto Kultsusta irtosi nihkeälläkin pelillä

Kannah, Damm ja Ben kaatoivat maaleillaan Kultsun.

Pallo-Kissat juhli sarjapaikkaansa kannattajiensa kanssa Hänskissä.

Mikkelin Pallo-Kissat pelaa ensi kaudellakin jalkapallon Kakkosessa. Paikka varmistui, kun mikkeliläiset kaatoivat vierailleen Kultsu FC:n maalein 3–1 (1–0) kauden viimeisessä kotiottelussa sunnuntaina Hänskissä.

Kahdeksannella voitollaan Pallo-Kissat nousi sarjassa jo neljänneksi ja ero putoamisviivaan kasvoi viiteen pisteeseen ennen päätöskierrosta. Viimeisessä ottelussaan MiPK kohtaa nousukarsintapaikkaa tavoittelevan FC KTP:n.
Ottelun tulos tiesi samalla sitä, neljä joukkuetta, Sudet, MP, Kultsu FC ja FC Kiffen ratkovat sen, ketkä kaksi joukkuetta putoavat Kolmoseen jo sinne tuomitun FC Lahti Akatemian lisäksi. Parhaimmassa asemassa näistä tällä hetkellä on Sudet, joka nousi Legirus-voitollaan MP:n ohi sarjataulukossa.
MP:ltä vaaditaan käytännössä voittoa, kun se kohtaa PKKU:n kotonaan ensi viikon lauantaina. Tasepelin varaan MP ei oikein voi laskea mitään kimuraiseksi menneessä lohko A:ssa.
Päätöskierroksen muut putoajaehdokkaiden otteluparit ovat JäPS-Sudet, Kiffen-PEPO ja Kultsu–Klubi 04.
Pallo-Kissojen leirissä laskettiin etukäteen, että tasapelikin Kultsua vastaan saattaisi riittää sarjapaikkaan. Susien johto omassa ottelussaan sai kuitenkin MiPK:n päävalmentajan Janne Moilasen toisiin ajatuksiin.
— Kun kuulin, että Sudet johtaa 2–0, ajattelin, että meidän on pakko voittaa. Nyt helpottaa. On vapautunut olo, tuumi Moilanen palattuaan pukukopista, jossa Kissa-leiri juhli voittoa kuin suurempaakin saavutusta.
Voittoaan Pallo-Kissat ei saanut millään hyvällä pelillä. Kultsu vei peliä sen alussa, toisen jakson alussa ja Pallo-Kissojen toisen maaliin jälkeen. Kotijoukkueen otteissa oli havaittavissa jopa pientä paniikkia, kun joutsenolaiset kavensivat ottelun 1–2:een.
— Nihkeää oli. Pakkovoitto näkyi henkisellä puolella. Jätkätkin olivat pettyneitä pelin jälkeen omaan esitykseensä.
— Joukkuehengestä kertoo kuitenkin jotain se, että tehtiin riittävä, sanoi Moilanen.
— Lähdimme siitä, että puolustuslinja hoidetaan hyvin. Ettei vastustaja saa alkuun heti maalia. Se toimi. Ei meillä oikeastaan ollut hätää. Kultsu ei juuri päässyt maalipaikoille.
Pallo-Kissoilla itsellään oli lopulta maalipaikkoja useampaan kuin tehtyihin kolmeen maaliin. Avausjaksolla niitä ei ollut kuin yksi, josta Isaac Kannah vei kotijoukkueen johtoon puolen tunnin pelin jälkeen Sani Tahirin läpisyötön jälkeen.
Toisella puoliajalla Calvin Damm ja vaihtomies Martin Stamboliyski tuhlasivat omat tilanteensa ennen kuin Damm teki jo ratkaisevan tuntuisen Pallo-Kissojen toisen maalin Gerald Benin esityöstä 69. minuutilla.
Kultsu kavensi kuitenkin 1–2:een kolme minuuttia myöhemmin Alex Oikkosen roikkupallolla. Ja heti perään Kultsun Janne Borgströmillä oli mahdollisuus tasoittaa lukemat, mutta hänen puskunsa suuntautui hieman ohi kotijoukkueen maalin.
Benille tarjottiin puolestaan sankarin viittaa 83. minuutilla, kun Pallo-Kissat sai rangaistuspotkun vieraiden kaadettua Stamboliyskin sääntöjen vastaisesti, mutta Craig Hill torjui Benin laukauksen.
Toistamiseen Ben ei enää erehtynyt, kun hän pääsi kolme minuuttia myöhemmin nokikkain Hillin kanssa. Yhdysvaltalainen upotti pallon varmasti Kultsun maaliin ja siitä vieraat eivät enää nousseet.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.