Kampparit jaksoi jauhaa loppuun asti — Savon herruus jäi Mikkeliin maalin erolla

WP 35 pisti Kampparit ahtaalle savolaisväännössä.

Jaakko Avikainen

Kampparit jaksoi jauhaa loppuun asti — Savon herruus jäi Mikkeliin maalin erolla

Mikkelin Kampparit onnistui palaamaan voittokantaan ruman Veiterä-tappion jälkeen. Savolaisväännössä Warkauden Pallo 35 kaatui jännittävän ja vauhdikkaan ottelun jälkeen maalein 4—3 (2—3), kun Iisakki Kaivola pääsi iskemään lähietäisyydeltä mikkeliläisten voitto-osuman.

— Lähtökohta tähän peliin oli varmastikin se, että molemmat halusivat parantaa tapaninpäivästä. Yksi pelin ratkaisuista oli ehkä se, että meillä riitti kärsivällisyys jauhaa peliä ja peluutimme joukkuetta niin, että penkiltä saadaan lisää voimaa. Olimme aktiivisia loppuun asti, summasi Kampparien valmentaja Antero Levänen.

Kampparit käänsi ottelun toisella jaksolla. Pelin ote siirtyi pelikellon edetessä mikkeliläisille, mutta tasoitusta Hänninkentän yleisö joutui odottamaan 70. minuutille saakka.

Ville Hämäläinen viimeisteli lukemat 3—3:een kulmalyöntikuvion jälkeen. Aiemmin Santeri Laitisen navakka laukaus kopsahti varkautelaismaalin tolppaan.

Kampparien peli toimi avausjaksolla vain välähdyksittäin. WP:n puolustussumppu murtui lopulta 25. minuutilla, kun Esko Liukkonen ajoi maalille vasemmalta laidalta ja Kaivola pääsi sijoittamaan pallon ohi hyvin pelanneen WP-vahti Eemeli Puustisen.

— Rytmitimme karvaustamme hyvin ja saimme sillä Kampparien peliä jopa vähän sekaisin. Pienet virheet ratkaisivat tänään pelin, WP 35:n luotsi Jorma Saastamoinen totesi.

WP 35 kuittasi Kampparien johtomaalin

Kotijoukkue siirtyi johtoon, kun pallo putosi vapaalyönnin jälkeen Puustisen käsistä suoraan maalinedustalla väijyneelle Karo Liimataiselle. Osuma oli Kampparien edustusmiehistöön tällä kaudella vahvasti nousseelle Liimataiselle kauden neljäs.

Illan komein osuma oli kuitenkin Niko Nissisen 2—2. Kentän näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Nissinen tykitti kaukolaukauksen maalin kattoon.

Jos muutama kausi sitten Kampparien ja WP 35:n kohdatessa ainoa ennakko-odotus oli suurinumeroinen mustapaitojen voitto, ovat asiat nyt toisin.

WP aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi Juho Holopaisen osumalla nopeasti johtoon. Vielä pelin loppuhetkillä vierailija pääsi hakemaan tasoitusta kulmalyönnistä, mutta Kampparit-puolustus selvitti tilanteet. Hieman ennen Kampparien maalia Holopainen pääsi nokikkain Jere Korhosen kanssa.

— Pisteitä tottakai tarvitaan, mutta sarjataulukon tuijottamisen sijaan olemme tällä kaudella lähteneet siitä, että laitamme omaa peliä kuntoon. Tänään taisteluilme oli kauden parasta. Pelasimme hyvän ottelun ja joukkueesta voi olla ylpeä. Harmi, ettei sitä palkittu edes yhdellä pisteellä, Saastamoinen kertoi.

Kampparit-vahti Korhonen saattoi ottaa piikkiinsä lähes nollakulmasta lipsahtaneen 2—3-maalin, mutta ilman Korhosen torjuntoja olisi WP:n alkurynnistys voinut tuottaa useammankin osuman.

— WP oli pelin alussa aktiivinen ja se piti kestää. Oli ehkä nähtävissä, että tuollaista raivoa ei kestä 45 minuuttia ja peli rauhoittuikin, sanoi Levänen.

Bandyliiga jäi lauantain otteluiden myötä pienelle tauolle. Kampparit palaa tositoimiin viikon kuluttua lauantaina, kun Hänninkentälle saapuu vieraaksi Porin Narukerä.

Näin pelattiin

Maalit: 1. Juho Holopainen (Niko Nissinen) 0—1, 27. Iisakki Kaivola (Esko Liukkonen) 1—1, 32. Karo Liimatainen (Kimmo Huotelin) 2—1, 33. Niko Nissinen (Ville Koskinen) 2—2, 34. Holopainen (Jyrki Tauschi) 2—3, 70. Ville Hämäläinen (Liukkonen) 3—3, 87. Santeri Laitinen (Kaivola) 4—3.

Jäähyt: Kampparit 3x10 min, WP 35 2x10 min:

Erotuomarit: Thomas Söderberg (Ilari Hepola, Jussi Myllylä).

Yleisöä: 385.

Uusimmat uutiset