Sama tuttu tarina — Jukurien kadonneen ylivoimamaalin etsintä jatkuu

Lukko vei lisäpisteen rankkarikisassa.

Jaakko Avikainen

Ville Hyvärinen piti huolen, ettei Janne Keränen päässyt maalintekoon.

Jäähallin videotaululle lähetetyssä haastattelussa Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kehui joukkueensa hyvää ilmettä. Lausunto oli sangen osuva tiivistys isäntien illasta, sillä Jukurit pystyi hyvällä pelillään pitämään ottelun tasaisena.

Pelitapahtumat osoittivat myös sen, missä Holtarin suurin työmaa on. Jukureilla oli ottelussa enemmän kuin tarpeeksi tilaisuuksia ottaa voitto, mutta maalipaikkoihin joukkue kaipaa kipeästi lisää ratkaisuvoimaa.

Katsotaan kaikki kortit, niin saadaan vielä mielenkiintoinen loppukausi. — Pekka Kangasalusta

— Pelimme kyllä kestää joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Luomme laatupaikkoja riittävästi, mutta kiekko pitäisi vaan pistää sisään. Sen lupaan, että peli kestää jatkossakin. Katsotaan kaikki kortit, niin saadaan vielä mielenkiintoinen loppukausi, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta tuumi.

Toni Koivisto ratkaisi voiton

Lukkokaan ei viimeistelyllään loistanut, mutta pystyi nappaamaan lisäpisteen rankkarikisassa. Toni Koivisto ohitti kahdesti Sami Rajaniemen ja ratkaisi voiton raumalaisille.

Jatkoajalla Jukureilla oli kaksi loistavaa tilaisuutta iskeä voitto kotiyleisön iloksi, mutta Markku Flinckin viimeistely meni tyhjän maalin ohi.

Päätöserässä tyhjään maaliin eivät osuneet Turo Asplund ja Ville Leskinen. Lukko pääsi muutaman kerran vaaralliseen vastaiskuun, mutta Rajaniemi ehti kiekon tielle.

— Kyllä noista 5–5 -pelissä tehdyistä paikoista olisi pitänyt kiekko laittaa sisään. Onko siinä sitten pientä puristustakin, ehkä, Kangasalusta totesi.

Maalipaikkoja oli tarjolla

Pelin hallinta kääntyi Jukureille toisessa erässä kolmen raumalaisjäähyn myötä. Jukurien kuiva kausi ylivoimalla sai jatkoa, vaikka nyt tarjolla oli paikkojakin.

Lukko-maalivahti Lassi Lehtinen oli kertaalleen jo pelattu ulos tilanteesta, mutta Vadim Pereskokovin laukaus kilpistyi maalinedustalle heittäytyneeseen raumalaispuolustajaan. Hetkeä myöhemmin Jesper Piitulainen laukoi niukasti ohi.

Kiekko liikkui ylivoimalla ajoittain hyvin, mutta toisinaan Jukureille tuotti ongelmia saada kiekkoa sisään alueelle. Yksi onnistuminen voisi vapauttaa joukkuetta paljonkin.

— Kyllä se alkaa tuntua epäuskoiselta aitiossakin, kun katsoo noita paikkoja, sanoi Kangasalusta.

Varsinaisen peliajan ainoat osumat nähtiin avauserässä.

Jukureihin pidemmän siirron saanut Kristian Tanus avasi maalitilinsä SM-liigassa. Osuma syntyi hienon kuvion päätteeksi, kun Tanus ohjasi Teemu Henritiuksen maalille lähettämän kiekon ohi Lehtisen.

— Tasaisia pelejä me olemme pelanneet, mutta on vain opittava kääntämään ne voitoksi, Tanus sanoi.

Lukko hallitsi erää hienokseltaan, mutta vaarallisia maalipaikkoja vierailija ei Jukureita enempää pystynyt luomaan.

Ottelun avausmaali syntyi, kun Tapio Laakson jäännuoliainen painui yllättäen maaliin. Heikki Liedes teki osumaan hyvän maskin, kun Jukurien puolustajat Antti Jaatinen ja Marlo Koponen olivat tilanteessa myöhässä.

Näin pelattiin

1. erä: 4.06 Tapio Laakso 0—1, 17.27 Kristian Tanus (Teemu Henritius-Miika Roine) 1—1,

Jäähyt: 5.17 Valtteri Hietanen Jukurit 2 min, 10.06 Ville Hyvärinen Jukurit 2 min, 19.01 Nestori Lähde Jukurit 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 22.56 Joukkuerangaistus Lukko 2 min, 25.26 Manuel Ganahl Lukko 2 min, 33.00 Joukkuerangaistus Lukko 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 51.43 Janne Keränen Lukko 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.

Vl-kilpailu: Toni Koivisto 1—2.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, Lukko 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 9+9+8+2=28, Lassi Lehtinen Lukko 6+4+8+3=21.

Yleisöä: 2 490. Katso ottelun maalikooste tästä:

Kommentoidut