Pelicans kuuden joukkoon — Sipiläiselle ja Kauppiselle tyylikkäät läksiäiset: katso video

Pelicans-valmentaja Petri Matikaiseltakin kehut Jukureille.

Mari Koukkula

Lahden Pelicans oli kaukalossa maalin verran edellä Jukureita.

Jääkiekon SM-liigakausi 2016—2017 on Jukurien osalta ohi. Joukkueen saldoksi ensimmäisellä kaudella pääsarjassa tuli 24 voitettua ottelua, joista kertyi yhteensä 76 sarjapistettä. Ne oikeuttivat Jukurit runkosarjan 11. sijalle, joka oli paljon enemmän kuin moni asiantuntija ennen kautta odotti.

Viimeisessä pelissä Lahden Pelicans oli niukasti parempi lukemin 2—3, kun päätöserän maalit käänsivät pelin vierasvoitoksi.

— Tuossa on se ero. Meille tämä oli noin 28. maalin tappio, kun lasketaan jatkoajat sun muut mukaan. Se mielessämme meidän täytyy lähteä harjoittelemaan, että saamme eron kiinni. Tilanteemmehan on hyvä, sillä suurin osa joukkueesta jatkaa, Jukurien valmentaja Risto Dufva totesi.

Yhtä yksittäistä ottelua suurempi merkitys maanantai-iltana oli kuitenkin sillä, että kaksi pitkän uran pelannutta liigakonkaria jätti kaukalot. Marko Kauppinen ja Olli Sipiläinen saivat suuret suosionosoitukset kotiyleisöltä.

— Mieltä kyllä lämmittää, että Sipiläinen ja Kauppinen saivat tyylikkäät läksiäiset. Siitä kiitos kaikille. Se oli suomalaista urheilukulttuuria parhaimmillaan, Dufva kiitteli.

Lahden Pelicans kiilasi voiton turvin kuuden joukkoon, sillä Ässät putosi seitsemänneksi hävittyään Turussa. Pelicans kohtaa puolivälierissä runkosarjan kolmosen KalPan. Pudotuspelien 1. kierroksen otteluparit ovat Ässät—Ilves ja Kärpät—HIFK.

— Kuuden joukkoon pääsy oli tavoitteemme ja se saavutettiin. Siitä olen tyytyväinen, ja nyt edessämme on hieno kevät. Janne Juvoselta kova suoritus maalissa. Hän ei ollut pelannut vähään aikaan, Pelicans-valmentaja Petri Matikainen kertoi.

Jukureita Matikainen kuvasi viheliäiseksi vastustajaksi.

— Risto ja muut ovat tehneet aikamoista työtä. Puolustimme tänään kaksi erää hyvin, mutta hyökätä ei uskallettu. Kolmanteen erään se aukesi ja pitkästä aikaa voitimme kolmannen erän, sanoi Matikainen.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo