Passarit otti tärkeän voiton sarjajohtajasta — Taistelu ylemmän jatkosarjan kahdesta paikasta käy kuumana naisten 2-sarjassa

Tsemppi sai nöyrtyä suoraan kolmessa erässä.

Passarit voitti viidennen ottelunsa putkeen lentopallon naisten 2-sarjassa, kun se kaatoi lohkoa johtaneen paikalliskilpailijansa Tsemppi-82:n. Sunnuntain Mikkelissä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 3–0 (25–18, 27–25, 25–19).

Samalla Passarit maksoi kalavelkansa, kauden ainoan tappionsa, pieksämäkeläisille.

Pieksämäki puolusti todella hyvin ja saimme tehdä täyden työn voiton eteen. — Isto Heikkinen

Voitto oli Passareille tärkeä taistelussa pääsystä ylempään jatkosarjaan. Jos Passarit olisi hävinnyt kärkikaksikko, olisi karannut mikkeliläisiltä. Nyt Passarit nousi lohkossaan toiseksi 12 pisteellään, kun runkosarjasta on pelaamatta enää neljä kierrosta. Passarien kanssa kahdesta ylemmän jatkosarjan paikasta taistelevat lohkon kärkeen noussut Savonlinnan Ajo (13 pistettä), Tsemppi (12) ja Leppävirran Viri (10).

Passarit voisi johtaakin lohkoaan, mutta kolme sen voitoista on tullut lukemin 3–2 ja tuoneet kukin 2 pistettä. Ajolla ja Tsempillä on kummallakin neljä kolmen pisteen voittoa.

Tappio tuli kuitattua

Ylempään jatkosarjaan oikeuttavat paikat ratkaistaneen kärkijoukkueiden keskinäisissä otteluissa, sillä koko nelikko kohtaa vielä myös sarjan hännille jumettuneet joensuulaisryhmät Hurmoksen ja Jujun.

— Tosi tärkeä voitto. Pieksämäki puolusti todella hyvin ja saimme tehdä täyden työn voiton eteen, kertoi Passarien valmentaja Isto Heikkinen ja sanoi aistineensa jo pyhän aamutreeneissä joukkueen hyvän asenteen ja miten se näkyy itse ottelussa.

— Olen erittäin tyytyväinen 3–0 voittoon, kun viimeksi Pieksämäellä tuli pataan 1–3.

Hyvä syöttepeli voiton takeena

Ottelussa Passarit oli kuskin paikalla varsinkin avauserässä. Tsemppi ei johtanut sitä kertaakaan. Myös päätöserässä Passarit paineli selvään voittoon 15–15 -tilanteesta.

Toista erääkin Passarit johto jo 18–13, mutta päästi Tsempin mukaan ja tarjosi vieraille eräpalloakin tilanteessa 24–25. Senni Hynönen ja Anna Hannikainen käänsivät kuitenkin erän kotijoukkueen eduksi.

Passarien voiton takeena oli hyvä syöttöpeli.

— Aamun palaverissa puhuttiin siitä, että pyrimme tekemään syötöissä vähemmän virheitä ja syötöt tuottivatkin meille paljon pisteitä, sanoi Heikkinen.

Koko joukkueen voitto

Voitosta Heikkinen kiitteli koko ryhmäänsä, jossa tällä kertaa junioreista peliaikaa sai runsaasti Senni Hynönen. Muuta junnukaartia Passarit säästeli heidän lauantaisten pelien takia.

— Senni pelasi nyt aivan toisella tasolla kuin aiemmin, kehui Heikkinen 11 pistettä tehnyttä Hynöstä.

Eniten (16) pisteitä Passareista teki Emma Häyrinen.

Tsempin paras pisteidentekijä oli ex-passari Lotta Reunanen 11 pinnallaan.