MP sai sanoa hyvästit nousukarsinnoille — Tappiot sarjan häntäpään joukkueille tulivat kalliiksi

Mikkeliläisten katseet jo ensi kaudessa.

Vesa Vuorela

MP:n päävalmentaja Janne Wilkman myönsi, etteivät MP:n rahkeet riittäneet karsintoihin. NJS:n kaltaiset joukkueet pitää pystyä voittamaan, jos lohkovoittoa tavoitellaan.
MP:n päävalmentaja Janne Wilkman myönsi, etteivät MP:n rahkeet riittäneet karsintoihin. NJS:n kaltaiset joukkueet pitää pystyä voittamaan, jos lohkovoittoa tavoitellaan.

Mikkelin Palloilijoiden haaveet Kakkosen A-lohkon voitosta karisivat Klaukkalan nurmikentän pintaan lauantaina. Mikkeliläisten olisi pitänyt voittaa Nurmijärven Jalkapalloseura taistellakseen vielä karsintapaikasta. Sarjapaikkansa puolesta taisteleva NJS kaatoi kuitenkin vieraansa maalein 1–0 (0–0).

Tappio tiesi sitä, että ero kärkipaikalle nousseeseen MyPaan venyi neljään pisteeseen ja kun kierroksia on enää pelaamatta kaksi, ero ei ole enää kurottavissa kiinni.

Tältä kaudelta merkitykselliset pelit ovat meidän osalta ohi. — Janne Wilkman

— Tältä kaudelta merkitykselliset pelit ovat meidän osalta ohi. Karsintoihin on haastavaa päästä. Meidän olisi pitänyt voittaa kolme viimeistä peliä, myönsi MP:n päävalmentaja Janne Wilkman.

— Katseet on nyt suunnattava jo ensi kautta kohden.

— Kärkikolmikossa pysymme toki edelleen. Tämän kauden tavoitteemmehan on sijoittua kolmen sakkiin.

Ei maalipaikkoja

NJS:ää vastaan MP kontrolloi palloa etenkin avausjaksolla, mutta maalipaikoille se ei päässyt koko ottelussa sen paremmin kuin vastustajansakaan. Ottelun ainoan maalin iski Bob Diasonama kaukolaukauksella peli 73. minuutilla.

— Ehkä meillä oli puolittaisia maalipaikkoja.

— Vettä tuli kuin ämpäristä kaatamalla ja peli oli sellaista keskikentän vääntämistä, taistelua ja kaksinkamppailua, kertoi Wilkman.

— Se kuitenkaan ole mikään selitys sille, miten pelissä kävi.

— Nämä tällaiset pelin pitää vain pystyä voittamaan. Kun tämän tason joukkueille menettää kuusi pistettä, se kertoo olennaisen. Rahkeemme eivät vain riitä, harmitteli Wilkman MP:n hävittyä toisen kerran NJS:lle.

Miehistö muutokset näkyivät

MP:n vaisuihin otteisiin Wilkmannäki yhden syyn. Janne Kuhmonen ja Tomi Janhunen olivat sivussa kuumesairaana ja Matti Kohonen pelikiellossa.

— Lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset ja jouduimme rukkaamaan kokoonpanoa. Jonkinlainen vaikutus näillä oli. Emme saaneet laitapakkien taustanousuja aikaiseksi, sanoi Wilkman.

Lisäksi jalkavammastaan toipunut Shane McFaul loukkasi uudestaan jalkansa ja jouduttiin vaihtamaan kentältä pois puoliajalla.

Juttua korjattu kello 22.24. Ottelu pelattiin Klaukkalan nurmikentällä Nurmijärvellä, ei tekonurmikentällä.

Näin pelattiin

Maalit: 73. Bob Diasonama 1-0.

MP:n kokoonpano: Jonne Uronen, Jiri Haikonen (v), Shane McFaul (45. Olli Kilpeläinen), Vincent Bikana, Iiro Äijö, Elliot Simmons (79. Markus Brusila), Onuray Köse, Mikko Hiltunen (v), Lucas dos Santos, Michael Nzekwe (85. Ozeias Graciano), Miikka Oinonen.

Erotuomari: Tuukka Hannukkala.

Yleisöä: 103