Lady Bouncers saunottaa jälleen mestaruuspokaalia – Kotka Eagles törmäsi mikkeliläispuolustukseen 1. divisioonan finaalissa

Kahta vaille kaikki Bouncersin pisteet tehnyt Emilia Kemppi oli liian paha pideltävä vierasjoukkueen puolustukselle. Bouncers jyräsi mestariksi häviämättä otteluakaan.

Vesa Vuorela

Tulostaulu ja ilmeet kertovat kaiken. Bouncers on jälleen mestari.
Tulostaulu ja ilmeet kertovat kaiken. Bouncers on jälleen mestari.

Mikkeli Bouncers on voittanut toistamiseen peräkkäin amerikkalaisen jalkapallon naisten 1. divisioonan mestaruuden. Bouncers löi Kotka Eaglesin Urpolassa innokkaan yleisön kannustama pistein 28–8 (14–0).

Bouncersin voiton avain oli jälleen rautainen puolustuspeli, joka piti kotkalaiset kolmen neljänneksen ajan nollilla. Kun taas Bouncersin oma juoksupeli toimi loistavasti, pääsi keskushyökkääjä Emilia Kemppi juhlimaan neljää touchdownia.

Kemppi teki kahta vaille kaikki Bouncersin pisteet, sillä vain viimeiset lisäpisteet pelasi pelinrakentaja Jenni Kuitunen, jonka heitto tavoitti maalialueelta Hanna Kuisman.

– Ai tein? Voi olla. Ei minulla ole kyllä sen enempää käryä, mitä tilastoissa on. Peli meni meiltä suunnitelmien mukaan. Tänään oli huikeaa joukkuetyötä. Kun tuli hyviä blokkeja, mitä seurata, niin silloin pitää vaan juosta, ottelun parhaana pelaajana palkittu Kemppi jutteli.

Hyökkäyksen linja onnistui kiistatta blokeissaan hyvin, mutta Kemppi oli paikoin täysin pitelemätön. Hyvä esimerkki tästä oli ottelun toinen touchdown, jonka Kemppi pusersi maalialueelle kolmen kotkalaispuolustajan keskeltä.

Eagles onnistui vain kerran

Eagles pääsi peliin kunnolla mukaan vasta päätösneljänneksellä. Pitkälti pelinrakentaja Essi Söderholmin varassa ollut Eagles sai pelinsä kulkemaan, kun Söderholmin heitot löysivät hyvin Becky Martinin. Kaksikko rakensi yhden touchdownin ja lisäpisteet, mutta kotkalaisten ilonaiheet jäivät tähän.

– Puolustuksemme oli rautaa, kuten on koko kauden ollutkin. Meillä oli suunnitelma heidän heittopeliään varten, mutta he löysivät vielä uuden kohteen. Peli tuntui tiukalta, mutta mimmit ja sivuraja olivat tänään hyvin hereillä koko ajan, summasi Bouncersin päävalmentaja Miia Liukkonen.

Kaikkensa tehnyt Söderholm juoksi myös hurjan määrän jaardeja, mutta jäi Bouncers-puolustuksen keskellä yksinäiseksi. Bouncersin hyökkäys pystyi pelaamaan monipuolisemmin.

– Minulla oli täysi luotto, että pelikirjasta löytyy laajuutta siihen, että löysimme vastustajan pelistä pehmeät kohdat, joihin iskeä. Tärkeää oli myös se, että erikoistilanteet pelattiin varmasti, Liukkonen totesi viitaten muun muassa Anni Tuuren hyviin aloituspotkuihin.

Vesa Vuorela

Emilia Kemppi kantoi pudotuspeleissä palloa tehokkaasti. Eagles-puolustus ei pysynyt keskushyökkääjän perässä.
Emilia Kemppi kantoi pudotuspeleissä palloa tehokkaasti. Eagles-puolustus ei pysynyt keskushyökkääjän perässä.

Laitinen taklauskoneena

Bouncersin puolustuksen taklauskoneena kunnostautui hyvin pelitilanteita lukenut Anni Laitinen, joka etenkin ensimmäisellä jaksolla pysäytti useamman potentiaalisn Eagles-hyökkäyksen. Laitinen palkittiin Bouncersin arvokkaimpana pelaajana.

– Tottakai siinä on hyvä fiilis, kun pääsee itse taklaamaan ja saa vastustajalle vielä miinusjaardeja. Eihän tämä peli olisi paremmin voinut mennä, Laitinen iloitsi.

Laitinen korosti myös joukkueena pelaamisen merkitystä.

– Kun jokainen pitää oman vastuunsa, tulosta syntyy. Puolustus pelasi kokonaisuutena kauden ottelun tänään.

Bouncersin voittoa juhlistetaan myös pohjoisemmassa Savossa, sillä kesällä keltamustat saivat hyviä täydennyksiä Kuopion Steelersista.

– Mestaruus kertoo aina siitä, että joukkueessa on hyvä henki. Kuopion pelaajat ovat olleet iso osa joukkueesta alusta asti ja tulleet hyvin mukaan porukkaan. Ilman heitä emme olisi välttämättä saaneet joukkuettakaan kasaan, Laitinen kiitteli.

Mikkeliläisten mestaruusjuhlat alkoivat välittömästi kentällä ja jatkuvat myöhemmin perinteisen saunan merkeissä.

– Osalla on jo töitä ja kuopiolaisilla tietysti kotimatka edessään, mutta vietetään nyt ilta yhdessä, suunnitteli Laitinen.

Ville Niskanen

Mikkeli Bouncers aloitti mestaruusjuhlan välittömästi naisten 1. divisioonan finaalin päätyttyä.
Mikkeli Bouncers aloitti mestaruusjuhlan välittömästi naisten 1. divisioonan finaalin päätyttyä.

Vaahteraliigasta puhutaan myöhemmin

Voitto avaa Bouncersille portit naisten Vaahteraliigaan. Mestaruusjuhlen alkuvaiheessa Liukkonen ei vielä halunnut tarkemmin ottaa kantaa ensi kauden sarjatasoon.

– Sen voi sanoa, että asiaa mietitään erittäin tarkasti myöhemmin. Nyt kuitenkin juhlitaan, Liukkonen sanoi.

Bouncers oli naisten 1. divisioonassa lopulta täysin omaa luokkaansa. Koronaviruksen typistämässä runkosarjassa Bouncers voitti kaikki neljä otteluaan. Pudotuspeleissä kahdessa ottelussa Bouncersia vastaan tehtiin vain yksi maali.