Toto75-kierroksella nähtiin yllätyksiäkin

Lauantaina kolme ohjastajaa ajoi kaksi voittoa mieheen.

Hanna Laakso / Suomen Hippos

Lämminveristen ryhmäajossa vahvimmaksi osoittautui Hannu Torvisen ohjastama Starzinner.
Lämminveristen ryhmäajossa vahvimmaksi osoittautui Hannu Torvisen ohjastama Starzinner.

Lauantain Toto75-peli saatiin käyntiin lämminveristen tulisella mailin ryhmäajolla, jossa vahvimmaksi osoittautui Hannu Torvisen ohjastama Starzinner. Vain reilut seitsemän prosenttia rastattu ruuna aloitti sopivan visaisen rivin, joka lopulta palautti 3681 euroa seitsemän oikein tienneille.

Callela Ladyboss oli kierroksen käytetyin varma, ja se pitikin pintansa St Michel tammatähdessä helposti. Torviselle tamman rattailla toinen voitto putkeen.

Lakurin vietyä yhden voiton Lapualle nähtiin viikonlopun ensimmäinen kotivoitto. Cartivet Meetingin finaalissa vahvin oli Brisenda. Heinävedellä asustava tamma on omistajien, raviharrastajien Teija Kettusen ja Jari Pöyhösen oma kasvatti. Tunteet olivat voittajakehässä pinnassa, sillä kyseessä oli myös ohjastaja Sami Vehviläisen uran suurin voitto.

— Odotukset olivat kyllä todella kovat, Vehviläinen myönsi.

Enintään 99 000 euroa tienanneiden suomenhevosten ryhmäajossa nähtiin myös hevosia, joilla saattaisi olla sanansa sanottavana myös kuninkuusraveissa. Voiton vei lopulta Saarijärven shamaaniksi kutsutun Jouko Tarvaisen liehuvaharjainen Hevillä ajalla 22,3. Sen voitto oli pienoinen yllätys suosikki Kujanpään Jyräyksen jäätyä viimeiseksi.

Ennen kierroksen huipennusta Suurmestaruusajoa kuitattiin vielä yksi voitto entiselle mäntyharjulaisvalmentaja Kati Lindsbergille. Vuonna 2012 Lindsberg valmensi Maxwell Maydayn St Michel-voittoon. Nyt voittovuorossa oli Wicasa Sioux, jota ohjasti Santtu Raitala. Myös Raitala sekä Tapio Perttunen ylsivät kahteen voittoon lauantaina.

Tingaling paransi ennätystään

Ennen 75-lähtöjä ajettiin tammojen Kasvattajakruunun alkuerä, johon osallistui myös Jukurien Raviliigatamma Tingaling. Lähdön ylivoimainen voittaja oli Ruotsissa rutiinia ja kruunuja ravannut Arctic Emma, joka johti lähdöstä maaliin. Pekka Korven ajokin takana maaliin tuli Countess Zolletta, ja sen jälkeen tasainen viuhka hevosia. Näistä neljäntenä maaliviivalle työnsi Iikka Nurmosen ohjastama Tingaling. Se ansaitsi lähdön viimeiset palkintorahat, 600 euroa, ja paransi ennätyksensä hyviin lukemiin 14,9ake.