Mikkelin Uimaseuran uimarit palasivat voitokkaina pitkältä tauolta

Kotkan uinneista 34 mitalia ja 24 uutta ennätystä Mikkeliin.

Jukka Lepistö

Elli Himanen alitti uudella ennätyksellään Rollo-rajan 100 metrin vapaauinnissa.
Elli Himanen alitti uudella ennätyksellään Rollo-rajan 100 metrin vapaauinnissa.

Mikkelin Uimaseuran uimarit palasivat menestyksekkäästi uimaradoille pitkän kilpailutauon jälkeen. Kesän omaa MiUS-cupia lukuun ottamatta edellisestä kansallisesta kisasta oli ehtinyt kulua jo yli 8 kuukautta koronaviruksen aiheuttamien sulkujen ja rajoitusten takia. Siitä huolimatta MiUS.n uimarit venyivät hyviin suorituksiin ja kahmivat 34 mitalia ja tekivät 24 uutta henkilökohtaista ennätystä Kotkassa viikonloppuna uiduissa Syysuinneissa.

MiUS:n päävalmentaja Jukka Lepistö oli tyytyväinen, kun onnistumisia ja ennätyksiä uitiin laajalla rintamalla.

– Kevät ja alkusyksy olivat melko haastavia, kun allasharjoittelu ei ollut mahdollista. Syyskausi on ollut rikkonainen ja normaalia kausisuunnittelua ei ole ollut mahdollista tehdä, kertoi Lepistö.

– Yritetään nyt hiukan kiriä loppusyksystä harjoittelua kiinni. Toivotaan, ettei korona enää katkaise allasharjoittelua.

Elli Himaselle kolme voittoa

Sarjavoittoja Mikkeliin tuli seitsemän. Näistä Elli Himanen ui kolme T11-sarjassa. Hän oli nopein 50 metrin perhosuinnissa ja 50 että 100 metrin vapaauintimatkoilla. 100 metrin vapaauinnissa Himanen alitti komeasti Rollo-rajan uudella ennätyksellään 1.11,96. Kultamitalien lisäksi Himanen kauhoi toiseksi 100 metrin rintauinnissa.

P13-sarjassa kisannut Akseli Kellman nappasi ykkössijat 50 ja 100 metrin rintauintimatkoilla. 50 metrin vapaauinnissa Kellman oli toinen ja 100 metrin vapaauinnissa kolmas.

Senni Partasen saalis T16-sarjassa oli kultaa 100 metrin sekauinnissa ja hopeaa 100 ja 200 metrin rintauintimatkoilla.

Omia ennätyksiään parantanut Ilona Kellman voitti T10-sarjan 50 metrin vapaauinnin ja oli toinen 50 metrin rintauinnissa.

Vilén ja Ikonen ennätysvauhdissa

Yritetään nyt hiukan kiriä loppusyksystä harjoittelua kiinni. — Jukka Lepistö

P16-sarjassa Veeti Vilén ja Rasmus Ikonen rikkoivat omia ennätyksiään urakalla.

Vilén kellotti ennätyksensä viidessä lajissa ja voitti hopeaa 50 metrin selkä- ja perhosuinneissa sekä 100 metrin sekauinnissa. Kolmas sija tuli 100 metrin rintauinnissa.

Ikonen ui neljä uutta ennätystä, joista 200 metrin vapaauintiennätys koheni 4,6 sekunnilla aikaan 2.30,33. Ajalla irtosi hopeaa. Pronssia Ikonen sai 100 metrin selkä- ja sekauinnissa.

Myös T18-sarjassa kisannut Veera Saarelainen paransi reilusti ennätystään 3,5 sekunnilla ja sijoittui hopealle 200 metrin vapaauinnissa. Saarelainen oli toinen myös 50 metrin vapaauintimatkalla. 100 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin perhosuinnissa hän ui kolmanneksi.

Sofia Lepistö joka matkalla mitaleilla

T14-sarjassa MiUS:lla oli vahva edustus.

Sofia Lepistö saavutti jokaisella uimallaan matkalla mitalin ja kolme lyhyen radan henkilökohtaista ennätystä. Lepistö voitti hopeaa 50 metrin perhosuinnissa ja 200 metrin vapaauinnissa sekä pronssia 50 metrin selkäuinnissa, 100 metrin rintauinnissa ja samaisen matkan vapaauinnissa.

Vilma Saarelainen sijoittui toiseksi ennätyksellään 50 metrin rintauinnissa ja Ada Hulkko nappasi pronssit 100 metrin sekauinnissa ja 50 metrin vapaauinnissa.

Viivi Ikonen ui peräti neljässä lajissa uuden henkilökohtaisen ennätyksensä.

T15-sarjassa Iina Kukkonen voitti hopeaa 50 metrin selkäuinnissa ja Ronja Ruottinen sijoittui kolmanneksi 100 metrin rintauinnissa.