Mikkelin Hiihtäjien Noora Tivinen hyvässä vauhdissa Oloksella

Naisten päämatkalla Krista Pärmäkoski hiihti ylivoimaiseen voittoon.

Sakari Kekki

Noora Tivinen osoitti olevansa tasavertaisessa kunnossa nuorten MM-ryhmäläisten kanssa.
Noora Tivinen osoitti olevansa tasavertaisessa kunnossa nuorten MM-ryhmäläisten kanssa.

Hiihdon nuorten maajoukkueryhmä on leireillyt tämän viikon Oloksella ja osallistui leirin ohessa kansainvälisiin Tykkihiihtoihin lauantaina.

Mikkelin Hiihtäjien Noora Tivinen osoitti olevansa ryhmäläisten kanssa tasapäisessä kunnossa. Tivinen sijoittui viidenneksi parhaana suomalaisena N20-sarjan 5 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa 14:nneksi.
Viikko sitten Vuokatin kilpailuihin Tivinen tuli suoraan etelän lomalta. Nyt oli kunnon lajiharjoittelua alla ja hiihto sujui viikon takaista paremmin.
— Oli paljon mukavampi vire kuin Vuokatissa. Rytmi löytyi hyvin ja pystyin ihan kunnolla hiihtämään. Kroppa oli kunnossa ja suksetkin pelasivat hyvin.
— Tosin kyllä huomasi, että kovaa leiriharjoittelua on takana. Sellaista väsymystä oli menossa ja terävyys puuttui. Siihen nähden meni aivan hyvin. Kyllä tästä tyytyväinen mieli jäi, Tivinen kertoi.
Tivisen talven päätavoite on päästä mukaan nuorten MM-kisoihin, jotka käydään Sveitsissä tammikuun lopulla. Tärkeimmät katsastukset ovat vuoden alussa Iisalmessa.
— Leiri jatkuu vielä ensi viikon puoliväliin, sitten on pienen palautuksen paikka. Käyn siinä välissä Mikkelissä ja ehkä jonkin kisankin hiihdän.
— Seuran omiin Porrassalmen hiihtoihin en harmittavasti pääse, kun samaan aikaan meillä on Ristijärvellä ryhmäläisten näyttökisa. Siihen on tärkeää osallistua. Muuten vielä treenataan ja sitten etsitään se kisavire vuodenvaihteeseen, Tivinen sanoi.
Naisten kisassa Krista Pärmäkoski oli täysin ylivoimainen. Pärmäkoski jätti viiden kilometrin perinteisen matkalla toiseksi sijoittuneen Venäjän Natalia Neprjajeva peräti 18,4 sekunnin päähän.
Toiseksi paras suomalainen oli Riitta-Liisa Roponen, joka oli 13. häviten Pärmäkoskelle 53,7 sekuntia.
Miesten 10 kilometriä oli Venäjän juhlaa. Voiton vei Alexander Bolshunov 20 sekuntia nopeampana kuin Alexei Chervotkin. Andrei Sobakarev täydensi kärkikolmikon.
Paras suomalainen oli 16:nneksi hiihtänyt Ville Nousiainen, joka hävisi kärjelle 1.20.
Mikkelin Hiihtäjien Lauri-Aleksi Laitinen oli 117:s ja Juho Neuvonen 120:s.
Nuorukaisten entinen seurakaveri, Kuusamon Erä-Veikkoihin siirtynyt Teemu Pöntinen sijoittui 108:nneksi.
Nuorten MM-kisojen sprinttiin tähtäävä MH:n Matias Lantta sijoittui M20-sarjan 10 kilometrin kilpailussa 30:nneksi. Kymmenen suomalaista oli Lanttaa parempia.

Uusimmat uutiset