Kakkosen jatkosarjojen peliparit selvillä — MP aloittanee sarjan kotiottelulla

Yllätystulos Myyrmäestä: VJS—Jippo 0–0. MP:n nousu varmistuu viidellä pisteellä.

Jaakko Avikainen

Juhliiko MP nousua Ykköseen jo ennen Kakkosen jatkosarjan alkua?
Juhliiko MP nousua Ykköseen jo ennen Kakkosen jatkosarjan alkua?

Jalkapallon Kakkosen lohkojen loppusarjojen otteluparit ovat selvillä. Mikkelin Palloilijat pelaa kotiottelun runkosarjan kolmosta ja kakkosta vastaan, ja kohtaa vieraskentällä lohkon nelosen.

Alustavan otteluohjelman mukaan MP aloittaisi pelit kotonaan lauantaina 12. päivä. Suomi pelaa samana päivänä EM-karsintaottelun Bosnia-Hertsegovinan vieraana, joten otteluiden alkamisaika osunee alkuiltapäivään. Muut pelipäivät ovat 19. ja 26. lokakuuta.

— Ainoa mikä voi vaikuttaa pelipäiviin on se, mikäli Klubi 04 nousee neljän sakkiin ja Helsinkiin osuu samalle päivälle muita pelejä, MP:n joukkueenjohtaja Mika Korpela sanoo.

Otteluohjelma lyödään lukkoon heti Kakkosen runkosarjan päätöksen jälkeen. Viimeinen kierros pelataan 5. lokakuuta.

Nousijat selvillä jo runkosarjassa?

Jatkosarjojen merkityksestä on spekuloitu pitkin kautta, sillä Kakkosen kaikissa kolmessa lohkossa kärkijoukkueet ovat melkoisella karkumatkalla.

Vantaan Myyrmäen stadionilta kantautui yllätystulos, sillä Vantaan Jalkapalloseura ja Joensuun Jippo pelasivat tasan 0—0. Tuloksen myötä sarjakakkonen Jippo on MP:tä jäljessä 11 pistettä, kun jatkosarja mukaan lukien pelejä on jäljellä enää viisi.

MP:lle riittää nousun varmistamiseksi tämän hetkisen sarjatilanteen mukaan viisi pistettä, joten ”Siniset” voi sinetöidä nousun runkosarjan päätöskierroksella pelattavassa Mikkelin derbyssä.

Lauantain ottelukierroksen jälkeen helsinkiläinen IF Gnistan johtaa B-lohkoa ja Seinäjoen SJK AKatemia C-lohkoa 12 pisteellä. Gnistan sinetöi nousunsa ottamalla neljä pistettä loppukauden peleistä, SJK Akatemialle 4-6 pistettä riippuen tiistaina pelattavan RoPS/2:n ja KuFu-98:n välisen ottelun lopputuloksesta.