MiPK nousi voittoon Urskin vesisateessa ja iltavaloissa – "Parasta mitä voi olla"

Joutsenolaisten jalat jäivät puoliajalla koppiin. MiPK ratkaisi ottelun toisen jakson alussa.

Jaakko Avikainen

Urheilupuiston varsin vetisissä olosuhteissa ei nähty jalkapalloilullisia hienouksia.
Urheilupuiston varsin vetisissä olosuhteissa ei nähty jalkapalloilullisia hienouksia.

Mikkelin Urheilupuiston iltavalot, puuskainen tuuli ja avausjakson taukoamaton vesisade loivat puitteet Mikkelin Pallo-Kissojen ja Joutsenon Kultsun kohtaamiselle jalkapallon Kakkosessa.

– Parasta mitä voi olla. Iltavaloissa ja merkityksellisiä pelejä. Vesisateella ei ole merkitystä kun pääsee tällaisia pelejä pelaamaan, nauroi MiPK:n tyytyväinen kapteeni Antti-Pekka Kesonen ottelun jälkeen.

MiPK nousi ottelussa 3–2 (1–2)-voittoon vahvalla toisen puoliajan peliesityksellään. Kultsun jalat tuntuivat jääneen lämpöiseen koppiin puoliajalla. MiPK iski kahdesti 15 minuuttiin ja siirtyi ottelussa johtoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat laitapakit. Ensin Sutthrik Tama laukoi Bob Diasonaman mainion syötön maaliin. 3–2-johto syntyi Ali Al-Musawin antamasta lyhyestä vaparista jonka Niko Parkkari kävi laukomassa maaliin.

– Tuntui, että päästiin heti jakson alussa pelin päälle ja mitä enemmän hallittiin, sitä enemmän tuntui että ollaan fyysisesti kestävämpiä, vahvempia ja nopeampia kuin vastustaja. Oltiin paremmassa kunnossa ja se näkyi myös myös lopussa, Kesonen totesi.

Kultsu taukojohdossa

Kakkosen häntäpään joukkue Kultsu pääsi avausjaksolla nopeaan johtoon, kun Miko Lötjönen onnistui maalinteossa jo 4. minuutilla mikkeliläisten puolustuksen ihmetellessä vieressä MiPK kuittasi kuitenkin nopeasti johto-osuman, kun toppari Eero Karjalainen puski kulmasta pallon maaliin.

Ratkaistiin peli olemalla parempi joukkue. — Antti-Pekka Kesonen

Vesisade ja läpimärkä kenttä loivat hankalat olosuhteet, joiden kanssa molemmat joukkueet pyrkivät pärjäilemään. Kultsu siirtyi vielä puolen tunnin kohdalla johtoon, kun Juha Pelkonen laukoi kulmasta joukkueen johtoon.

Kultsu menetti kuitenkin samalla keskikenttämiehensä, kun Pelkonen loukkasi tilanteessa jalkansa. Tuuletuskin vaihtui vaihtomerkin viittoiluun.

– Ensimmäinen jaksokaan ei ollut meiltä huono, mutta pari nukahdusta tehtiin. Toisella jaksolla saatiin ne pois ja pelattiin 45 minuuttia omaa peliä. Ratkaistiin peli olemalla parempi joukkue, totesi MiPK:n Kesonen.

Pesonen piti Kultsun pelissä

Antti Voutilaisella oli vielä toisella jaksolla läpiajosta hyvä mahdollisuus lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Kultsun maalivahti Saku Pesonen venyi hienoon torjuntaan. Kultsu sai ottelun loppuun hieman painetta myös mikkeliläisten päätyyn, mutta MiPK suoriutui voittajana ilman suurempia vaikeuksia.

Ottelun olosuhteista paljon kertoo myös se, että ottelussa pallotyttöinä toimineet PU-62:n juniorit lämmittelivät puoliajalla juoksemalla ympäri kenttää jotta pysyisivät lämpiminä. Kakkosen otteluun otettiin myös yleisöä paikan päälle, mutta katsojamäärä jäi ymmärrettävästi 135 henkilöön.

Kakkonen pysyy tasaisena 11 pelatun ottelukierroksen jälkeen. Kissat nousi sarjaa johtavan PK-35:n kanssa tasapisteisiin 22 pisteeseen, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet ottelun vähemmän. 19 pisteessä ovat JäPS, FC Kiffen ja FC Honka Akatemia.

Näin pelattiin

MiPK–Kultsu FC 3–2 (1–2)

MiPK: Johan Pihlajamäki; Sutthirak Tama (87. Artturi Lehkonen), Eero Karjalainein, Santeri Suutari, Niko Parkkari; Ali Al-Musawi, Antti-Pekka Kesonen, Bob Diasonama (v), Viljami Jurvanen (v); Antti Voutilainen, Gerald Ben.

Kultsu FC:Saku Pesonen; Samu Ikonen, Mikko Tielinen, Markus Kyläheiko, Aleksi Sainio Riku Nurkka (81. Olli Hätönen); Miguel Rodriquez (v) (68. Teemu Kiljunen), Juha Pelkonen (33. Jari Reponen), Miko Lötjönen; Petteri Rönkkö, Unoki Yuseke.