MiPK:n protesti meni läpi — 1–3-häviö kääntyi 3–0-voitoksi

Gnistanilla on mahdollisuus valittaa vielä vastalauselautakuntaan.

Vesa Vuorela

MiPK:n pistetili karttuu kolmella, kun Palloliiton kilpailutoimisto hyväksyi mikkeliläisten tekemän vastalauseen Gnistania vastaan.

Mikkelin Pallo-Kissojen tekemä vastalause jalkapallon Kakkosen ottelussa Gnistania vastaan on hyväksytty. Helsinkiläiset peluuttivat 5.5. pelatussa ottelussa pöytäkirjaan merkitsemätöntä pelaajaa Zakaria Kibonaa ja syyllistyivät näin Suomen Palloliiton kilpailutoimiston tiistaina tekemän päätöksen mukaan rikkeeseen. Tästä seurauksena Gnistanin 3–1- voitto muutetaan Pallo-Kissojen 3–0 -voitoksi.

Kibonan tilalle kokoonpanoon oli merkitty Elias Lappalainen, jonka nimiin kirjattiin Gnistanin kolmas maali.

Protestin myötä Pallo-Kissat nousee kuudella pisteellä A-lohkossa seitsemänneksi. Gnistan johtaa edelleen sarjaa yhdeksällä pisteellä.

Gnistan myönsi vastineessaan tapahtuneen, mutta vetosi huolimattomuuteen ja vaati vain sakkorangaistusta.

Gnistan vetosi myös siihen, että ottelun erotuomariston olisi pitänyt pystyä estämään tapahtunut. Erotuomaristo myönsi virheensä, mutta kilpailutoimisto katsoi, että virhe oli kiistaton, kun Kibonaa ei oltu merkitty Gnistanin kokoonpanoon.

Gnistanilla on vielä seitsemän vuorokautta aikaa valittaa kilpailutoimiston tekemästä päätöksestä Palloliiton vastalauselautakunnalle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet