Kampparit oikotien kautta voittoon

Mikkeliläiset joulutauolle Bandyliigan kärkijoukkueena.

Jaakko Avikainen

Santeri Laitinen toi Kampparit 1–1 tasoihin Tuomas Liukkosen syötöstä.

Kampparit jatkoi voittokulkuaan jääpallon Bandyliigassa, kun se kohtasi Porin Narukerän viikonlopun toisessa ottelussaan. Mikkeliläisten seitsemäs peräkkäinen voitto kirjattiin lukemin 7–2 (3–1).
Voiton myötä Kampparit lähti joulutauolle sarjakärjessä kahden pisteen erolla Porvoon Akillekseen, joka on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin mikkeliläiset.
Sunnuntainen peli Hänskissä oli kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. Siipirikkona Mikkeliin saapuneet porilaiset pitivät lukemat pieninä (4–2) aina 70. minuutille asti.
— Mentiin siitä, mistä aita oli matalin. Ei oikein löytynyt jalkaa, myönsi Kampparien alakerrassa luutinut ja joukkuettaan avausjaksolla kovaäänisesti herätellyt Alpo Kaartinen.
— Kaveri pääsi vähän turhan helposti läpi. Emme puolustaneet siten kuin olemme tottuneet.
Kaartinen epäili joukkueensa otteissa näkyneen sen, että viikonloppu oli ensimmäinen, kun Kampparit joutui tositoimiin kahdesti.
— Ei meillä kyllä mitään hätää ottelussa ollut. Onneksi saimme pisteet ja pääsemme huilaamaan muutaman päivä, lohduttautui Kaartinen.
Kaartisen kanssa samoilla linjoilla oli Kampparien päävalmentaja Antero Levänen.
— Vähän lähdettiin oikotietä hakemaan. Tapahtumat etenivät pikkaisen hitaasti kentällä, sanoi Levänen.
—Ja olimme pikkaisen onnekkaitakin, ettei Kerä tehnyt alussa yhtä maalia enempää. Heillä oli paikat 2–3 lisämaaliin.
Pelin käännekohdaksi Levänen näki Juho Liukkosen iskemän, porilaisten avustuksella tehdyn 3–1 -maalin 36. minuutilla.
— Se oli lahja meille.
Liukkonen laukoi myös Kampparien neljännen maalin ja nousi osumillaan uhkaamaan jo OLSin Samuli Koivuniemen hallussa pitämää pistepörssin kärkipaikkaa. Liukkosen saldo 8 ottelussa on 13 tehtyä ja 4 syötettyä maalia. Koivuniemellä on koossa pisteet 9+10.
Juho Liukkosen ohella Kamppareista kaksi maali teki Santeri Laitinen. Laitisen maalit olivat iltapäivän komeimmat. Hän sai 1–1 -tasoitukseen loistosyötön Tuomas Liukkoselta ja taituroi pallon maaliin ohi Narukerän vasta 16-vuotiaan veskarin Santeri Rantasen.
Toisessa maalissaan Laitinen teki väkevän nousun yksin, laittoi porilaisten kolmen miehen puolustuksen ”kahville” ja kiersi vielä lopuksi Rantasenkin.
Kampparien kolme muuta maalia viimeistelivät Kimmo Huotelin, Tuomas Liukkonen ja Artem Shekhovtsov.
Kampparien ottelut jatkuvat joulutauon jälkeen tapaninpäivänä kello 12 alkavalla ja televisioitavalla kotipelillä Veiterää vastaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.