Camri 0,6 sekunnin päässä Tähen Toivomuksesta — Välähdys hylättiin laukan vuoksi, Juliette Lax vaisu avausmatkalla

Lissun Eerikki jyräsi voittoon Jokimaalla. Kuninkuusravien ensimmäiset matkat olivat täynnä yllätyksiä.

Suomen Hippos / Iita-Maria Ahtiainen

Ari Moilanen kiritti Lissun Eerikin huikeaan esitykseen Lahdessa.
Ari Moilanen kiritti Lissun Eerikin huikeaan esitykseen Lahdessa.

Lahden Jokimaan kuninkuusravien 2100 metrin avausmatkat olivat dramaattiset. Kuningaskilvan ennakkosuosikki Välähdys eteni keulaan, mutta loppusuoralla Ville Korjuksen ajokki laukkasi ja on hylkäyksen myötä ulkona kokonaiskilpailusta.

Voiton kuittasi ulkoratoja pitkin voimakkaasti kirinyt Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus ennen Metkutusta ja A.T. Veetiä.

Punkaharjulaisori Camri jäi lopulta matkalla neljänteen pariin sisäradalle, mutta Terho Rautiainen luovi kuninkuusravikonkarin maalisuoralla neljänneksi.

— Olisimme kyllä menneet monesta hevosesta ohi, jos olisi saatu mahdollisuus. Camrille jäi paljon voimia, mutta käytetään ne sunnuntaina, Rautiainen kertoi.

Camri on vain 0,6 sekunnin päässä Tähen Toivomuksesta. Sunnuntaina ajetaan ensin maili ennen seppelekilvan päättävää 3 100 metrin pitkää matkaa.

— Teemme vähän varustemuutoksia, joiden avulla Camri lähtee vielä kovempaa, Rautianen jatkoi.

Sävel-Taika tammojen kärkeen

Tammojen avausmatkan voittoon kiri ulkoratoja pitkin erittäin jännittävän lähdön jälkeen Sävel-Taika. Toiseksi luovi sisäradan kautta Sokru.

Lähtöä johtanut, kuningatarkilvan ennakkosuosikki Juliette Lax taipui ja jäi viidenneksi 1,5 sekunnin päähän kärjestä.

— Taipuminen oli kyllä pettymys, onko jotain pielessä? Valmentaja päättää, starttaammeko sunnuntaina, ohjastaja Antti Teivainen pohti.

Molemmista kilpailuista voi odottaa huippujännittäviä, sillä kaikki kilpailussa mukana olevat tammat ovat 1,5 sekunnin sisällä. Oriiden 11 ensimmäistä mahtuvat 1,3 sekuntiin, ainoastaan Rokin Maxi ja Larvan Hurmos jäivät reilummin.

Lissun Eerikin tähtäin ensi vuodessa

Puumalalaisen Pekka Luukkosen valmentama Lissun Eerikki rutisti hurjan kaksinkamppailun päätteeksi voiton. Ari Moilasen ohjastama ori taisteli lujasti Sheikin kanssa koko Lahden maalisuoran ajan.

— Hevonen oli voittajan tuntuinen tiistaina, kun ajoin. Tosi hieno kamppailu, urheilua parhaimmillaan, Luukkonen luonnehti voittohaastattelussa.

Lissun Eerikki on kahdeksan vuoden ikäinen, joten parhaat vuodet ovat oletettavasti vielä edessä päin. Kuninkuusravitkin ovat ajankohtaiset aikanaan.

— Toivottavasti ensi vuonna, Luukkonen totesi.

Lissun Eerikin omistaa 20 osakkaan Hevosmaailma-talli. Lahdessa syntyi myös hevosen uusi ennätys 1.23,5.

Nelivuotiaiden Pikkukunkku-lähdön vahvin oli oriveteläisen Petri Laineen valmentama Parvelan Retu (Liising - Maiskaus - Hovi-Ari). Oriin voittoajaksi noteerattiin 1.27,2.