Paikallispelit värittävät miesten salibandykautta – Hatsina tähtää lohkovoittoon, Löysätempo palasi toissa kaudesta oppineena

2. divisioonan Mikkelin herruus on panoksena perjantai-iltana.

Taru Hokkanen

Mikkelin ensimmäisen paikallisottelun näyttämönä toimii Sport forumin salibandyhalli.
Mikkelin ensimmäisen paikallisottelun näyttämönä toimii Sport forumin salibandyhalli.

Salibandyn miesten 2. divisioonan kauteen tuovat vuoden tauon jälkeen väriä paikallispelit, kun SC Löysätempo nousi takaisin sarjaan. Löysätempo ja Hatsina iskevät yhteen Sport Forumilla perjantaina.

Toissa kaudella sarjaan ranskalaisen visiitin tehnyt Löysätempo on nyt valmiimpi 2. divisioonaan, toteaa pelaajavalmentaja Erkka Karjalainen.

– Vaikka edellinen kausi olikin raskas, toi se meille tärkeää oppia. Monelle pelaajalle pelit olivat ensimmäisiä sarjatasolla ja silloin totuttiin 2. divisioonan taktisiin vaatimuksiin, Karjalainen sanoo.

– Terävöitimme harjoittelua kesällä, sillä tiesimme mitä uusi sarjataso meiltä kunnon ja muun puolesta vaatii. Ensimmäisen pelin perusteella olemme tulleet sarjaan hyvin, Karjalainen toteaa.

Löysätempo haki avausottelussa pisteet Lappeenrannan SaiPalta maalein 6–9.

– Jännityksellä odotetaan, miten pääsemme haastamaan naapurin, Karjalainen sanoo.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toissa kaudella. Tuolloin Hatsina vei keskinäiset pelit selvästi, 21–6 ja 11–6.

– Paikallispelejä on mukava pelata. Nyt tulee tasaisemmat väännöt, toteaa Hatsinan valmentaja Vesa Valjakka.

Löysätempo palasi viisastuneena

Salibandyn 2. divisioona muuttui täksi kaudeksi reilulla kädellä, sillä syksyllä aloitti uusi sarjataso Suomi-sarja. Suomi-sarja perustettiin Divarin ja 2. divisioonan väliin.

– Tämä on ollut sarjanousijan kannalta hyvä muutos, sillä kanssamme nousi useampi joukkue ja divisioonan voimasuhteet ovat tasaisemmat, Karjalainen vertaa.

Löysätempo jatkaa pitkälti samalla rungolla, kuin edelliskausina. Joukkueeseen on liittynyt pari Hatsina-taustaista nuorta ja kokeneempi Esa Vänttinen.

– Esa tuo laatua ja kokemusta hyökkäysosastollemme. Joukkueemme puolesta pystymme kyllä haastamaan tässä sarjassa, Karjalainen kertoo.

Löysätempo tavoittelee paikkaa sarjan keskikastissa. Sijoituksia tärkeämpää on kuitenkin seuran omintakeinen meininki.

– Pelaamme pilke silmäkulmassa ja etusijalla on pelistä nauttiminen ja hauskanpito. Sijoitukset tulevat siinä sivussa, Karjalainen sanoo.

Hatsina haluaa Suomi-sarjaan

Hatsinan tähtäin on juurikin uudella sarjatasolla. Joukkue oli jo varasijalla Suomi-sarjaan, mutta Mikkelissä haetaan paikkaa ylempää pelamaalla.

Hatsinan joukkue muuttui reilulla kädellä, kun joukkueeseen tuli kymmenkunta uutta pelaajaa. Vanhoista hatsinalaisista joukkueeseen palasivat Mikko Ikonen, Aku Kukkola, Teemu Kärkkäinen, Joonas Luhanko ja Kalle Luhanko.

– Lähdetään ensin voittamaan omaa lohkoa ja katsotaan sitten, miten eteenpäin mennään. Meillä on kyllä potentiaalinen porukka, Vesa Valjakka toteaa.

Vaikka syksy toikin hieman epävarmuutta, aloitti Hatsina sarjan selvällä 17–5-voitolla Korian Klubista.

– Sarjaan lähtö oli vähän arvoitus, kun pelit aloitettiin normaalia myöhemmin. Kolme treenipeliä ehdittiin kuitenkin pelata, kertaa Valjakka.

Hatsinalla on myös yhteistyösopimus 3. divisioonassa pelaavan Obelixin kanssa. Obelix-paidasta löytyy myös kokemusta, mikäli Hatsina tarvitsee täydennystä 23 kenttäpelaajan rinkiinsä.

– Jari-Pekka Tiusanen ja Karri Häkkinen ovat Obelixin pelaajia, mutta ovat he meidänkin treeneissä käyneet, Valjakka toteaa kahdesta mikkeliläisen salibandyn veteraanista.

Miesten 2. divisioonaa Löysätempo–Hatsina Sport Forumilla perjantaina kello 19.