Keppihevoset ottivat varaslähdön lounasraveihin —  "Onhan voitto iloinen asia"

Suosikit olivat vaikeuksissa Mikkelin lounasraveissa.

Ville Niskanen

Miia Häyrinen ennätti täpärästi keppihevoslähdössä ensimmäiseksi maalitolpalle.
Miia Häyrinen ennätti täpärästi keppihevoslähdössä ensimmäiseksi maalitolpalle.

Mikkelin raviradalla oli kuhinaa jo tuntia ennen varsinaisia lounasraveja, kun radan valloittivat Savon Vammaisasuntosäätiön (Savas) kuvaryhmän ja Mikkelin ravinuorten työpajassa tehdyt keppihevoset. Lähdön, jossa voittivat kaikki, nopein oli lopulta maalikameratarkistuksen jälkeen Miia Häyrinen hevosensa Sinnon kanssa.

— Onhan voitto iloinen asia, Häyrinen lausui.

Keppihevoset oli jokainen osallistuja tehnyt itse, osa toki ohjaajan avulla.

— Kotipaikalla Anttolassa on ollut hevosia, Leija-hevostaan esitellyt Raili Liukkonen jutteli.

Mustan Topias-oriin kanssa paikalle saapui Tuula Taskinen.

— Tästä tulee varmasti hyvä ravihevonen, Taskinen uskoi.

Savasin Anniina Forsmanin mukaan eläimet kiinnostavat monia asukkaita. Keppihevoskisaan osallistuikin jo sen verran väkeä, että Mikkelin raviradan voittajakehässä oli valokuvaajia kuin St Michel-raveissa.

— Kaikkiaan meitä tuli tänne noin 70, Forsman kertoi.

Keppihevosten lisäksi työpajassa oli valmistunut myös hattuja Iso-Britannian Ascot-laukkakilpailujen kuuluisaa tunnelmaa mukaillen.

— Emme ole käyneet raveissa pitkään aikaan, Forsman sanoi.

True Half Slim jättiyllätykseen

Varsinaisissa raveissa suosikit olivat vaikeuksissa. Toto4-pelin suosikeiksi pelatuista voittoon pystyi vain yksi, kotiradallaan juossut Holy Jack.

Mikkeliläisen Antti Ripatin ohjastama nelivuotias ruuna löi maalisuoran tasaisessa taistelussa lähtöä johtaneen Hillstreet Rosen ja piti myös ulkorataa kirineen Lady Marilynin takanaan. Holy Jackille voitto oli uran ensimmäinen.

Ville Niskanen

Merja Ikäheimosen ohjastama True Half Slim (1) kiri ykköseksi ennen MAS Beatia (8).

Suurimman yllätyksen järjesti Merja Ikäheimosen ohjastama True Half Slim, joka seitsemänneksi eniten pelattuna oli ykkönen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Lähdön kärkipaikka vaihtoi omistajaa useita kertoja ja lopulta leppävirtalaistamma oli maalitolpalla ensimmäisenä ennen juvalaista MAS Beatia.

Henri Bollströmin ohjastama Charliina vei poissaolojen kaventaman kylmäverilähdön kakkossuosikkina. Eniten peliä, 55 prosenttia, keränneen hevosen Oxan Cockadoodledoon jääminen kakkoseksi tiesi rivin arvon nousemista noin 380 euroon. Päätöskohteen vei tiukan maalisuoran väännön jälkeen Isto Kuisman ohjastama Delightful Moment.

Pelivaihtoa ravit keräsivät noin 60 000 euron verran.

Juttua muokattu 15.28. Korjattu tietoa keppihevosten tekijöistä.

Luetuimmat