Jukureille maukkaat vieraspisteet Nordikselta — HIFK ei löytänyt lääkkeitä vierasjoukkueen puolustukseen

Janne Ritamäen alivoimaosuma käänsi ottelun. Aleksandr Jakovenko loukkaantui.

AOP / Matti Raivio

Samuli Piipponen ja Teemu Henritius kävivät onnittelemassa loistavan ottelun pelannutta Sami Rajaniemeä. Jukurit haki ansaitun vierasvoiton Helsingistä.
Samuli Piipponen ja Teemu Henritius kävivät onnittelemassa loistavan ottelun pelannutta Sami Rajaniemeä. Jukurit haki ansaitun vierasvoiton Helsingistä.

Keskiviikkoillan liigakamppailu näytti kääntyvän jo Helsingin IFK:lle, kun peliä vahvasti hallinnut kotijoukkue pääsi toisessa erässä kolmannen kerran ylivoimalle.

Maalia juhlikin sen sijaan vierasjoukkue, kun Samuli Piipposen ja Julius Vähätalon lähettämä purkukiekko napsahti suoraan Janne Ritamäen lapaan. Ritamäki karkasi läpiajoon ja uitti 1—1-tasoituksen ohi Atte Engrenin.

— Tapettiin pari kovaa jäähyä toisessa erässä. Saatiin sitten hienoja maaleja tehtyä ja peli oli aika vapautunutta sen jälkeen, valmentaja Pekka Kangasalusta totesi lehdistötilaisuudessa.

Pelin suunta kääntyi tasoitusosumasta täydellisesti. Jukurit pääsi johtoon ylivoimalla. HIFK:n alivoimanelikko jätti Patrik Puistolan täysin vapaaksi, ja nuori laitahyökkääjä sai rauhassa siirtää kiekon maaliin.

Lisää kylmää vettä tarjoili Charles Sarault komean vastaiskun päätteeksi. Puistola syötti poikittain Roineelle, jonka jatko tavoitti täysin vapaana maalinedustalla olleen kanadalaisen. Loppunumeroiksi ottelussa jäivät 1—3 (1—0, 0—3, 0—0).

Jukurit sai maukkaan revanssin toissa viikon niukalle ja kyseenalaisen maalin sisältäneelle 2—3-kotitappiolle.

HIFK hallitsi tehottomasti

HIFK hallitsi päätöserää ja voitti laukaukset peräti 24—6, mutta Jukurien pelaaminen oli kuin oppikirjasta.

Vierasjoukkue miehitti keskialueen tiiviisti ja pakotti helsinkiläiset hakemaan ratkaisua kaukaa ja pienistä kulmista. Muutaman vaarallisemman tilanteen hoiteli loistavan ottelun pelannut Sami Rajaniemi.

— Puolustimme todella hyvin tänään. Monessa pelissä on tullut lapsuksia, mutta opimme joka pelistä enemmän ja enemmän. Meidän ei tarvitse tulla Helsinkiin viihdyttämään, vaan tietynlainen tylyys oli tänään kohdallaan, Kangasalusta sanoi.

Lähimpänä maalintekoa oli lopulta Jukurien Antti Jaatinen IFK:n pelatessa ilman maalivahtia. Jaatisen laukauksen blokkasi puolustaja Aleksi Laakso.

HIFK:n illan ainoaksi jäänyt maali tuli ylivoimalla, kun Michael Keränen laukoi isännät 1—0-johtoon Iikka Kangasniemen poikittaissyötöstä.

— Tulimme mielestäni hyvin peliin ja ensimmäinen kymppi oli hyvää vieraspelaamista, mutta toisella kympillä kaveri oli energisempi, Kangasalusta summasi.

Kauden toinen täysi pistepotti vieraista

Jukurit oli juhlinut Nordiksen kiekkopyhätössä aiemmin syyskuussa 2017. Kolmen pisteen potti oli Jukureille vasta kauden toinen vieraskaukalossa.

— Erityisesti mieltä lämmittää nuorten pelaajien suorittaminen. Puistola, Mikko Kokkonen, Kristian Tanus, Axel Rindell, todella loistava peli herroilta. Kun heille antaa vastuuta, he vastaavat huutoon. Tämä on kovin paikka Suomessa tulla vieraspeliin ja pojat tuli hienosti tilanteeseen, kehui Kangasalusta.

Jukurit joutui pelaamaan ottelun loppuun ilman Aleksandr Jakovenkoa. Venäläispuolustaja ehti pelata vain kolme ja puoli minuuttia ennen loukkaantumistaan laitakamppailussa.

— Pelaaja menee tarkempiin tutkimuksiin. Ylävartalovammasta on kyse, Kangasalusta sanoi Länsi-Savolle pelin jälkeen.

Näin pelattiin

1.erä: 15.17 Michael Keränen (Iikka Kangasniemi, Joonas Lyytinen) 1—0yv.

Jäähyt: 13.25 Antti Jaatinen J 2 min.

2. erä: 27.36 Janne Ritamäki (Julius Vähätalo, Samuli Piipponen) 1—1av, 33.07 Patrik Puistola (Miika Roine, Charles Sarault) 1—2yv, 36.47 Sarault (Roine, Puistola).

Jäähyt: 23.41 joukkuerangaistus J 2 min, 26.36 Teemu Henritius J 2 min.

3. erä: ei maaleja.

Jäähyt: ei jäähyjä.

Jäähyt yhteensä: HIFK 2x2 min=4 min., Jukurit 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Engren HIFK Atte Engren 8+10+3=21 (poissa 56.23—60.00), Sami Rajaniemi Jukurit 10+6+14=30.

Erotuomarit: Jari Levonen, Sakari Suominen (Niko Jusi, Samuli Niskanen).Yleisöä: 6 392.