Pallo-Kissat aloitti murskavoitolla — Selvät lukemat yllättivät päävalmentaja Janne Moilasenkin

Mikkeliläiset pitivät Kiffenin tyystin poissa maalipaikoilta.

Jaakko Avikainen

Tommi Ekmark sai käskyn kärkeen ja teki Pallo-Kissojen avausmaalin.
Tommi Ekmark sai käskyn kärkeen ja teki Pallo-Kissojen avausmaalin.

Mikkelin Pallo-Kissat järjesti melkoiset maalijuhlat Kiffenin kustannuksella molempien joukkueiden Kakkosen sarja-avauksessa. Tiistaisen ottelun juoni oli selkeä. Pallo-Kissat hallitsi tapahtumia aivan ottelun alkua lukuun ottamatta ja Kiffenin maalipaikat jäivät hyvin vähiin.

Töölön pallokenttä oli vuodenajan mukaisessa muhkuraisessa kunnossa, eli mitään taitojalkapalloa kentällä ei voitu pelata. Joukkueet syöttelivät mielellään ilmassa korkeita tai puolikorkeita palloja.

Oli hyvää puolustuspelaamista ja minusta vastustajalla ei ollut yhtään maalipaikkaa. — Janne Moilanen

Lopullisesti ottelun ratkaisi Jonne Porkka maalattuaan melkoisella pommilla reilun tunnin pelin jälkeen Kissat kahden maalin johtoon. Noin 25 metristä lähtenyt painava laukaus upposi Kiffenin maalin ylänurkkaan. Sitä miehen kelpasi tuuletella tekemällään voltilla.

Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Kissat siirtyi johtoon, kun kärkeen nostettu Tommi Ekmark puski kulmapotkusta pallon maaliin. Pusku meni maalin yläriman kautta sisään ja hetken Ekmark oli itsekin hieman epätietoinen, että kävikö pallo kokonaan maalissa vai ei. Kun avustava erotuomari lähti juoksemaan maalin merkiksi kohti keskiviivaa, alkoivat punapaitaisten villit maalijuhlat.

— Oli minusta tosi hyvä esitys. Oli hyvä ja tasapainoinen esitys. Ei missään vaiheessa ollut mitään hätää. Tauolla puhuttiin, että jatketaan vaan, niin ne maalipaikat tulee sieltä, Mikkelin Pallo-Kissojen päävalmentaja Janne Moilanen arvioi.

Lopulta Pallokissat teki peräti neljä maalia, kun vaihdosta kentälle tullut Rafael ja Jarkko Heimonen onnistuivat vielä lopussa.

— Loppulukemat yllättivät. Kaksi vuotta sitten käytiin 4-0 voittamassa täällä. Vähän vitsillä tuossa puhuttiin, että jos taas 4-0-voitto haetaan.

— Oli hyvää puolustuspelaamista ja minusta vastustajalla ei ollut yhtään maalipaikkaa. Saatiin aika monelle peliaikaa ja tämä oli erittäin hyvä startti, Moilanen totesi.

Seuraavan kerran Pallo-Kissat pelaa tulevana sunnuntaina, joilloin Sudet saapuu vieraaksi Hänskiin.

Näin pelattiin

Maalit: 48. Tommi Ekmark 0—1, 61. Jonne Porkka 0—2, 83. Rafael 0—3, 89. Jarkko Heimonen 0—4.

MiPK kokoonpano: Antti Lempinen,Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Jarkko Heimonen;Antti Voutilainen, Ville Kirvesoja (Patrick Skaffari), Antti-Pekka Kesonen, Appiah Nelson (Markus Brusila); Tommi Ekmark (Rafael), Aleksis Lehtonen.

Erotuomari: Niko Hänninen.

Yleisöä: 80.