Maakuntaviestissä on joukkueet esimerkiksi Mikkelistä, Juvalta ja Pieksämäeltä — Imatralla kisataan kymmenen joukkueen voimin, mikä on järjestäjille pettymys

Kilpailun johtaja Kari Ahonen myöntää joukkuemäärän olevan lievä pettymys, sillä viime vuonna Tanhuvaarassa järjestettyyn ensimmäiseen Saimaan maakuntaviestiin osallistui 12 joukkuetta.

Soila Puurtinen

Viime vuonna Tanhuvaarassa järjestettyyn maakuntaviestiin osallistui 12 joukkuetta. Tänä vuonna määrä tippui kymmeneen.
Viime vuonna Tanhuvaarassa järjestettyyn maakuntaviestiin osallistui 12 joukkuetta. Tänä vuonna määrä tippui kymmeneen.

Saimaan maakuntaviesti hiihdetään sunnuntaina kymmenen joukkueen voimin Imatran Ukonniemessä. Kilpailun johtaja Kari Ahonen myöntää joukkuemäärän olevan lievä pettymys, sillä viime vuonna Savonlinnan Tanhuvaarassa järjestettyyn ensimmäiseen Saimaan maakuntaviestiin osallistui 12 joukkuetta.

— En tiedä, säikyttivätkö kelit vai mikä osallistujia pois. Mutta hyvä kisa saadaan joka tapauksessa aikaan.

Samana päivänä hiihdettävään minimaakuntaviestiin osallistuu puolestaan seitsemän joukkuetta.

Suur-Savon hiihdon alueelta kisaan osallistuu joukkueet Savonlinnasta, Mikkelistä, Rantasalmelta, Juvalta, Pieksämäeltä ja Varkaudesta ja Etelä-Karjalan puolelta kaksi Imatralta, sekä yksi Lappeenrannasta ja alueen piirin joukkue.

Heikosta lumitilanteesta huolimatta Ukonniemen ladut on saatu pidettyä hyvässä kunnossa.

— Hirveän työn se on vaatinut. Mutta ne ovat sen verran hyvässä kunnossa, että lauantaina ja sunnuntaina täällä hiihdetään, Ahonen kertoo.

Ilmatieteen laitoksen ja Forecan sääennusteen mukaan lämpötilat pysyvät Imatralla koko loppuviikon plussalla. Edes yöpakkasia ei ole luvassa.

Keskiviikkona lämpötila kipuaa illalla jopa +7–8 asteeseen. Enemmän Ahonen on kuitenkin huolissaan mahdollisista sateista, jotka sulattavat latua tehokkaammin kuin lyhyt lämpöaalto.

— Ei se lämpö vie latua, vaan ratkaiseva tekijä on sateen määrä. Ainakaan tällä hetkellä sade-ennuste ei ole hirveä. Jos sääennuste pysyy tällaisena, pystymme elämään sen kanssa, Ahonen sanoo.

Tilanne joudutaan arvioimaan erikseen, jos sää osoittautuu ennusteita ratkaisevasti huonommaksi.