Eteläsavolaisseurat yhteistyöhön: Jukurit ja SaPKo solmivat pelaajaliikennesopimuksen

SaPKon ja Jukureiden välinen pelaajaliikennesopimus kattaa tällä kaudella ensisijaisesti A-nuorten pelaajaliikennettä, mutta antaa mahdollisuuden myös pelaajien liikkumiseen edustusjoukkueiden välillä.

Soila Puurtinen

SaPKon ja Jukureiden välinen pelaajaliikennesopimus vaikuttaa ensisijaisesti A-nuorten liikkumiseen  Nuorten Mestiksen ja Nuorten SM-liigan välillä. Torstaina seurojen A-nuoret kamppailivat paremmuudesta Talvisalossa.
SaPKon ja Jukureiden välinen pelaajaliikennesopimus vaikuttaa ensisijaisesti A-nuorten liikkumiseen  Nuorten Mestiksen ja Nuorten SM-liigan välillä. Torstaina seurojen A-nuoret kamppailivat paremmuudesta Talvisalossa.

Jukurit HC Oy ja Savonlinnan Pallokerho Oy ovat solmineet pelaajaliikennesopimuksen kaudelle 2019—2020.

Tällä kaudella sopimus kattaa ensisijaisesti A-nuorten pelaajaliikennettä, mutta sopimus antaa mahdollisuuden myös pelaajien liikkumiseen edustusjoukkueiden välillä.

Sopimukseen kirjattu lähtökohta on, että kerrallaan joukkueesta toiseen siirtyisi enintään kaksi pelaajaa ottelua kohden, ja että siirtyvät pelaajat pelaisivat toisessa joukkueessa useamman pelin kerrallaan, mikä olisi joukkueille toiminnallisesti tehokkaampaa.

— Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa koko Etelä-Savon ja molempien joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden urapolkua jääkiekossa ilman, että seurojen oma identiteetti, päätäntävalta tai paikallinen toiminta heikentyvät millään tavalla. Tavoitteena on myös löytää yhdessä synergiaetuja ja kustannussäästöjä, jotka hyödyttävät molempia seuroja, seurojen tiedotteessa kerrotaan.

Yhteinen huoli maakunnan kiekkoilun tulevaisuudesta

Sopimuksen taustalla on molempien seurojen yhteinen, jaettu huoli koko Etelä-Savon ja maakunnan jääkiekkoilun tulevaisuudesta.

— Maakunnassa syntyvyys laskee ja lasten ja nuorten ikäluokat pienenevät, joten meidän pitää tehdä todella töitä, että pystymme kehittämään edelleen huippupelaajia edellisten vuosikymmenien tapaan. Näemme, että tasa-arvoinen yhteistyö seurojen välillä edesauttaa laadukkaan kiekkoilun kehittymistä koko maakunnassa, SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen sanoo.

Vaikka nyt solmittu sopimus koskee alkavaa kautta, on molempien osapuolien yhteinen tavoite tehdä sopimuksesta vuosittainen. Seuroilla on yhteinen neuvottelukunta, joka arvioi ja ohjaa säännöllisesti yhteistyön toteutumista ja päättää yhteistyömuodoista.

— Molempien joukkueiden yhteinen tavoite on kehittää omia pelaajapolkujaan sekä yhdessä että erikseen. Sopimus tuo uusia mahdollisuuksia pelaajille ilman, että kummankaan seuran itsenäisyys heikkenee, Jukureiden urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari toteaa.