Viikon futispelit tyhjille katsomoille – MP:n, MiPK:n ja PU-62:n junnutoiminta tauolle

SavU:n Kolmosen peli siirtyi ensi viikolle.

Ville Niskanen

Urheilupuiston katsomot pysyvät tyhjinä tämän viikon peleissä.
Urheilupuiston katsomot pysyvät tyhjinä tämän viikon peleissä.

Essoten linjaus kieltää yli 50 hengen yleisötapahtumat johtaa siihen, että urheilutapahtumat on pelattava käytännössä ilman yleisöä. Mikkelin Pallo-Kissat kohtaa torstaina jalkapallon Kakkosen A-lohkon ottelussa Lappeenrannan Pepon suljettujen ovien takana.

– Toimimme näin, ellei välissä vielä tule Palloliiton taholta muuta ohjeistusta. Paljon on riippunut säästä, mutta hyvät yleisöpelit olisivat hyvä tulonlähde meillekin. Nyt säästämme tietysti hieman järjestelykuluissa, MiPK:n puheenjohtaja Jyri Paasonen sanoo.

Kaatosateen ja kovan tuulen sävyttämässä MiPK:n edellisessä kotiottelussa säätä uhmasi 130 katsojaa, mutta muutoin yleisömäärät ovat pyörineet 400:n katsojan molemmin puolin.

MiPK–Pepo on nähtävissä suorana lähetyksenä Länsi-Savon verkkolehdestä.

FC KTP MP:n vieraaksi

Mikkelin Palloilijoilla on ohjelmassaan viikolla kaksi Ykkösen ottelua. Keksiviikkona joukkue kohtaa vieraskentällä AC Kajaanin ja sunnuntaina sinipaitojen on määrä isännöidä FC KTP:tä.

MP on yhteydessä Palloliittoon Mikkelin olosuhteiden vuoksi. Ottelun siirtäminenkin on yksi vaihtoehto, mutta kaikella todennäköisyydellä ottelu pelataan suunnitellusti sunnuntaina.

Ottelu on jo toinen, jonka MP pelaa suljetuin ovin. Viime perjantaina seura päätti itse pelata ottelun ilman katsojia Mikkelin koronatilanteen vuoksi.

– Jaro-pelissä oli suunnitteilla erikoispalvelujakin. Kyllä suljetuin ovin pelatessa puhutaan useammista tuhansista euroista, jotka jäävät saamatta. Mutta terveys on tärkeintä, eikä sitä voi mitata euroissa, MP:n toiminnanjohtaja Mika Roivas toteaa.

Junioritoiminta tauolle

Kaikkien kantakaupungin alueella toimivien jalkapalloseurojen junioritoiminta on myös edelleen tauolla. MP:n ja MiPK:n lisäksi saman päätöksen on tehnyt tyttöfutisjunnuja pyörittävä Porrassalmen Urheilijat-62.

PU-62:n harjoitukset on peruttu 20. syyskuuta saakka, seura kertoo verkkosivuillaan. MP puolestaan kertoo junioritoimintansa olevan tauolla toistaiseksi.

Mikkelin Pallo-Kissat puolestaan peruu junioreiden ulkoharjoitukset 16. syyskuuta saakka ja sisäharjoitukset 27. syyskuuta saakka, johon asti myös kaupungin sisäliikuntapaikat ovat suljettuna. Futsa-toiminnan aloittaminen siirtyy lokakuulle.

Palloliitto päättää myöhemmin, miten valtakunnallisissa sarjoissa pelaavien juniorijoukkueiden otteluiden kanssa menetellään.

SavU pelaa ensi viikolla

Savilahden Urheilijoiden Itäisen alueen Kolmosen peli sitä vastoin on jo päätetty siirtää. Huomiseksi ohjelmaan merkitty ottelu IPS:ää vastaan pyritään pelaamaan 22. syyskuuta Hänninkentällä.

SavU:n kokoonpanoa on täydennetty tällä kaudella MP:n A-nuorilla. MP:n juniorijoukkueiden toiminta on ollut keskeytyksissä koronatilanteen vuoksi.

Juttua täydennetty kello 19.16: lisätty juniorijalkapallon tilanne.