Vilma Viitanen voitti finaalin näytöstyyliin

Ruotsin matka onnistui kaikin puolin hyvin. Seuran omat kisat jäänevät Viitaselta väliin.

Margit Kincses

Vilma Viitanen ja valmentajat Marko Metz ja Jarkko Pitkänen olivat yhtä hymyä voittoisan ottelun jälkeen.
Vilma Viitanen ja valmentajat Marko Metz ja Jarkko Pitkänen olivat yhtä hymyä voittoisan ottelun jälkeen.

Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen jatkoi hyviä esityksiään Ruotsin Boråsissa otellussa The Golden Girl Championship-turnauksessa. Suuren ja kovatasoisen kansainvälisen kilpailun loppuotteluun lauantaina edennyt Viitanen ei antanut vastustajalleen Yu-ting Huangille eväitä voittoon ja vei nimiinsä sunnuntaisen 19-vuotisten ja alle 60 kilon sarjan finaalin puhtaasi kaikin tuomariäänin 5–0.

Molempien nyrkkeilijöiden otteissa painoi lauantain kovat matsit ja kesti avauserän ennen kuin Viitanen sai juonesta kiinni.

Vastustajalle laskettiin lukua kahdesti

— Vilma alkoi saada osumia enemmän ja Taiwanin tytölle laskettiin lukua erän vanhetessa, kertoi Viitasen valmentaja Jarkko Pitkänen.

Sama toistui myös kolmannessa erässä. Viitanen panosti iskujenvaihdon jälkeisiin tilanteisiin ja taiwanilainen joutui kuuntelemaan toistamiseen luvunlaskua.

Matsin jälkeen niin Yu-ting Huang kuin Taiwanin liiton edustajakin kehuivat Viitasen otteita.

— Kaikin puoli hyvä reissu. Ei tarvinnut lähteä Ruotsia kauemmaksi ja ottelutkin menivät noin hyvin, sanoi Pitkänen.

Kaikkiaan kilpailuihin otti osaa noin 250 nyrkkeilijää 22 maasta. Määrä yllätti Pitkäsenkin.

— Ja Vilman sarja oli todella kovatasoinen. Siinä ei ollut yhtään seuranyrkkeilijää. Kaikki olivat maajoukkuetason iskijöitä.

MiNyn omat kisat jäävät väliin?

Seuraavaksi kilpailuksi Viitasen kalenteriin on merkitty ensi lauantain oman seuran kisat, Topi Rytkösen muistokilpailut.

Kisoissa Viitasta ei kuitenkaan nähtäne kehässä.

— On hyvin todennäköistä, että Vilma ei saa vastustajaa, arveli Pitkänen ja sanoi, että lepokin tekisi hyvää Viitaselle.

— Vilma on otellut nyt viikon sisään neljä kertaa.

Seuraavaksi Viitanen matkaakin leirille Saksan Frankfurtiin helmikuun 18. päivä. Leirillä, jolle osallistuvat EM-kisoihin tähtäävät Saksan 22-vuotiaiden maajoukkueet, on ohjelmassa myös testikilpailuja.

Kommentoidut