Sport oli hyvin tyly vieras Jukurien A-nuorille — "Me emme pystyneet tekemään paikoista maaleja kuten Vaasassa"

Sport tasoitti ottelusarjan 1—1:een Mikkelin Kalevankankaalla. Sarja jatkuu jo sunnuntaina Vaasassa.

Mikko Rahikainen

Jukurit ei pystynyt vastaamaan Sportin maalintekoon toisessa puolivälieräottelussa.
Jukurit ei pystynyt vastaamaan Sportin maalintekoon toisessa puolivälieräottelussa.

Sport oli tyly vieras A-nuorten SM-Liigan puolivälierien toisessa ottelussa. Se iski selvät 6—0-voittolukemat ja tasoitti ottelusarjan 1—1-lukemiin.

Maalittoman avauserän jälkeen vaasalaisryhmä iski kiekon toisessa erässä kahdesti maaliin. Jukurit ei puolestaan omia tilaisuuksia hyödyntänyt ja Sport karkasi päätöserässä lopullisesti.

Maalintekopelihän tämä on. — Marko Kauppinen

— Tietysti lopussa se tulos karkasi vähän tuollaiseksi, mutta oli meillä toisessa erässä paikat, mistä olisi pitänyt maalit tehdä ja pitää peli tasaisena, Jukureiden päävalmentaja Marko Kauppinen totesi.

Sport hallitsi avauserässä, vaikka aivan huippupaikkoja sekään ei kyennyt luomaan. Jukureiden puolustus blokkasi paljon vetoja ja loput tilanteet hoiti varmasti 15 kertaa kiekon tielle venynyt Eetu Randelin.

Toisessa erässä Jukurien peli oli pirteämpää, Sport vastasi maaleista

Jukureiden peli piristyi selvästi toiseen erään ja joukkue onnistui luomaan useampia hyviä tekopaikkoja avausmaalin tekemiseen, mutta Conrad Mölder ei suostunut maalillaan antautumaan.

Varsinkin erän lopun kahdella ylivoimalla mikkeliläisjoukkue sai hyviä pyörityksiä aikaan vaasalaispäätyyn, mutta Perttu Kiesilän tolppakutia lähemmäs maalia se ei päässyt.

— Me ei pystytty tekemään maaleja omista paikoista toisin kuin Vaasassa tehtiin hyvällä prosentilla. Maalintekopelihän tämä on, niin ei pelkästään puolustuspäässä ratkea, vaan paikoista pitää laittaa kiekko maaliin.

Sport puolestaan käytti omat tekopaikkansa tehokkaasti hyväksi. Emil Erholtz vei vaasalaiset 1—0-johtoon erän neljännellä minuutilla ja erän puolivälissä Lassi Liljamo runnoi maalin edestä kiekon toistamiseen Randelinin selän taakse.

Pelaajaruuhkan takaa syntynyttä osumaa tarkisteltiin hetken aikaa myös videolta ennen hyväksymistä.

Lukemat repesivät päätöerässä

Päätöserän alkuun vaasalaisvierailija tarjosi kylmän suihkun isäntien niskaan, kun Robert Arrak yllätti Randelinin pienestä kulmasta toisella minuutilla. Johtoasemassa kotkapaidat hallitsivat peliä varsin selvästi ja pitivät Jukureiden tilanteet vähissä.

Vaasalaiset heiluttivat erässä verkkoa vielä kolmesti, kun Eetu Mäki, Marcus Wik ja Santeri Haarala naputtivat taululle 6—0-loppulukemat.

— Oltiin ehkä vähän pehmeämpiä tänään kuin keskiviikkona. Sport taas oli halukkaampi meidän maalin edessä, josta iski kaksi ekaa maalia ja ansaitsi voittonsa.

Ottelusarjan kolmas kamppailu käydään jo sunnuntaina Vaasassa.

— Tämä oli vain yksi otteluvoitto ja tuolla lopputuloksella ei ole mitään merkitystä. Sarja on kuitenkin tasan. Pitää vain huomiseksi kaivaa enemmän taistelutahtoa sekä halukkaampaa ja himokkaampaa otetta.

Näin pelattiin

1. erä: 0—0. Jäähyt: 4.02 S 2 min Lassi Liljamo , 16.31 S min Heikki Harju , 16.31 J 2 min Mikkel Persson. 2. erä: 0—1 Eemil Erholtz (Tuomo Viitasalo, Heikki Harju), 30.00 0—2 Lassi Liljamo.Jäähyt: 25.14 J 2min Mikkel Persson, 33.06 S 10 min Heikki Harju, 33.24 S 2 min Eetu Mäki, 35.52 S 2 min Niko Sihvonen.3. erä: 41.24 0—3 Rober Arrak (Lari Heikkinen), 48.32 0—4 Eetu Mäki (Tuomas Välirinne, Ville Immonen), 57.36 0—5 Marcus Wik (Eetu Mäki, Ville Immonen), 59.46 0—6 Santeri Haarala (Eemil Erholtz, Heikki Harju).Jäähyt: 48.01 J 2 min Mikkel Persson.Erotuomarit: Mikko Silvennoinen, Mikko Rautio (Juho-Pekka Inkinen, Henrik Heino).Yleisöä: 805.