Länsi-Savo jakoi Jukurien kevättodistukset — Kun joukkue paransi, paranivat myös arvosanat

Jukurien pelaajakohtaiset arvosanat kertovat, että kevät oli paitsi joukkueen kannalta parempaa, myös monelle pelaajalle hyvä.

Vesa Vuorela

Sami Rajaniemi, Teemu Suhonen ja Antti Jaatinen kuuluvat ensi kaudellakin Jukurien puolustuksen tukipilareihin.
Sami Rajaniemi, Teemu Suhonen ja Antti Jaatinen kuuluvat ensi kaudellakin Jukurien puolustuksen tukipilareihin.

Jukurien kevätkausi sujui pelillisesti kohtalaisen hyvin. Kevättodistusten arvosanat kertovat myös monen pelaajan petranneen otteitaan.

Maalivahdit

#30 Sami Rajaniemi: 7 (syksyn arvosana 7)
Tilastot heikkenivät edelliseen kauteen nähden, mikä kertoo enemmän Jukurien heikommasta kaudesta kuin Rajaniemestä. Pelasi pääosin hyvän kevätkauden, vaikka muun muassa tärkeässä Ässät-ottelussa kohdalle osui huonompi päivä.
Erikoisena tilastona nollapelejä ei kertynyt kauden aikana yhtään. Kahden vuoden jatkosopimus kertoo, että luotto on molemminpuolinen.


#35 Juhana Aho: 7 (7)
Kelpo otteita ensimmäisellä liigakaudella. Kaksi peräkkäistä nollapeliä tammikuussa. Peliaikaa yhteensä 11 ottelussa. Sähäkkä torjuja, jolla on potentiaalia ottaa isokin kehitysloikka. Pelasi loppukauden Ketterässä, mutta kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun pudotuspelikevät jäi neljän ottelun mittaiseksi.
1+1-vuotisen jatkosopimuksen myötä Aho ja Rajaniemi muodostavat ensi kaudella hyvän kivijalan Jukureille.

Puolustajat

#3 Keni Karalahti: 5 (6)
Päätykatsomoon oman lakanankin saaneen puolustajan kevätkausi ei ollut erityisen onnistunut, (eikä saanut peliaikaa). Välillä pelirytmissä pysyminen oli vaikeaa. Kuinka paljon loukkaantuminen vaikutti? Kokoa ja asennetta löytyy.
Kulttihahmo ei jatka Jukureissa. Onko uusi osoite Lahden Pelicans, Karalahti kun on seurannut Ville Niemistä edelliset kolme kautta?

#4 Teemu Suhonen: 8 (7)
Jukurien yksi kysymysmerkki ennen kauden alkua oli Miika Koiviston paikkaaminen. Teemu Suhonen onnistui vaativassa tehtävässä, ja kantoi hurjan kiekollisen vastuun lähes yksin.
Plus-miinustilasto on tylyä luettavaa, mutta pakkaslukemat ovat peräisin syyskaudelta. Oman pään pelaaminen kaipaa kuitenkin kehittämistä. Silloin ovet auennevat viimeistään myös Leijona-paitaan.

#5 Ville Hyvärinen: 7 (7)
Tasaisen varma kausi takalinjoilla. Antoi uudenvuoden lupauksen maalinteosta ja niittasi saman tien neljä osumaa — toiseksi eniten Jukuri-puolustuksesta. Tehotilastokin jäi yhden maalin verran plussan puolelle.
Vuoden jatkosopimus on taskussa. Pystyykö nousemaan vielä suurempaan rooliin ja parantamaan kiekollisia taitoja entisestään? Avauspeli kehittyi paljon. Otti lisäksi suuren vastuun yleisön viihdyttämisestä keväällä.

#7 Samuli Piipponen: 8 (8)
Jukurien takalinjojen peruskallio. Pystyy huolehtimaan kohtalaisesti kiekollisistakin tehtävistä, mutta on parhaimmillaan varmistavana pakkiparina. Tärkeä mies alivoimalla.
Kahden vuoden jatkosopimuksen myötä roolia on tarjolla jatkossakin.

#8 Mikko Kokkonen: 6 (-)
Nuoren puolustajan kaudesta pääosa sujui Mestiksessä, mutta kevään mittaan liigavauhtikin tuli uudelleen tutuksi. Miesten pelit ovat vieneet Kokkosta eteenpäin ja otteet liigakaukalossakin olivat jo kohdallaan.
Tulevalla kaudella Kokkoselle on tarjolla suuri rooli mikkeliläisten puolustuksessa.

#11 Aku Alho: 6 (-)
Loukkaantumissuma avasi espoolaislähtöiselle 20-vuotiaalle Alholle tien liigamiehistöön. Pyrki perusvarmaan peliin, täytti paikkansa ja sai ennakkoluulottomilla otteillaan kahden vuoden sopimuksen Jukurien kanssa.

#43 Antti Jaatinen: 7 (7)
Vastuunkantaja erityisesti omassa päädyssä. Jaatisen pelaaminen on harvoin erityisen näyttävää, ellei blokattuja laukauksia lasketa sellaiseksi. Takalinjojen kapeuden myötä kiekollistakin vastuuta tuli, mistä seurauksena ovat myös uran ennätyspisteet 1+13=14.
Jatkaa Jukureissa myös kaksi seuraavaa kautta. Rooli lienee jälleen puolustavampi.

#52 Valtteri Hietanen: 6 (6)
Fyysinen peruspuolustaja, jonka otteet kaukalossa kuvastivat muun joukkueen kautta. Kun Jukurit paransi, petrasi myös Hietanen. Oli myös kuusi ottelua pelikiellossa päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.
Pelannut Jukureissa kaksi liigakautta ilman maalia.

Vesa Vuorela

Valtteri Hietasen otteita nähdään Jukuri-puolustuksessa ensi kaudella.

Hyökkääjät

#9 Miika Roine: 8 (7)
Kapteeni näytti kevätkaudella, miten joukkoja johdetaan edestä. Pelasi tunnollisella asenteella illasta toiseen ja teki valtavan määrän töitä. Jukurien tärkein puolustava hyökkääjä, joka on arvokkaampi pelaaja kuin tehopisteet näyttävät.
Hyökkäyssuuntaankin pelaamiseen löytyy taitoa, mutta kauden viimeinen maali syntyi tammikuussa. Kahden vuoden jatkon myötä tärkeä palanen myös ensi kaudella.

#14 Valtteri Hotakainen: 5 (5)
Samantien 2,5 vuoden sopimuksella Jukureihin tulleen Hotakaisen vastuu jäi lopulta yhtä vähäksi kuin Jyväskylässäkin. Hotakainen on kylläkin vahva vääntäjä ja työteliäs pelaaja, mutta ei ainakaan vielä löytänyt roolia nelosketjusta.
Tuleva kausi on tärkeä suunnannäyttäjä.

#15 Ville Leskinen: 7 (7)
Pieksämäen mies oli vahvassa vireessä syksyllä, mutta keväällä tahti hieman hiipui. Kokonaiskuva kaudesta on kuitenkin positiivinen: 11 tehtyä maalia on kelpo saldo. Ennakkoluuloton ja taitava, hyvä laukaus.
Ensi kauden missiona on löytää otteisiin tasaisuutta. Nuorten SM-liigan pistelingolla on potentiaalia nousta Jukurien parhaimmaksi maalintekijäksi.

#16 Teemu Henritius: 8 (8)
Vahva kausi. Mestis-aikojen pistehai sai itsestään irti hyökkäyssuuntaan paljon enemmän kuin aiemmin. Pystyy pelaamaan puolustavassakin roolissa, jonka täytti hyvin.
Monipuolisena pelaajana Henritius on arvokas lisä ensi kauden joukkueeseen. Kiekollinen potentiaali tiedetään. Saako näyttää osaamistaan jatkossa myös ylivoimalla?

#23 Turo Asplund: 9 (6)
Pelasi keväällä ehkä jopa uransa parasta jääkiekkoa. Älykäs ja taitava sentteri herätti Jukurien ylivoiman henkiin. Kahden suunnan vahva pelaaja hoiti myös puolustusvelvoitteet. Oli SM-liigan neljänneksi paras aloittaja, kun huomioon otetaan yli 400 aloituksessa olleet keskushyökkääjät.
Jatkosopimus oli erittäin tärkeä uutinen Jukureille.

#25 Joonas Kalliola: 6 (6)
Hyvänä päivänä vaarallinen voimahyökkääjä, mutta toisinaan katosi kuvasta täysin. Iso ja vahva vääntäjä, (tärkeä ylivoimalla maskimiehenä.)
(Potentiaalia löytyy Syttyy aina kevään tullessa. Kaipaa kuitenkin otteisiinsa tasaisuutta.)

#27 Mika Partanen: 8 (-)
Jukurit teki onnistuneen kaappauksen, kun Helsingin IFK:ssa sivuraiteelle joutunut ”Parru” saapui Mikkeliin.
Röyhkeällä hyökkääjällä oli suuri merkitys sille, että Jukurit pelasi ryhdikkäästi kauden loppuun asti. Vahva luistelunopeus aiheutti paljon vaikeuksia vastustajille.
Ensi kaudella Partaselta odotetaan tehopisteitä.

Vesa Vuorela

Janne Ritamäki vääntää ja taistelee Jukurien miehistössä ensi kaudellakin.

#33 Janne Ritamäki: 7 (7)
Jukurien näköinen pelaaja. Luotettava vääntäjä kaukalossa illasta toiseen. Ei loistanut taidoillaan, mutta asenteella sitäkin enemmän. Taklaa ja rouhii.

#50 Tuomas Vartiainen: 5 (-)
Saapui kauden lopussa paikkaamaan kokoonpanoa. Rooli jäi pieneksi ja esitykset vaatimattomiksi.

#54 Jesper Piitulainen: 8 (7)
Ehdottomia onnistujia, takana uran paras liigakausi. Jos Piitulaisen edelliskausi jäikin odotuksista, näytti SaPKo-kasvatti nyt taitonsa. Ketterä ja nopea luistelija, jolla kiekkokin pysyy hallussa. Pienestä koostaan huolimatta ei pelkää taklaustilanteitakaan.

#61 Markku Flinck: 7 (6)
Puolustava sentteri pelasi loppujen lopuksi kelpo kauden. Moni katsoja saattoi muistaa Flinckin Mestis-ajalta ykkösketjun sentterinä, mutta liigatasolla EKS-kasvatti on enemmän työmiesosastoa.

#73 Ilmari Pitkänen: 7 (7)
Pikahankinta täytti paikkansa. Taklasi, väänsi ja hämmensi, siinä sivussa syntyi muutama maalikin. Kelpo pelaaja liigatasolle edelleen, mutta ei jatka Jukureissa.

#88 Julius Vähätalo: 6 (7)
Vaisumpi kevät. Ei tuntunut osuvan edes tyhjään maaliin. Jaksaa kyllä tehdä töitä ja on ulottuvana pelaajana käyttökelpoinen moneen rooliin.
Minkälainen liigatason pelaaja Julius Vähätalo on? Nuorissa tehomies, mutta potentiaali ei jalostunut onnistumisiksi vielä.

Ei arvosanaa

#6 Ville Räsänen
Pesti Jukureissa oli kuin aamu, joka alkoi väärällä jalalla sängystä nousten. Loukkaantui, pelasi sitten Mestistä ja A-nuorissa. Lahjakas joensuulaispakki saanee uuden mahdollisuuden jossakin päin kiekko-Suomea, ja hyvä niin.

#19 Nestori Lähde
Loukkaantui seitsemän pelin jälkeen. Jatkaa Jukureissa ensi kaudella.

#63 Jani Nurkkala
Käväisi muutaman ottelun verran liigamiehistön mukana loukkaantumisia paikkaamassa.

#64 Miiro Linjala
JPS:n junnuissa jääpalloakin pelannut laitahyökkääjä pääsi muutaman pelin verran liigavauhtiin A-nuorista.

Kesken kauden lähteneet

Hannu Pikkarainen: 4 (5)
Sopimus purettiin pian syyskauden arvosanojen julkaisun jälkeen. Taitoa olisi ollut, mutta ei juuri muuta. Puolustaja päätti uransa Joensuun Kiekkokoplassa.

#18 Zach Budish: 9 (9)
Juuri kukaan ei tiennyt syksyllä 2016, kuka on Zach Budish. Osoittautui loistavaksi hankinnaksi ja piti Jukureita välillä yksinään mukana pelissä. Olisi lähtenyt joka tapauksessa, joten Jukurit teki kovan ja myös oikean ratkaisun luopumalla kultakypärästään.

#20 Janne Kumpulainen: -
Taitopelaaja joutui lopullisesti sivuraiteelle ja päätti kautensa
Ketterässä.

#38 Teemu Tallberg: 7 (7)
Äijämäinen laitahyökkääjä sai suuren mahdollisuuden palata kasvattajaseuraansa. Ei yltänyt Jukureissa samanlaisiin otteisiin kuin edelliskaudella, johtuen osittain myös ketjun hajoamisesta.

#82 Henrik Koivisto: 4 (5)
Mitä tapahtui Henrik Koivistolle? Viime kaudella häikäissyt sentteri vajosi täysin varjojen maille, eikä siirto Kouvolaankaan tuonut esiin taitavaa ja luisteluvoimaista Koivistoa.