Lauri Leskinen juhli voittoa St Michel skeetissä

Sunnuntain haasteelliset olosuhteet laittoivat ampujat koetukselle EM-näyttökisassa.

TARU HOKKANEN

Lauri Leskinen tähtäsi voittoon St Michel skeetissä pisteen erolla Tommi Takaseen.
Lauri Leskinen tähtäsi voittoon St Michel skeetissä pisteen erolla Tommi Takaseen.

Sibbo Skyttgillen Lauri Leskinen hallitsi parhaiten haasteelliset olosuhteet ja voitti sunnuntaina päättyneen kansallisen St Michel skeetin Mikkelin Kyrönpellon haulikkoradalla. Kisa toimi samalla näyttökilpailuna syyskuun Italian Lonaton Euroopan mestaruuskisoihin.

Suomen ennätystä 125 hallussaan pitävä Leskinen lähti finaaliin peruskilpailun toiselta sijalta ja löi lopulta pisteellä Lahden Ampumaseuran Tommi Takasen.

Tulos ei ole huipputulos, mutta muutoin paketti on niin sanotusti kasassa. — Lauri Leskinen

Finaalin tulos 58 jäi vain yhden pisteen Suomen ennätyksestä.

Kolmanneksi kisassa sijoittui St Michel skeetin viimevuotista voittoa puolustanut ja peruskilpailussa parhaan tuloksen 122 ampunut Leskisen seurakaveri Timo Laitinen.

Paketti on kasassa

— Pikkasen oli haasteellinen keli, kun sade alkoi tänään. Oli epäonnea näkyvyyden kanssa. Kumpupilvet ja puunlatvat aiheuttivat minulle ongelmia, kertoi Leskinen.

— Ja vesisade. Tänään vetäisin reiän sen takia tuplaan nelospaikalta ensimmäisellä kierroksella.

Sunnuntain reikää ja aloituspäivän lauantain ensimmäisen erän kolmea pummia lukuunottamatta Leskinen rikkoi kaikki kiekot peruskisassa eikä finaalissakaan tullut kuin kaksi hutia. Näin hänen tuloksensa kirjattiin 121+58.

Aiemmin tällä kaudella hän on ampunut parhaimmillaan tuloksen 122 toukokuun alussa Hyvinkäällä.

— Tulos ei ole huipputulos, mutta muutoin paketti on niin sanotusti kasassa. Se rakennelma on kohdillaan, miten kiekkoa ammutaan, sanoi maajoukkuekuvioista pari vuotta sivussa ollut Leskinen.

Kauden päätavoitteekseen Leskinen on asettanut Suomen mestaruuskilpailut elokuun alussa Siilinjärvellä. SM-kisoista hänellä on aiemmilta vuosilta kaiken värisiä mitaleita.

Lonaton EM-kisoista hän ei ainakaan tällä haavaa haaveile.

— Minulla ei ole näyttöjä ulkomaan kisoista. Käyn kotimaan näyttökisoissa ja jos kutsu tulee, sitten lähden, kertoi Leskinen.

Jani Hotanen

Heidi Hämäläinen paransi omaa ennätystään kuudella kiekolla.
Heidi Hämäläinen paransi omaa ennätystään kuudella kiekolla.

Hämäläiseltä roima parannus

Myös naisten kilpailun voitto meni Sibbo Skyttegillen edustajalle. Heidi Hämäläinen rikkoi peruskilpailussa 118 kiekkoa ja finaalissa 49. Näin hän uusi viime kertaisen voittonsa St Michel skeetissä.

— Paransin omaan ennätystä kuudella kiekolla. En oikein tiedä miten se tapahtui. Sattui vain tällä kertaa kohdalleen, iloitsi Hämäläinen.

— Tulos nosti keskiarvoani, mutta ei riittävästi. Tarvitaan vielä yksi hyvä kisa. Jos ammun vielä 115, se riittää, ennakoi Hämäläinen EM-kisaedustustaan.

— EM-kisat ovat tietysti tavoitteena.

Hamonen yllättyi itsekin

Kilpailut järjestäneestä seurasta Mikkelin Ampujista parhaiten onnistui Arto Hamonen. Sporting-ammuntaan nykyään keskittyvä Hamonen voitti Y50-sarjan peruskilpailun ja finaalin tuloksin 118+24.

— Ampujalle itselleen voitto oli yllätys. En ole harjoitellut tätä lajia sitten toukokuun, kertoi Hamonen.

— Ja tuloskin on aivan hyvä, sanoi parhaimmillaan 123 kiekkoa pudottanut Hamonen.

— Mutta siitä on jo aikaa ties kuinka kauan. Olin järjestelyissä mukana ja päätin samalla kilpailla.

Hamonen kuului myös Mikkelin Ampujien hopeaa voittaneeseen joukkueeseen. Hamosen kanssa joukkueen muodostivat yleisessä sarjassa 8:nneksi sijoittunut Panu Valjakka ja 12:nneksi ampunut Marko Määttä.

Voiton joukkuekisassa otti Ala-Hämeen Ampujat pisteen (342–341) erolla mikkeliläisiin.