Kampparit pelaa tänään kotiedusta – Pohjoisen reissulla loukkaantunut kolmikko on pelikunnossa

Kampparien on pystyttävä vastaamaan JPS:n liikkeeseen.

Vesa Vuorela

Edellisen kerran Hänninkentällä pelatessaan Kampparit juhli voittoa Porvoon Akilleksesta.
Edellisen kerran Hänninkentällä pelatessaan Kampparit juhli voittoa Porvoon Akilleksesta.

Voitolla kotietu, tasapelillä jännitys jatkuu ja tappiolla pudotuspelit alkavat vieraissa. Siinä tiivistettynä Kampparien tilanne ennen Bandyliigan runkosarjan viimeistä viikonloppua.

Kamppareille illan JPS-ottelu on runkosarjan viimeinen. Mikäli Jyväskylän seudun Palloseura JPS onnistuu nappaamaan Mikkelistä tasapelin, sille riittää kotietuun tasapeli Akillesta vastaan lauantaina.

Joukkueet kohtasivat joulukuussa Viitaniemen kentällä. Tuolloin JPS oli parempi maalein 5–3, joten tasapisteissä etu on jyväskyläläisillä.

– Kun otetaan voitto, niin silloin näitä ei tarvitse miettiä, tokaisee Kampparien päävalmentaja Antero Levänen.

Kävi ottelussa miten päin tahansa, on hyvin mahdollista, että kahtena edelliskeväänä Bandyliigan välierissä kohdanneet Kampparit ja JPS ovat vastakkain jo puolivälierissä.

– Huhuthan kertovat, että tämä ei välttämättä olisi viimeinen Kampparit–JPS tällä kaudella, tuumii Levänen.

Edellistä peliä ei kannata muistella

Viitaniemen kohtaamiseesta on ehtinyt kulua jo reilut kaksi kuukautta, joten Levänen ei anna suurtakaan painoarvoa ottelun tulokselle.

– Peli pelattiin nihkeällä röpelöisellä jäällä ja molemmat joukkueet ovat sen jälkeen muuttuneet ja toivottavasti myös parantaneet peliään.

Levänen pitää ottelun tärkeimpänä asiana JPS:n liikettä.

– JPS pelaa hyvällä energialla ja liikkuu hyvin. Siihen meidän on oltava valmiita vastaamaan kello 18.30. Vaikka JPS menettikin pelaajiaan, pelaavat he mielestäni jopa paremmin joukkueena, kuin viime kaudella, Levänen luonnehtii vastustajaa.

JPS:n paidassa on edelleen jonkun verran mikkeliläisväriä. Joukkueessa pelaavat Kamppari-kasvatit Sampsa Purhonen ja Nikke Tuhkanen, ja lisäksi joukkueenjohtajana toimii mikkeliläislähtöinen Toni Laatanaho.

Sairastuvalta hyviä uutisia

Kampparit kärsi viime viikonlopun pohjoisen reissullaan kolhuja, kun LRK Torniota vastaan Ville Hämäläisen, Alpo Kaartisen ja Jari Purovirran ottelu jäi kesken.

Viikko toi mustapaitojen leiriin hyviä uutisia, sillä kaikki ovat pelikunnossa.

– Heidän osaltaan selvisimme säikähdyksellä, eikä nyt tarvitse lähteä tekemään isoja muutoksia. Topi Saukkonen on luvan kanssa pois pelistä, sillä hänellä on vanhojentanssit, Levänen kertoo.