Kampparit hätäili hyökkäyspelissään — JPS siirsi ratkaisun sunnuntaiksi Mikkeliin

JPS:n tiukan puolustussumpun avaamiseen Kamppareilta ei perjantai-iltana oikein keinoja löytynyt.

Pekka Seppänen

Ilia Sokolovilla, Joni Maarasella ja Jari Purovirralla riitti töitä Kampparien alakerssa JPS:n vyöryttäessä hyökkäyksiään mikkeliläisten maalille.
Ilia Sokolovilla, Joni Maarasella ja Jari Purovirralla riitti töitä Kampparien alakerssa JPS:n vyöryttäessä hyökkäyksiään mikkeliläisten maalille.

Kampparien päävalmentaja Antero Levänen kaipasi suojateiltaan malttia hyökkäyspeliin, kun Bandyliigan välieräsarja ratkaistaan viidennessä ottelussa Hänninkentällä sunnuntaina. Jyväskylän Seudun Palloseura oli kotijäällään vahva ja siirsi ratkaisun Mikkeliin 4—2 (1—0)-lukemin.

Kampparit sai hyökkäyspeliään kulkemaan paremmin vasta ottelun loppupuoliskolla, mutta kiri alkoi liian myöhään. Kenttäkuulutus kertoi jo ilmoittautumisohjeita fanibussiin, kun Iisakki Kaivolan 4—2-kavennus painui 90. minuutilla Samuel Gerovoin jalkojen välistä nuottaan.

— Hyökkääminen oli tänään huonoa ja hätäistä. Ensin pitäisi malttaa ottaa peliväline haltuun ja sitten lähteä, eikä vaan puskea kiireellä ylös. Meidän pitää olla järkevämpiä, tuumi Levänen.

JPS:n tiukan puolustussumpun avaamiseen Kamppareilta ei perjantai-iltana oikein keinoja löytynyt.

Jäähyt kostautuivat

Vierailija aloitti toisen jakson hyvin, mutta lupaava painostus katkesi kahteen Ilja Sokoloville tuomittuun jäähyyn. Saku Hämäläinen iski 2—0-osuman hienon kulmalyöntikuvion päätteeksi, kun Atte Hänninen antoi laukauksen sijaan pallon vieressä olleelle Hämäläiselle, joka viimeisteli osuman.

Lasse Tammilehto pääsi maalintekoon heti seuraavasta hyökkäyksestä.

— Tulimme tauon jälkeen peliin hyvin, mutta jäähyt maksoivat meille kiistatta paljon. Niiden maalien jälkeen tullut takamatka oli meille tänään liian pitkä, Levänen totesi.

Tervonen piti Kampparit pelissä mukana

JPS hallitsi ottelun avausjaksoa tunustelevan alun jälkeen, mutta Juuso Tervonen antoi torjunnoillaan Kamppareille mahdollisuuden taistella voitosta. Tervonen pysäytti ensimmäisellä puoliajalla lähes kaiken, mutta kulmalyönnistä Riku Hämäläinen kuitenkin pääsi avaamaan maalihanat.

— Peliin lähtö oli nihkeä, mutta JPS oli tänään todella hyvä. Selvisimme alusta yhdellä takaiskulla. Ei meillä siinä kohtaa ollut vielä mitään hätää, mutta fiksuja meidän on oltava jatkossa, Levänen sanoi.

Hienoksi jääpallonäytelmäksi osoittautuneen välieräsarjan ratkaisu on edessä sunnuntaina Hänninkentällä.

Näin pelattiin

Maalit: 37. Riku Hämäläinen (Tuomas Rintala) 1—0, 59. Saku Hämäläinen (Atte Hänninen) 2—0, 60. Lasse Tammilehto (Saku Hämäläinen) 3—0, 74. Saku Hämäläinen 4—0, 79. Esko Liukkonen 4—1, 90. Iisakki Kaivola (Liukkonen) 4—2.

Jäähyt yhteensä: JPS 0 min, Kampparit 2x10 min.

Erotuomarit: Petri Kuusela (Veli-Matti Salmi, Jyrki Rekilä).

Yleisöä: 510.