Halvat takaiskut romuttivat MP:n – Päävalmentaja Juha Pasoja: "Puolustuspeli oli tosi huonoa, puolustuslinjalla ja toppareilla ei ollut paras päivä"

Oppitunnin saanut MP romahti Pietarsaaressa jo alussa, eikä se toipunut missään vaiheessa.

Vesa Vuorela

Arkistokuva. Mikkelin Palloilijoiden Vincent Bikana (edessä) ajettiin kentältä MP:n hävitessä Pietarsaaressa.
Arkistokuva. Mikkelin Palloilijoiden Vincent Bikana (edessä) ajettiin kentältä MP:n hävitessä Pietarsaaressa.

Ykkösessä vieraspelireissun edellisen kerran kaudella 2015 tehnyt Mikkelin Palloilijat romahti Ykkösessä Pietarsaaressa FF Jaron vieraana karulla tavalla. Vaikka MP:n puolustusmuoto näytti pitävän etenkin ensimmäisellä nelivitosella suhteellisen hyvin kahdesta halvasta takaiskusta huolimatta, ei vierasreissusta jäänyt MP:n käteen juurikaan mitään.

– Ainakin paljon opittavaa jäi. Puolustuspeli oli tosi huonoa, puolustuslinjalla ja toppareilla ei ollut paras päivä. Kolme maalia tuli selkeistä puolustusvirheistä, MP:n päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli 0–3-tappion jälkeen.

Ottelun suuri ennakkosuosikki Jaro ei ensimmäisen puoliajan aikaisesta 2–0-johdostaan luopunut, vaan piti pisteet Pohjanmaalla suvereenin esityksen ansiosta.

MP-topparit Reetu Räsänen ja Vincent Bikana olivat illan antisankarit kapteenin torpattua Jaro-pelaajan kumoon rangaistuspotkun arvoisesti ensimmäisellä puoliajalla.

Bikana puolestaan hölmöili itsensä suihkuun toisella nelivitosella suoralla punaisella.

– Punainen kortti oli selvä, oli minun mielestä aika vaarallista peliä. Ei siinä ollut sen enempää jossiteltavaa. Hyvä, ettei tullut loukkaantumista, luotsi myönsi.

Kun Jaron Johan Brunellin kausi loppui aiemmin vähän vastaavan tyyppisen taklauksen myötä, oli Pietarsaaressa tunnelma hetken aikaa pelokas ja hiirenhiljainen.

Maalivahti Ndjock yritti pitää MP:tä pystyssä

MP:n viimeiset ratkaisut olivat sekä hyökkäys- että puolustuspäässä kaukana parhaista onnistumisista, ja yksi ainoista ilonaiheista oli vieraita jotenkuten pystyssä pitänyt maalivahti Sammy Ndjock. Hän nollasi pietarsaarelaisten Anthony Olusanyan, joka oli osunut kauden kummassakin kahdessa ensimmäisessä pelissä.

– Hyökkäyssuuntaan oli joitain valopilkkuja. Palloa olisi pitänyt pystyä pitämään enemmän. 3–0-tilanne on vaikea, ja vielä alivoimalla. Loppu oli selviytymistä. Puoliajalla uskoin, että tullaan peliin, mutta sitten tuli punainen.

Mikkeliläisten päävalmentaja kertoi äskettäin haluavansa, että joukkue pelaisi vauhdikasta jalkapalloa ja vedättäisi vastustajaa. Nyt MP sai tehtyä vain ajoittain sitä, mitä se halusi.

– Ensimmäisellä puoliajalla me päästiin tekemään niitä asioita, mitä haluttiin. Tiedettiin, miten voidaan luoda hyökkäyksiä Jaroa vastaan. Viimeiset suoritukset boksissa ja boksin lähellä jäivät huonoiksi. Niitä pitää parantaa, ei tässä sen kummempaa.

Hyökkäyksessä pitäisi tulla tulosta, ja nopeasti

Pelin mysteeri oli vaihdosta sisään tullut ja vaihtoon pian takaisin otettu Lyon Firmino.

– Sillä näytti juoksu vaikealta, vaikka laitoimme hänet vaihdosta kentälle. Katsotaan, mikä on miehen kunto. Täytyy hommata tulkki, joka osaa sanoa, että mikä hänellä on vikana, Pasoja virnuili.

Viime kaudella ainoastaan yhden Kakkosen ottelun hävinnyt Ykkösen nousijajoukkue matkusti Pietarsaareen vasta sunnuntaina.

– Ei sillä ollut merkitystä, Pasoja summasi.

Ndjockin kohtalaisen hyvän panoksen lisäksi MP:ltä vaadittaisi jatkossa onnistumisia muuallakin. Se on selvää, että hyökkäyksessä pitäisi alkaa tulla tulosta ja nopeasti.

Ainakaan kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä Irfan Sadikin johtama hyökkäys ei ole aiheuttanut riemunkiljahduksia tarpeeksi.

Näin pelattiin

FF Jaro–MP 3–0 (2–0)

Maalit: 14. Topi Järvinen 1–0, 30. Toni Takamäki 2–0, 54. Topi Järvinen 3–0.

Kokoonpanot

Jaro: Emil Öhberg; Toni Takamäki (69. Benjamin Östman), Oskar Sandström, Jusa Ihalainen, Jean Mabinda Kinzumba; Markus Kronholm (56. Marcel Wargh), Toro; Severi Kähkönen (83. Alex Ramsay), Topi Järvinen (83. Aron Bjönback), Joni Remesaho, Anthony Olusanya.

MP: Sammy Ndjock; Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana (57. ulosajo), Matti Kohonen (60. Jiri Haikonen); Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen (46. Lyon Firmino) (75. Eero Ylönen), Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen (61. Iiro Äijö); Irfan Sadik (85. Topi Keskinen).

Erotuomarit: Mikko Leino (Jarkko Siltala, Henri Tiensuu).

Yleisöä: 1 165.