Mikkelin Kissat ja Ristiinan Pallo yhdistävät voimiaan — Haalariporukat toivovat muidenkin potkivan palloa mikkeliläisen futiksen eteen

Kissat ja Ri-Pa kokeilevat nyt myös farmisopimuksen toimivuutta.

Ville Niskanen

Mikkelin Kissat ja Ristiinan Pallo tiivistävät yhteistyötään farmisopimuksella. Kissojen maalivahti Antti Lampinen pelasi jo viime kaudella Ri-Pan riveissä muun muassa SavUa vastaan ja jatkoa seurannee alkavalla kaudella.
Mikkelin Kissat ja Ristiinan Pallo tiivistävät yhteistyötään farmisopimuksella. Kissojen maalivahti Antti Lampinen pelasi jo viime kaudella Ri-Pan riveissä muun muassa SavUa vastaan ja jatkoa seurannee alkavalla kaudella.

Mikkelin Kissat ja Ristiinan Pallo lähtevät alkavaan jalkapallokauteen yhteistuumin. Seurat ovat tehneet farmisopimuksen ja yhteistyöseurasopimuksen, jotka mahdollistavat pelaajaliikenteen niin edustusjoukkueitten kuin A- ja B-juniorien tasolla.

MiKillä ja Ri-Palla oli jo viime kaudella yhteistyöseurasopimus ja siitä saadut kokemukset innostivat nyt allekirjoittamaan farmisopimuksenkin, joka on voimassa lokakuun loppuun asti.

Mikkelissä pitäisi tehdä enemmänkin tällaista yhteistyötä. — Janne Moilanen

Yhteistyötä seurat tekevät myös maalivahtivalmennuksessa ja herättelevät ajatusta laajemmasta junioriyhteistyöstä.

— Yhteistyö toimi jo viime kaudella hyvin ja tämä on askel eteenpäin, kertoo Mikkelin Pallo-Kissojen valmentaja Janne Moilanen.

— Mikkelissä pitäisi tehdä enemmänkin tällaista yhteistyötä.

Samanhenkiset porukat

Ri-Pan valmentaja Jukka Gråsten näkee asian samoin.

— Olemme Kissojen kanssa samanhenkinen haalariporukka, nöyrä ja kurinalainen. Jos emme tee töitä, emme pärjää.

— Alku on jo ollut todella hyvä. Aika yllättäväkin tämä sopimus on ollut. Nopealla aikataululla saatiin hyvä paketti kasaan.

Käytännössä farmisopimus tietää peliaikaa Kolmosen Ri-Passa niille Pallo-Kissojen sopimuspelaajille, jotka eivät sitä saa riittävästi Kakkosessa. Mikään ei toki estä liikettä toisenkaan suuntaan.

Pari pelaajaa kerrallaan

Moilanen ennakoi, että 1–2 pelaajaa kerrallaan voisi esiintyä ristiinalaisten riveissä.

— Näkisin, että meillä on nyt pikkaisen laadukkaampi rinki. Kaikki eivät aina pääse meillä pelaamaan. He voivat hakea pelituntumaa Ri-Pasta samoin kuin mahdolliset loukkaantumisista toipuvat pelaajat.

Pelituntumaa ja -aikaa on luvassa muun muassa Pallo-Kissojen maalivahdeille.

— Meillä on kaksi tasaväkistä maalivahtia (Antti Lampinen ja Jonne Uronen) ja vielä Tero (Makkonen) junnuissa. Haluan, että he pelaavat viikottain.

Kolmikosta Lampinen pelasi jo viime kaudella Ri-Passa 12 ottelussa.

Lampisen ohella Pallo-Kissojen edustusmiehistöstä Ri-Passa esiintyi Santeri Suutari yhdeksässä pelissä.

MiKin A- ja B-nuorten osalta aika näyttää, mikä heidän osa on yhteistyössä. P20-pojat pelaavat omassa ikäluokassaan Ykköstä ja P17-pojat Kakkosta.

A-nuoristakin matka MiPK:n edustusjoukkueeseen on vielä iso. Kolmoseen ja Ri-Paan kynnys heillä on hieman matalampi.

Ri-Passa kasvaa kilpailu pelipaikoista

Ri-Palle sopimus tietää käytettävissä olevien pelaajien määrän kasvua, jonka Gråsten ottaa ilolla vastaan. Viime kaudella hän sai välillä tuskailla pelaajapulan kanssa.

— Nyt pelipaikoista on kilpailua. Joka reissullekin saadaan 4—5 vaihtomiestä mukaan, uskoo Gråsten.

Esimakua tulevasta saatiin MiPK:n ja Ri-Pan tiistai-illan harjoituspelissä. Ri-Pan riveissä Kissoista pelasivat Akseli Kaukonen ja yhden puoliajan Makkonen.

Ottelu päättyi MiPK:n selvään voittoon maalein 8–1.

Kommentoidut