Jari Ketomaa perusti tiimin nuorille kuljettajille — Autoina mestaritiimin rakentamat Fordit

| Tavoitteena on tuottaa ammattimaisia kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua.

Marko Kyöstilä

Ketomaa Racingin ensimmäinen kuljettaja on rallin viime vuoden juniorien SM-hopeamitalisti Ajari Piironen.
Ketomaa Racingin ensimmäinen kuljettaja on rallin viime vuoden juniorien SM-hopeamitalisti Ajari Piironen.

Uusi kotimainen rallitiimi Ketomaa Racing on ostanut M-Sportilta kaksi Ford Fiesta R2-mallia, joita tarjotaan nuorten kuljettajien käyttöön.

Uuden rallitiimin tulevaisuuden tavoitteena on tuottaa ammattimaisia kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua ja tarjota heille myös taloudellista tukea.

Kaluston osalta ei haluta jättää mitään sattuman varaan, joten tehtiin päätös käyttää mestaritiimin tekemiä autoja. — Jari Ketomaa

— Tulemme auttamaan monilla tavoin nuoria kuljettajia eteenpäin urallaan. Tiimin ensimmäinen kiinnitys kuljettajaksi on Ajari Piironen. Itse koulutan ja konsultoin nuoria tiimissämme eteenpäin, tiimin johtajana toimiva nelinkertainen rallin Suomen mestari Jari Ketomaa kertoo tiedotteessaan.

— Meillä on käytössä kaksi Fiestaa, molemmat autot on rakennettu M-Sportilla. Kaluston osalta ei haluta jättää mitään sattuman varaan, joten tehtiin päätös käyttää mestaritiimin tekemiä autoja.

— Lajista riippumatta urheilu on huipputasolla kallista. Niinpä taloudelliset edellytykset uran etenemiselle on oltava kunnossa.

Ensimmäisestä rallista toinen sija

Ketomaa Racingilla on jo Fiesta R2T 2018 -malli, jolla Ajari Piironen on ahkerasti testannut. Tilauksessa on myös 2019-mallinen Fiesta. Vielä ei ole varmaa, tuleeko tämä auto Suomeen ennen kuluvan kuun lopulla ajettavaa Rovaniemen Arctic Rallia.

Viime vuonna junioreiden SM-sarjasta hopeaa saavuttanut Piironen ajoi viikonloppuna uransa ensimmäisen nuottirallinsa tiimin Ford Fiestalla.

Tuloksena oli luokan toinen sija Kaloppi Rallista.

— Kilpailu otettiin aivan testimielellä. Uusia asioita on tapahtunut urallani nyt nopeaan tahtiin. Täytyy ottaa kaikki oppi ja tuki vastaan sekä yrittää kehittää nuottia ja ajamista, Piironen järkeili.

— Auto on oikein hyvä, mutta melko paljon erilainen kuin viime kaudella ajamani V1600-luokan vakioauto, Piironen kertoo.

Ketomaa Racing -tiimi hakee parhaillaan toista nuorta kuljettajaa tiimiin kilpailemaan toisella Fiesta R2 -autolla.

Kommentoidut