Työmiesten ilta kääntyi JPS:lle — Kamppareilla oli saumat ottaa piste Jyväskylästä

Mikkeliläisten otteissa painoi edellispäivän peli Varkaudessa.

Vesa Vuorela

Iisakki Kaivola vastasi Kampparien ensimmäisestä maalista.
Iisakki Kaivola vastasi Kampparien ensimmäisestä maalista.

Haastavissa olosuhteissa JPS:n ja Kampparien ottelun ratkaisuksi muodostuivat erikoistilanteet, joissa JPS oli terävämpi. Ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alkuun, kun JPS iski erikoistilanteista kahdesti. Loppulukemat kirjattiin 5–3 (2–2).

Kamppareilla oli alla ottelu perjantailta Varkaudessa, mikä myös kallisti vaakakuppia levänneille isännille varsinkin toisella puoliajalla.

Meillä oli terävyyden puutetta. Ei oltu yhtä fokusoituneita kuin eilen. — Antero Levänen

— Eilen pelattiin raskas ottelu ja JPS pääsi tulemaan tuoreella jalalla. Se oli homman juoni tänään, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen kiteytti.

Levänen kaipasi terävyyttä otteisiin

Ottelusta tuli melkoinen työmiesten ilta, jossa tarkkuutta ja kaksinkamppailukykyä mitattiin jatkuvalla syötöllä.

Ensimmäisellä puoliajalla Kampparit onnistui puolustamaan tiiviisti keskustaa. Lukuisat pitkät pallot kiinnittivät huomion Kampparien terävyyteen kakkospalloissa. Molemmat JPS:n maalit tuli kakkospalloista, toinen kulmalyönnin jälkeen.

— Meillä oli terävyyden puutetta. Ei oltu yhtä fokusoituneita kuin eilen. Näissä olosuhteissa asia vielä korostui, Levänen mietti.

Kampparit rakensi omat hyökkäyksensä enemmän jäätä pitkin pelaten ja onnistui tasoittamaan ottelun kahdesti. Erityisesti riistot keskialueella kuuluivat vieraiden vahvuuksiin.

Avauspuoliajan maaleista vastasivat Iisakki Kaivola ja Eetu Karhunen. Karhunen iski maalinsa Kampparien pelatessa ylivoimalla.

JPS iski erikoistilanteista

Toinen puoliaika alkoi kampparileirissä alivoimalla ja alle kymmenen minuutin pelin jälkeen JPS oli karannut kahdella erikoistilannemaalilla 4–2 -johtoon.

Ensimmäinen maaleista syntyi rangaistuslaukauksesta.

Levänen yritti koota joukkonsa noin puoli tuntia ennen loppua, minkä jälkeen joukkue hyökkäsi riskilläkin. Tämä tuotti toisaalta kavennusmaalin 87. minuutin kohdalla, mutta myös lukuisia vastahyökkäyspaikkoja JPS:lle.

Toisen puoliajan lisäajalla JPS iskikin viimeisen naulan Kampparit-arkkuun.

— Hatunnosto pojille, että saimme vielä riittävät paikat yhden pisteen ottamiseen. Siihen ei kuitenkaan riittänyt, Levänen harmitteli.

Huotelin loukkaantuneena sivussa

Yksi negatiivinen asia Kampparien viikonlopussa oli kapteeni Kimmo Huotelinin saama vamma perjantain ottelun loppupuolella. Ensitietojen mukaan tilanne ei ole kovin vakava.

— Vamma esti pelaamisen tänään, eikä vielä pysty arvioimaan, miten pitkään menee sivussa. Ei pitäisi olla mitään kovin vakavaa, Levänen totesi.

Kampparit on sarjassa toisena jaetusti Narukerän kanssa, kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Veiterästä.

Kampparien vieraskiertue jatkuu ensi perjantaina Porvoossa Akillesta vastaan.

Näin pelattiin

Maalit: 8. Jarno Eronen (Lasse Tammilehto) 1–0, 15. Iisakki Kaivola (Eetu Karhunen) 1–1, 24. Jasu Koljonen (Sampsa Purhonen) 2–1 kl, 35. Karhunen (Jari Purovirta) 2–2, 51. Riku Hämäläinen 3–2 rl, 54. Purhonen (Nikke Tuhkanen) 4–2 kl, 88. Ilia Sokolov (Laitinen) 4–3 kl, 91. Hämäläinen (Samuel Gerevoi) 5–3.

Jäähyt: JPS 1x5 ja 3x10 min=35 min, Kampparit 3x10 min=30 min.

Erotuomarit: Mika Mutanen (Keijo Siniaalto, Ilari Hepola).

Yleisöä: 344.